افزایش سقف معافیت مالیاتی از ۴۷ میلیون تومان به ۱۴۴ میلیون در راستای حمایت از فعالان اقتصادی
خبرگزاری میزان_ محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست خبری ظهر امروز اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی در ۹ ماه گذشته برای استقرار عدالت مالیاتی در حال تلاش است.
وی گفت: مهمترین راهبرد ما در سازمان امور استقرار عدالت مالیاتی است، در راستای این امر تمرکز سازمان، بر دانهدرشتها که حجم بالایی از فضای اقتصادی استفاده میکنند، است.
سبحانیان اعلام کرد: در بودجه ۱۴۰۲ این امکان برای جلوگیری از فرار مودیان بزرگ فراهم شده است تا سازمان امور مالیاتی بتواند از این امر جلوگیری کند.
رئیس سازمان امور مالیاتی در ادامه گفت: برخی از دانهدرشتهای مالیاتی پرداخت مالیات را بهعلت استفاده از ارزش پول به تعویق میانداختند، که برای جلوگیری از این امر توانستیم یک ابزار جدید فراهم کنیم، به این صورت که مالیات را از حساب مودیان که حکم قطعی داشتند برداشت کنیم.
به گفته وی، قانونی که در مجلس به تصویب رسیده است این امکان را فراهم میکند تا میزان مالیات قطعیشده مودی را از حساب وی برداشت کند.
سبحانیان همچنین از افزایش سقف معافیت مالیاتی از ۴۷ میلیون تومان به ۱۴۴ میلیون در راستای حمایت از فعالان اقتصادی خبر داد و گفت: سقف معافیت مالیاتی در این دوره ۳ برابر افزایش داشته است.
رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین اعلام کرد: افرادی که برای ۱۴۰۲ اظهارنامه تکمیل کردهاند، اما به آن رسیدگی نشده است سازمان امور مالیاتی برای مختومهکردن این پروندهها در حال اقدام است.
سبحانیان همچنین به اجرای سامانه مودیان مالیاتی اشاره کرد و گفت: این سامانه از اول دی سالجاری فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی در ادامه به لایحه تسهیل در امور سامانه مودیان مالیاتی اشاره کرد و افزود: این لایحه صدور حساب الکترونیک را فراهم میکند و تمام تلاش ما این است که با ابزارهای رایج و متداول بتوانیم این امر را برای مودیان تسهیل کنیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: انجام تکالیف در سامانه مودیان مالیاتی نیازی به هزینههای متفاوت مانند استخدام حسابدار یا خرید کامپیوترهای جدید نیست؛ بلکه تنها مودیان با دریافت پوزهای مخصوص میتوانند اقدام به صدور فاکتور کنند.
سبحانیان اعلام کرد. در راستای تکریم مودیان و مختومهشدن پروندههای گذشته تلاش کردهایم تا انگیزه را برای مودیان ایجاد کنیم.
به گفته وی، مودیان اگر مالیات خود را تا پایان بهمن به مناسب دهه فجر پرداخت کنند شامل بخشودگی جرایم خواهند شد.
سبحانیان در ادامه افزود: در طرح بخشودگی به مناسب دهه فجر، افراد حقیقی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان و مودیان حقوقی نیز تا سقف ۲ میلیارد تومان شامل بخشودگی جرایم خواهند شد.
سبحانیان همچنین اعلام کرد: در راستای تکریم مودیان از ابتدای سالجاری تا دی هزار و ۸۷۰ میز خدمت برپا و به ۴۴۰ هزار تماس پاسخ داده شده است.
شناسایی ۱۶۰ هزار واحد مسکونی لوکس
به گفته وی در سال ۱۴۰۲، ۱۶۰ هزار واحد مسکونی با ارزش بالای ۲۰ میلیارد تومان شناسایی شده است، که مودیان تا پایان بهمن میتوانند مالیات آن را پرداخت کنند.
سبحانیان اعلام کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۵۰ میلیارد تومان از محل واحدهای مسکونی لوکس مالیات پرداخت شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین درباره مالیات خودروهای لوکس اعلام کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون از ۴/۳ همت مالیات تعیینشده برای خودروهای لوکس تاکنون ۱/۵ همت مالیات پرداخت شده است.
سبحانیان همچنین در رابطه با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزشافزوده در بودجه سال آینده گفت: براساس شواهد علمی و قوانین، باید مالیات را از افرادی که مصرف و توانایی بیشتری دارند اخذ شود، این که گفته میشود افزایش یک درصدی مالیات از جیب و سفره مردم اخذ میشود، درست نیست.
بهگفته رئیس سازمان امور مالیاتی، کلیه محصولات کشاورزی فرآورینشده، لبنیات و گوشت و خدمات درمانی یعنی بخشی از مایحتاج مردم از مشمول مالیات بر ارزشافزوده نیستند.
شناسایی ۵۵۱ اینفلوئنسر با بیش از ۵۰۰ دنبالکننده
وی در ادامه در رابطه با اخذ مالیات از بلاگرها و اینفلوئنسرها گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کسانی که بالاتر از ۵۰۰ هزار دنبالکننده داشتند مورد بررسی مالیات بر درآمد قرار گرفتند که ۵۵۱ کاربر شناسایی شدند.
به گفته سبحانیان، از ۵۵۱ کاربر شناساییشده، مجموع تراکنش مالی بیش از ۱۲۳ اینفلوئنسر ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی در ادامه افزود: در سال ۱۴۰۰ نسبت به صدور ۱۴۹ برگه تشخیص مالیات با مجموع ۱۱۹ میلیارد تومان اقدام شد و در سال ۱۳۹۹ تعداد ۶۴ برگه مالیات با مجموع ۲ میلیارد تومان صادر شد.
به گفته وی، تاکنون ۷.۶ میلیارد تومان از محل شناسایی بلاگرها و اینفلوئنسرها مالیات وصول شده است.
وزارت راهوشهرسازی مکلف به شناسایی واحدهای مسکونی خالی است
رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین درباره خانههای خالی گفت: براساس قانون وزارت راهوشهرسازی مکلف به شناسایی واحدهای مسکونی خالی و معرفی آن به این سازمان است.
سبحانیان در ادامه تاکید کرد: جلسات متعددی با وزارت راه وشهرسازی برگزار شده که اگر واحدی به سازمان امور مالیاتی معرفی شد، مراحل اخذ مالیات آن تسریع یابد.
وی همچنین گفت: حدود ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مالیات برای واحدهای مسکونی خالی تعیین شده است؛ البته دشوارهایی برای شناسایی خانههای خالی برای وزارت راهوشهرسازی وجود دارد که با روشهای چندباره در حال شناسایی این واحدها هستند.
مصادیق فرارهای مالیاتی از زبان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به نمونههایی از فرارهای مالیاتی گفت: در استان قزوین و مرکزی قطعیت فرار مالیاتی ۲ شرکت بزرگ شناسایی شد که ارزش آن ۲۶۰ میلیارد تومان بوده است.
سبحانیان به شناسایی ۲ پرونده فاکتورفروشی به کمک سایر دستگاهها اشاره و اعلام کرد: یکی از فاکتورها به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان در استان همدان و یکی دیگر از فاکتورها در استان یزد به ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان صادر شده است.
انتهای پیام/