تیراندازی در سالی که گذشت| کم فروغ در تپانچه و تفنگ، پُربار در اهداف پروازی
خبرگزاری میزان - تیراندازی ایران بعد از اینکه جواد فروغی در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو دست به شگفتیسازی زد و نخستین مدال تاریخ کشورمان در این بازیها را در رشته تپانچه بادی ۱۰ متر گرفت، توقع برای مدالآوری در این رشته را بالا برد. اما نکته جالبی که در سال ۱۴۰۲ بیشتر به چشم آمد شرکت حداکثری تیراندازان ایران در مسابقات مختلف و پراعزام برای کسب سهمیه بود، ولی ملیپوشان با بدشانسی و تمرکز پایین موفق به رسیدن به المپیک پاریس نمیشدند.
نکته قابل تأمل در مورد کسب سهمیه این است که تیراندازی ایران در بازیهای المپیک توکیو با ۶ سهمیه (ماده تفنگ و تپانچه) حضور داشت، اما تا پایان سال ۱۴۰۲ فقط توانسته ۴ سهمیه (تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی) توسط هانیه رستمیان (تپانچه ۲۵ متر زنان) در مسابقات قهرمانی جهان مصر، شرمینه چهلامیرانی (تفنگ بادی زنان) در مسابقات قهرمانی جهان باکو، محمد بیرانوند (اهداف پروازی، تراپ) و فاطمه امینی (تفنگ بادی) در قهرمانی آسیا به دست آورد.
در این بین جواد فروغی، دارنده مدال طلای المپیک هنوز نتوانسته جواز حضور در مهمترین آوردگاه ورزشی دنیا را در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به دست آورد و آخرین فرصت برای گرفتن سهمیه در رقابتهای جهانی برزیل، است. البته در برزیل فقط ۲ نفر در دو ماده تفنگ و تپانچه میتوانند سهمیه بگیرند. همچنین تیراندازان اهداف پروازی نیز آخرین مهلتشان برای کسب سهمیه را در قطر پیش دارند.
بااین شرایط تیراندازی ایران فقط یک شانس برای کسب سهمیه دارد تا حداقل همانند المپیک توکیو، با ۶ شرکتکننده در المپیک ۲۰۲۴ پاریس نیز حضور داشته باشند.
تیراندازی ایران در بازیهای آسیایی هانگژو نتایج عجیبی از خود به جا گذاشت و از ۱۶ تیرانداز مرد و زن تنها یک مدال برنز توسط تیم میکس تپانچه کشورمان با ترکیب هانیه رستمیان و امیر جوهریخو به دست آورد. جواد فروغی یکی از پرچمداران کاروان ایران در این بازیها در بخش تپانچه ۱۰ متر مردان بیستوششم شد.
این در حالی است که قبل از حضور در هانگژو، مرتضی قربانی، رئیس فدراسیون تیراندازی قول داده بود که تیراندازان کشورمان چندین مدال طلا را در بازیهای آسیایی خواهند گرفت، اتفاقی که نه تنها رخ نداد بلکه باعث گلایه و اعتراض مسئولان کمیته ملی المپیک شد.
با این تفاسیر تیراندازان کشورمان که در مسابقات پیاپی کسب سهمیه، آنچنان موفق عمل نکردند و رکوردهای خوبی از خود به جا نگذاشتند و باید در میادین بزرگ مرداد ماه امسال به میزبانی پاریس برای رسیدن مدال المپیک سنگ تمام بگذارند.
اولینها و تاریخسازی:
با اینکه فدراسیون تیراندازی سال آنچنان موفقی در تفنگ و تپانچه نداشت، اما در برخی از اوقات با چهرههای نام آشنا در اهداف پروازی دست به تاریخسازی زد. در جایی که خواهر و بردار پرورشنیا برای اولین در میکس تراپ برای نخستین بار در ادوار حضور کشورمان در جامهای جهانی به مدال دست یافت. محمدحسین و مرضیه پرورشنیا در آلماتی قزاقستان به مدال برنز رسیدند.
اهداف پروازی برای اولین بار به بازیهای المپیک رسید، آن هم با یک نوجوان به نام محمد بیرانوند در ماده تراپ. او در کویت عملکرد فوقالعادهای داشت و ضمن کسب مدال طلا سهمیه المپیک را گرفت و و تاریخسازی اهداف پروازی را تکمیل کرد.
همچنین در تراپ بابک یگانه به مدال برنز دست یافت و نخستین مدال انفرادی تراپ در آسیا را کسب کرد.
البته نخستین سهمیه ورزش ایران مهر سال ۱۴۰۱ توسط هانیه رستمیان و از حضور در جام جهانی تیراندازی مصر به دست آمد. شرمینه چهل امیرانی هم دومین ورزشکار ایرانی بود که مجوز بازیهای پاریس را گرفت.
در فیلم زیر میتوانید عملکرد سال ۱۴۰۲ تیراندازان کشورمان را ببینید:
انتهای پیام/