کتاب «روایت غنایی حسن و سمیه» چاپ شد

12:37 - 09 اسفند 1402
کد خبر: ۴۷۶۱۸۸۱
کتاب «روایت غنایی حسن و سمیه» چاپ شد
کتاب «روایت غنایی حسن و سمیه» نوشته جرجی زیدان با تصحیح میلاد جعفرپور راهی بازار نشر شد.

خبرگزاری میزان- طبق اعلام ارتباطات و امور بین‌الملل انتشارات علمی و فرهنگی، چاپ اول کتاب «روایت غنایی حسن و سمیه» در ۴۱۲ صفحه و شمارگان ۲۰۰ نسخه توسط انتشارات علمی و فرهنگی روانه بازار شده است.

در خلاصه این کتاب آمده است:

«در دوره استعمار جهان عرب به دست امپراطوری عثمانی، ادبا و فضلای بسیاری برای مقابله با فرهنگ و تمدن غرب و برای خروج از عقب ماندگی ادبیات عرب، به احیای فرهنگ عرب پرداختند، یکی از این ادیبان، جرجی زیدان تاریخ نگار و ادیب لبنانی بود. جرجی زیدان آفرینش‌های خیالی خود از تاریخ را در بستری پرآشوب برجسته می‌ساخت و با ورود به روایت‌های خیالی و عامه‌پسند تاریخی، مخاطب خود را همراه می‌ساخت، مخاطبی که سابقه ذهنی از یک دوره تاریخی داشت را با ادبیاتی دلچسب و متفاوت مشعوف می‌ساخت.

یکی از آثار مهم جرجی زیدان، داستان حسن و سمیه است که به داستان دلباختگی یک زوج می‌پردازد. زوجی که در این دلباختگی می‌کوشند تا موانع و مشکلات را پشت سر بگذارند و به وصال یکدیگر برسند، عرفجه پدر سمیه از همراهان مختار ثقفی است که به جرم همراهی با مختار در معرض انتقام و خشم لشگریان مصعب قرار می‌گیرد. هنگامی که لشگر مصعب فرمان قتل وی را می‌دهند سمیه با لابه و التماس می‌خواهد که از مرگ پدر بگذرند. در این کشاکش حسن که از سپاه مصعب بود دلباخته سمیه می‌شود و عرفجه را از مرگ می‌رهاند و این آغاز داستان عشق سمیه و حسن می‌شود. داستانی که نویسنده با لحنی بسیار عاطفی آن را بیان می‌کند و حالات روانی و اندیشه‌های شخصیت‌های داستان را با شخصیت‌پردازی خوب خود انعکاس می‌دهد. جرجی زیدان در این کتاب توانایی بسیار خوبی در به تصویر کشیدن خصوصیات ظاهری شخصیت‌های داستان خود دارد.

ضمن اینکه جرجی زیدان ضمن روایت یک داستان تاریخی گیرا و رمانتیک، سعی در انتقاد به وضعیت و کارکرد زنان در جامعه دارد وی با ارائه تصویری پویا و فعال از زنان در داستان‌های خود، نگاه متجددانه خود را مطرح می‌سازد. در این روایت داستانی سمیه قهرمانی است که ایستادگی می‌کند تا به معشوق برسد. اگر به خواندن یک داستان از ادبیات رمانتیسم علاقه‌مند هستید و می‌خواهید در تاریخ سفر کنید، این کتاب را فراموش نکنید. ضمن اینکه با این کتاب نمود‌های زندگی روزمره جامعه، سنت‌ها و آداب و رسوم و نظام قبیله‌ای عرب را هم مطالعه می‌کنید. در صفحات این کتاب در دوره‌ای از تاریخ عرب قدم بزنید و از داستان عاشقانه‌ای از فرهنگ عرب لذت ببرید؛ کتاب‌ها را تنها نگذارید.»

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *