ارائه خدمات به بیماران صعبالعلاج و خاص در کلینکهای طرح سلامت نوروزی
خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، امیرحسام علیرضایی در اجلاس معاونان درمان وزارت بهداشت در تهران، گفت: در حال حاضر شاخص اهدای عضو در کشور ۱۳.۴ در هر یک میلیون نفر است که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی با بیان این که راه اندازی و توسعه دیالیز صفاقی مورد تاکید ماست، افزود: افزایش تعرفه نیروی انسانی، اعمال سیاستهای تشویقی، ارتقای کیفیت و استانداردسازی و در اختیار داشتن فضا از جمله اقدامات مورد نیاز توسعه این مراکز است.
علیرضایی از ابلاغ بخشنامه «تعالی نظام ارائه خدمات توانبخشی» خبر داد و بیان داشت: ایجاد و ارتقای واحد بازتوانی (توانبخشی) قلبی و ریوی، کلینیک توانبخشی (فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی) در بیمارستانهای عمومی بالای ۱۰۰ تخت دارای بخشهای مرتبط، واحد فیزیوتراپی در بیمارستانهای زیر ۱۰۰ تخت (بالای ۶۴ تخت) و ایجاد بخش توانبخشی بستری بزرگسالان، در این آییننامه مورد تاکید قرار گرفته است.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت درباره کلینیکهای توانبخشی راهاندازی شده، گفت: موافقت اصولی برای ۱۷۵ تخت بستری جدید توانبخشی بزرگسالان صادر شده است. همچنین ۱۴ واحد گفتار درمانی، ۱۰ واحد فیزیوتراپی، ۱۰ واحد کاردرمانی راه اندازی و ۴ بخش بازتوانی قلبی در زمینه ارتقای خدمات توانبخشی در کشور راه اندازی شده است.
علیرضایی افزود: براساس ماده ۴۱ قانون جوانی جمعیت مبنی بر تجهیز یا راهاندازی حداقل یک مرکز تخصصی درمان ناباروری سطح دو در دانشگاههای علوم پزشکی تاکنون ۷۷ مرکز سطح دو ناباروری در کشور جهت دسترسی به خدمات تخصصی سطح دو فعال شده است.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت اظهار کرد: تمامی واحدهای شناسایی و فراهمآوری اعضا و بخشهای پیوند اعضا در کشور برحسب مورد، در ایام نوروز به فعالیت خود ادامه میدهند.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت گفت: امکان ارائه خدمات بهینه به بیماران صعبالعلاج و خاص در کلینیکهای مرتبط، توسط دانشگاههای علوم پزشکی در طرح سلامت نوروزی فراهم است.
وی با اعلام این که تمام اورژانسهای مراکز تخصصی درمان سرطان در ایام تعطیلات فعال هستند، خاطرنشان کرد: به منظور عدم وقفه در درمان بیماران لازم است کلیه مراکز شیمی درمانی و پرتو درمانی دولتی پاسخگوی تمام مراجعان بوده و در بخش خصوصی با فعالیت حداقل یک سوم تعداد تختهای شیمی درمانی سرپایی (حداقل ۲ روز در هفته) خدمات لازم ارائه شود.
علیرضایی با تاکید بر این که دانشگاههای علوم پزشکی باید در مورد مراکزی که ایام تعطیلات نوروز امکان ارائه خدمات تشخیصی، تخصصی و درمانی سرطان را دارند، به عموم مردم اطلاع رسانی کنند، گفت: در هر دانشگاه حداقل یک مرکز دندانپزشکی شبانه روزی دولتی و درکلان شهرها علاوه بر مراکز دولتی، حداقل ۲ مرکز دندانپزشکی شبانهروزی خصوصی در ایام نوروز باید فعالیت داشته باشند و اطلاع رسانی لازم در این زمینه نیز انجام شود.
انتهای پیام/