ماه رمضان در غزه؛ مواجهه ساکنان با مرگ بر اثر قحطی و گرسنگی
خبرگزاری میزان - همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) میگوید که «گرسنگی شدید» به سرعت در غزه در حال گسترش است، در حالی که چند فلسطینی دیگر از گرسنگی در شمال غزه جان خود را از دست دادهاند و مجموع قربانیان ناشی از سوءتغذیه تا ۲۵ تفر گزارش شده است.
این نهاد سازمان ملل خواستار آتش بسفوری در ماه روزهداری است و از سویی دیگر رسانههای محلی گزارش دادند که نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی از ورود صدها فلسطینی به مسجدالاقصی در قدس شرقی اشغالی در آستانه ماه مبارک رمضان جلوگیری کردند.
نیروهای رژیم صهیونیستی حملات خود را در سراسر نوار غزه تشدید کردند که منجر به شهادت دهها نفر از جمله زنان و کودکان در اردوگاه آوارگان النصیرات و منطقه المواسی در جنوب غزه شده است.
فلسطینیها در حال و هوای غمانگیزی با تدابیر امنیتی تشدید شده از سوی رژیم صهیونیستی و شبح جنگ و گرسنگی در غزه قرار دارند و خود را برای ماه مبارک رمضان آماده میکنند.
ماه مبارک رمضان از امروز دوشنبه برای فلسطینیها آغاز شده، اما برخلاف سالهای گذشته، تزیینات معمول نصب نشده و لحن تلخ مشابهی در شهرهای سراسر کرانه باختری اشغالی و غزه وجود دارد.
آنروا اعلام کرد که گرسنگی در سراسر نوار غزه در بحبوحه حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به غزه گسترش یافته است.
این آژانس سازمان ملل در بیانیه جدید خود هشدار داد که شرایط بشردوستانه در نوار غزه غمانگیز است و ماه مبارک رمضان آغاز شده است.
رژیم صهیونیستی همچنین محاصره فلجکنندهای را بر غزه تحمیل کرده و جمعیت آن، بهویژه ساکنان شمال باریکه، را در آستانه قحطی قرار داده است.
به گفته سازمان ملل، جنگ رژیم صهیونیستی ۸۵ درصد از جمعیت غزه را در میان محاصره فلجکننده اکثر مواد غذایی، آب سالم و دارو به سمت آوارگی داخلی سوق داده است، در حالی که به گفته سازمان ملل، ۶۰ درصد از زیرساختهای غزه آسیب دیده یا ویران شده است.
به گفته وزارت بهداشت فلسطین، در غزه دستکم ۱۵ کودک بر اثر گرسنگی و کمآبی در یک بیمارستان جان خود را از دست دادهاند.
رسانهها از جمله خبرگزاری فرانسه تصاویر دلخراشی از نوزادان نحیف با چشمان گود رفته و صورتهای لاغر گرفتهاند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر سازمان جهانی بهداشت گفت که کارکنان سازمان بهداشت جهانی توانستند برای اولین بار از ماه اکتبر (مهر ماه) از بیمارستانهای شمال غزه بازدید کنند.
آدهانوم میگوید که کارکنان سازمان جهانی بهداشت متوجه شدند که سطوح شدید سوءتغذیه، مرگ کودکان از گرسنگی، کمبود جدی سوخت، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی، ساختمانهای بیمارستانی ویران شده، مشاهده میشود.
براساس گزارشی که به تازگی از سوی گروه تغذیه جهانی، شبکهای از سازمانهای غیردولتی تغذیه به ریاست یونیسف منتشر شد، در سراسر غزه، ۹۰ درصد کودکان ۶ تا ۲۳ ماهه و زنان باردار با فقر شدید غذایی مواجه هستند.
دستکم ۹۰ درصد از کودکان زیر ۵ سال به یک یا چند بیماری عفونی مبتلا هستند.
سازمانهای امدادی که در غزه فعالیت میکنند، رژیم صهیونیستی را به دلیل ممانعت از ورود کامیونهای مواد غذایی کافی به غزه مقصر میدانند.
کمیته بینالمللی نجات در بیانیهای به خبرگزاری فرانسه گفت: اسرائیل بهعنوان قدرت اشغالگر غزه این مسئولیت را دارد که اطمینان حاصل کند که مردم اشغال شده مواد غذایی و تجهیزات پزشکی دریافت میکنند.
استفاده عمدی از گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان روشی برای جنگ با محروم کردن آنها از اقلام ضروری برای بقا، از جمله مانعتراشی عمدی در تدارکات امدادی طبق کنوانسیون ژنو، جنایت جنگی است.
آژانس غذا سازمان ملل گزارش داد که کاروان کمکهای این نهاد از سوی نظامیان صهیونیست در یک ایستبازرسی در شمال غزه توقیف شدهاند.
هفته گذشته، نظامیان صهیونیست در غوغای آشفتهای که بیش از ۱۰۰ شهید برجای گذاشت، به سوی فلسطینیهایی که در تلاش برای دریافت کمک غذایی بودند، آتش گشودند.
هواپیماهای نظامی آمریکا اقدام به رها کردن دهها هزار وعده غذایی در غزه کردهاند، اما آژانسهای امدادی میگویند این روشی بسیار ناکارآمد برای مهار بحران است.
دابنی ایوانز، مدیر مرکز فوریتهای بشردوستانه در دانشگاه اموری، گفت که تصاویر از غزه حاکی از شدیدترین اشکال سوءتغذیه است.
عماد دردونه، متخصص اطفال در بیمارستان کمال عدوان، تنها بیمارستان اطفال در شمال غزه، هشدار داده که کارکنان تجهیزاتی دارند که تنها حدود نیمی از موارد را به اندازه کافی درمان کنند.
این متخصص تاکید کرد: اگر سوءتغذیه طولانی شود منجر به عواقب بلندمدتی مانند توقف رشد، کاهش توانایی یادگیری و ضعف سیستم ایمنی خواهد شد.
آنو نارایان، مشاور یونیسف در مورد تغذیه کودکان، هشدار داد که این سوءتغذیه دستکم بر برخی افراد تاثیری مادام العمر خواهد داشت.
انتهای پیام/