تداوم سرپیچی رژیم صهیونیستی از حکم موقت دیوان دادگستری بین‌المللی

13:03 - 07 فروردين 1403
کد خبر: ۴۷۶۵۸۱۷
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
تداوم سرپیچی رژیم صهیونیستی از حکم موقت دیوان دادگستری بین‌المللی
رژیم صهیونیستی با گذشت ۲ ماه از صدور حکم موقت دیوان دادگستری بین‌المللی، همچنان از پایبندی به این حکم خودداری می‌کند.

خبرگزاری میزان – طی ۲ ماه پس از صدور حکم دیوان دادگستری بین‌المللی (ICJ)، رژیم صهیونیستی از این دستور تبعیت نکرده و به نسل‌کشی مردم فلسطین در نوار غزه ادامه می‌دهد.

نسل‌کشی این رژیم از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ماه گذشته) در بحبوحه فقدان کامل پاسخگویی و شکست جامعه بین‌المللی در حفاظت از مردم فلسطین در برابر جنایت‌ها ادامه دارد.

رژیم صهیونیستی در برخی موارد بیش از زمان منتهی به حکم دیوان دادگستری بین‌المللی مرتکب تخلف شده است.

گزارش جدید منتشر شده از سوی ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) با عنوان "«دو ماه پس از حکم دیوان دادگستری بین‌المللی در مورد غزه: تشدید نسل‌کشی و نبود پاسخگویی» حاوی اسنادی از اقدامات نسل‌کشی مداوم رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار است.

این گزارش نبود پاسخ رژیم صهیونیستی به حکم دیوان لاهه را بررسی می‌کند که به این رژیم دستور داد تا شش اقدام موقت انجام دهد.

دیوان دادگستری بین‌المللی در ماه ژانویه ۲۰۲۴ (بهمن ماه گذشته) با صدور حکمی به رژیم صهیونیستی دستور داد تا اقدامات موقت ویژه‌ای را برای جلوگیری از جنایت نسل‌کشی علیه مردم فلسطین در نوار غزه اتخاذ کند.

دیوان لاهه با بیان اینکه متقاعد شده که اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار، تهدیدی واقعی و فوری برای مردم فلسطین است، احتمال اثرات و آسیب‌های جبران‌ناپذیر به حقوق فلسطینی‌ها را که طبق کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی حمایت می‌شود، ذکر کرد.

براساس تلاش‌ها برای نظارت و مستندسازی جنایات و نقض‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه، و همچنین براساس تحقیقات و ارزیابی سطح پایبندی آن در دوره دو ماهه پس از صدور حکم، یورو-مد مانیتور معتقد است که رژیم صهیونیستی به حکم دیوان لاهه عمل نکرده است.

اکثر اقدامات موقت مندرج در این حکم نقض شده و جنایت نسل‌کشی در همان مقیاس انجام شد؛ اشکال و اعمال مختلف نسل‎کشی با هدف نابودی مردم فلسطین انجام شده است.

دو ماه پس از حکم دیوان لاهه، رژیم صهیونیستی جنایت نسل‌کشی خود را در همان مقیاس انجام می‌دهد، از جمله کشتار غیرنظامیان، هدف قرار دادن غیرنظامیان از طریق حملات نظامی نظام‌مند و گسترده و استفاده از سلاح‌های غیرقانونی، بی‌مورد و بسیار مخرب.

هدف قرار دادن تجمعات غیرنظامی در اطراف کامیون‌های کمک‌های بشردوستانه با شلیک مستقیم گلوله، کوادکوپتر و گلوله‌های تانک صهیونیستی یکی از مستندترین نمونه‌های کشتار و قتل غیرقانونی از سوی ارتش این رژیم علیه غیرنظامیان فلسطینی در چند هفته گذشته است.

این حوادث که به «قتل‌عام آرد» معروف شده است، منجر به شهادت ۵۶۳ شهروند و مجروح شدن هزار و ۵۲۳ نفر دیگر شد؛ این رقم شامل غیرنظامیانی است که در انتظار کمک و کارکنانی که مسئول برنامه‌ریزی، تامین امنیت و توزیع کمک هستند.

این گزارش همچنین به جنایاتی که رژیم صهیونیستی با هدف وارد کردن آسیب‌های جسمی و روانی شدید به فلسطینیان در نوار غزه، به‌ویژه از طریق محرومیت از مراقبت‌های بهداشتی، شکنجه، رفتار‌های غیرانسانی، خشونت و استفاده از موارد ممنوعه، بی‌رویه و سلاح‌های بسیار مخرب، ادامه می‌دهد، پرداخته است.

علاوه بر این، این گزارش به تشریح جنایات مستمر رژیم صهیونیستی با هدف تخریب عمدی و مادی فلسطینیان در نوار غزه، از جمله آوارگی اجباری، گرسنگی، غیرقابل سکونت کردن منطقه و از بین بردن هویت فلسطینی در منطقه پرداخته است؛ این امر از طریق تخریب نظام‌مند منابع درآمد، زیرساخت‌ها، اشیاء غیرنظامی و دارایی‌های خصوصی و همچنین حملات نظامی عمدی به ساختمان‌هایی که برای اهداف مذهبی، آموزشی، علمی و تاریخی، بیمارستان‌ها و مکان‌هایی که بیماران و مجروحان در آن تجمع می‌کنند، به دست می‌آید.

علاوه بر این، رژیم صهیونیستی بر ارتکاب جنایات دیگری که هدف آن‌ها از بین بردن اتحاد خانواده‌های فلسطینی و جلوگیری از تولید نسل است، اصرار می‌ورزد.

رژیم صهیونیستی در برخی موارد بیش از زمان منتهی به حکم دادگاه مرتکب تخلفات شده است، به‌ویژه در رابطه با ورود کمک‌های بشردوستانه و تهدید‌ها و آزار و اذیت فلسطینیان در استان رفح، که تصور می‌شود چنین باشد؛ آخرین پناهگاه امن برای بازماندگان و آوارگان داخلی در نوار غزه.

دیوان لاهه در ماه فوریه (بهمن ماه گذشته) حکم داد که هرگونه اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در رفح در شرایط کنونی وضعیت غم‌انگیز را بدتر می‌کند و جان غیرنظامیان فلسطینی را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد.

این گزارش همچنین شواهدی درباره پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به سایر اقدامات موقت مندرج در حکم دیوان دادگستری بین‌المللی ارائه می‌کند، از جمله اطمینان از اینکه ارتش این رژیم مرتکب اقدامات نسل‌کشی در نوار غزه نمی‌شود، جلوگیری و مجازات تحریک عمومی به نسل‌کشی، و حفاظت از شواهد مرتبط با جنایات.

در مورد تعهد رژیم صهیونیستی به ارائه کمک‌های بشردوستانه، این رژیم از گرسنگی نه‌تنها به عنوان یک تاکتیک جنگی، بلکه به‌عنوان وسیله‌ای برای انجام جنایت نسل‌کشی علیه مردم فلسطین استفاده کرده است.

در نوار غزه، به‌ویژه در شمال نوار غزه، شش ماه است که به‌طور مداوم و شدید رژیم صهیونیستی به‌عنوان بخشی از کمپین گرسنگی خود، مرتکب جنایات جدی دیگری نیز می‌شود، از جمله تحمیل محاصره شدید در کل نوار غزه، یعنی قطع سوخت، برق و آب، تخریب منابع تولید مواد غذایی محلی با از بین بردن محصولات زراعی و تخریب زمین‌های کشاورزی و مکررا مانع ورود یا توزیع کمک‌های بشردوستانه و حتی توقف آن می‌شود.

حقوق بین‎الملل بشردوستانه بیان می‌کند که رژیم صهیونیستی به عنوان نیروی اشغالگر مسئول تامین غذا، دارو، پوشاک، بستر، سرپناه و سایر ملزومات بقای غیرنظامیان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین است؛ با این حال، رژیم صهیونیستی بر ارتکاب جنایات سنگین و نقض تعهدات بین‌المللی خود پافشاری می‌کند و جان همه غیرنظامیان فلسطینی را در نوار غزه در معرض خطر قحطی و گرسنگی شدید قرار می‌دهد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *