اولین مجمع عمومی کانون داوران حرفهای در شوراهای حل اختلاف استان تهران برگزار شد
خبرگزاری میزان_ در سالروز ارتحال جانگداز عقیله بنی هاشم زینب کبری (س) جلسه مجمع عمومی کانون داوران حرفهای و انتخاب هیئت مدیره استان تهران در شوراهای حل اختلاف استان تهران با حضور مهدوی دادیار دادسرای دیوانعالی کشور و معاون قضایی رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان تهران، مقدس معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه، معاونین و مدیران ستاد و اعضاء مجمع داوران حرفهای استان تهران عصر روز شنبه مورخ ۰۷/۱۱/۱۴۰۲ در محل تالار اجتماعات شوراهای حل اختلاف استان تهران برگزار شد.
در این برنامه مهدوی ضمن عرض تسلیت رحلت جانسوز حضرت زینب کبری (س) با بیان آنکه این اولین کانون داوران حرفهای در سطح کشور است، گفت: تلاشهای زیادی در طی ۲ سال گذشته صورت گرفته تا اساسنامه شکل گرفته است و در حال حاضر ۸۴ نفر دارای پروانه حرفهای داوری هستند.
وی افزود: امروز اولین جلسه مجمع عمومی است دستور اصلی جلسه ۱- انتخاب هیئت مدیره در اجرای ماده ۱۹ به تعداد ۷ نفر عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل خواهیم داشت ۳ نفر انتصابی هستند و ۴ نفر اصلی و ۲ نفر علی البدل انتخاب خواهند شد.۲ نفر بازرس در اجرای ماده ۲۵ به صورت عضو اصلی و یک نفر علی البدل و در اجرای ماده ۳۱ هیأت بررسی انتظامی انتخاب میکنیم.۲ نفر اصلی و یک نفر علی البدل انتخاب خواهند شد.
در ادامه مقدس گزارشی از عملکرد معاونت داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه در خصوص تلاش برای تأسیس کانون داوران حرفهای استان تهران بیان و اظهار امیدواری کرد تا با تشکیل کانون داوران حرفهای در تمام استانهای کشور زمینه توسعه عدالت در سراسر کشور فراهم شود.
وی با بیان آنکه به موجب سیاستهای کلی قضایی ابلاغی مقام معظم رهبری در دهه هشتاد و نود و تأکید به توجه به جایگزینهای رسیدگی قضایی از سال ۱۴۰۰ با تصویب دستورالعمل ساماندهی داوری توسط ریاست قوه قضاییه اقدامات مؤثری صورت گرفت که امروز شاهد نهادهای مردمی در این زمینه هستیم.
مقدس در ادامه افزود: تا کنون برای ۸۴ نفر در استان تهران و ۵۸۱ نفر در کل کشور پروانه صادر شده است و برای تدوین و تایید اساسنامه کانونهای داوری تلاش بسیار زیادی صورت گرفته است، همچنین در تشکیلات قضایی برای اولین بار معاونت داوری و میانجیگری در مرکز حل اختلاف قوه قضاییه راه اندازی و یکی از اصلی تربن سیاستهای ما انتخاب نخبگان است که این موضوع به حوزه داوری وزن بالایی خواهد داد.
وی گفت: به عنوان نمونه جمع حاضر که متشکل از نخبگانی از جمله قضات بازنشسته، اعضا هیئت علمی دانشگاه، استادان، وکلا، برخی مدیران دفاتر اسناد رسمی و سایر حقوقدانان است. برای بهرهمندی از این افراد شیوه نامه جذب را اصلاح کردیم و هیئت ارزیابی متشکل از قضات و حقوقدانان خوش نام عالی رتبه است. برای سیاستگذاری بخش داوری شورای علمی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین صادقی تشکیل شده است و بر خود لازم میدانم از زحمات ریاست مرکز حل اختلاف قوه قضایی و هیئت موسس در تهیه، تدوین و تایید نهایی اساسنامه کانون داوران حرفهای تشکر میکنم.
بهرامی عضو مؤسس طی سخنانی در خصوص اساسنامه گفت: در ابتدا مطرح شد کسانی که پروانه وکالت دارند در داوری نیایند، جلسات متعدد تشکیل شد و نظر به این شد تا کسانی که پروانه وکالت دارند بتوانند در بحث داوری وارد شود. اما حالا نگاه به داوری این است که اصل بر داوری است و دادگستری نظارت بعدی برآن داشته باشد. درحقیقت واگذاری بخشی از کارهای حاکمیتی است. امیدواریم این بنا به خوبی چیده بشود تا این قدم اول به خوبی برداشته شود. این بحث داوری نیاز به ساماندهی دارد و به آینده آن امیدوار هستیم.
در ادامه میر محمد صادقی طی سخنانی با بیان آنکه از زمان مرحوم آیت الله شاهرودی که شوراهای حل اختلاف تأسیس شد به بحث داوری هم توجه شد،گفت: از طرفی در دنیا هم بحث داوری مورد توجه واقع شده است. تأکید کردند موفقیت این مجموعه میتواند اعتماد مردم را بدست آورد تا از حجم ورودی پروندهها به دستگاه قضایی کاسته شود.
پس از آن اعضا سخنانی را در باب نظراتشان در خصوص اساسنامه بیان کردند و داوطلبین نامزدی عضویت در هیئت مدیره خود را معرفی کردند.
سپس رأی گیری با ورقه برای انتخاب ۴ عضو اصلی انتخابی و ۲ عضو علی البدل صورت گرفت همچنین رأی گیری برای انتخاب ۲ نفر اعضای هیئت بدوی انتظامی و یک نفر عضو علی البدل و ۲ نفر بازرس و یک نفر بازرس علی البدل به انجام رسید.
انتهای پیام/