امروز با جمود علمی مواجه هستیم

11:31 - 26 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۶۶۲۶
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پنج سال است تلاش می‌کنیم جنگ اقتصادی را در دانشگاه‌ها نهادینه کنیم ولی اساتید دانشگاه‌ها می‌گویند این توهم است؛ این گونه برخورد‌ها حاکی از وجود جمود علمی است.

امروز با جمود علمی مواجه هستیمبه گزارش گروه سیاسی ، سردار «غلامرضا جلالی» صبح امروز در اولین گردهمایی دانش آموختگان و نخبگان پدافند غیرعامل اظهار داشت: سه سال است دنبال این هستیم تا رشته‌ای به نام شهر هوشمند ایجاد کنیم؛ اما هنوز با مجموعه آموزش عالی کشور به این نتیجه نرسیدیم تا رشته مورد اشاره را ایجاد کنیم؛ این در حالی است که اکنون نیمی از شهری مثل تهران هوشمند شده است.

وی افزود: دانشگاه‌های ما امروز قادر نیستند جوابگوی رفع نیاز‌های جدید علمی باشند به عنوان مثال از ابتدای امسال با دانشگاه‌های کشور درباره ایجاد رشته بلک چین صحبت کردیم؛ ولی عنوان می‌کنند، صبر کنید، چون هنوز دانش آن را نداریم؛ در مثالی دیگر سه سال است درباره ضرورت توجه دانشگاه‌ها به جنگ اقتصادی صحبت می‌کنیم؛ اما در این رابطه هم هنوز به نتیجه نرسیدیم.

سردار جلالی در ادامه بیان داشت: وزارت علوم و بهداشت و درمان در برابر تغییر علمی مقاومت دارند؛ زیرا پنج سال است تلاش می‌کنیم جنگ اقتصادی را در دانشگاه‌ها نهادینه کنیم؛ ولی اساتید دانشگاه‌ها می‌گویند این توهم است؛ این گونه برخورد‌ها حاکی از وجود جمود علمی است.

وی همچنین گفت: در حوزه پدافند غیر عامل مؤلفه دارایی‌ دارای اهمیت است و باید از آن‌ها دفاع کنیم و نوع و مدل دارایی‌ها که هوشمند و یا غیرهوشمند است، با هم متفاوت است؛ در واقع این موضوعی است که باید از ماهیت آن آگاه باشیم، البته نوع این مؤلفه بستگی به ماهیت آن هم دارد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سپس با اشاره به اینکه عناصری که ممکن است بر دارایی‌ها اثر بگذارند، تهدیدات طبیعی، عوامل انسانی و تکنولوژی هستند، ادامه داد: موضوع پدافند غیرعامل یک رویکرد کاملاً علمی است، چون با وجود تنوع تهدیدات، همیشه با نوعی سیال بودن تهدیدات روبه‌رو هستیم؛ از این روی می‌توان گفت که پدافند غیرعامل رصدخانه تهدیدات فناورانه است.

وی اضافه کرد: فناوری‌ها هم دارای بعد فرصت و هم دارای بعد تهدید است و تفکیک تهدیدات از فرصت‌ها یکی از رویکردهای مهم پدافند غیرعامل است، یعنی شبکه‌های اجتماعی را می‌توان هم فرصت و هم تهدید دانست؛ بنابراین باید تفکیکی میان این دو قائل شویم و ما نمی‌توانیم فناوری‌های نو را صرفاً تهدید و یا صرفاً فرصت تلقی کنیم و امر مطلق در این خصوص وجود ندارد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه نیاز پدافند غیرعامل به پژوهش امری ضروری است، افزود: ترکیب همه فناوری‌ها با یکدیگر، تهدید هیبریدی را به‌وجود می‌آورد و ما را با تهدیدات ترکیبی مواجه می‌سازد.

وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل یک حوزه میان‌رشته‌ای است، گفت: ترکیب تهدیدات در فناوری‌ها ما را به سمت تفکیک تهدیدات می‌برد؛ زیرا تهدیدات آن‌چنان سرعت می‌یابند که گاهی اوقات در مقابله با آن‌ها عاجز می‌مانیم.

سردار جلالی تصریح کرد: باید در موضوع پدافند غیرعامل یک رویکرد کاملاً پژوهش‌محور داشته باشیم یعنی نباید فقط مقاله بنویسم و کاغذ مصرف کرده و قفسه‌های خود را پر از مقاله و کاغذ کنیم، بلکه باید نگاه موشکافانه و استراتژیک به این مهم داشته باشیم و چون به سمت سیستمی‌شدن دارایی‌ها حرکت می‌کنیم، مطالعات فردی اثرگذار نخواهد بود؛ به عبارتی در این موضوع مطالعات سیستمی مهم‌تر از مطالعات فردی است.

وی با بیان اینکه محیط کاری ما علمی و ‌تکنولوژیک است، عنوان کرد: امروز در برخی از حوزه‌ها پیشرفت‌هایی هم داشتیم به عنوان مثال در مهندسی و سازه، شهرهای موشکی که احداث شد با استفاده از دانش 100 در صد بومی بود و از هیچ دانش خارجی استفاده نکردیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اضافه کرد: نمی‌توانیم برای ایجاد هر رشته‌ای پنج سال زمان بگذاریم چون پنج سال بعد باید رشته دیگری را ایجاد کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *