قهر با انتخابات آب به آسیاب دشمن ریختن است/ حضور مردم قدرت چانهزنی ایران را در عرصههای جهانی و منطقهای تقویت میکند
خبرگزاری میزان - انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز ۱۱ اسفند سال جاری برگزار میشود.
پس از اتمام مهلت بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیاتهای نظارت استانی و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شورای نگهبان به بررسی صلاحیتها خواهد پرداخت.
سخنگوی شورای نگهبان در روزهای اخیر از تایید صلاحیت بیش از هزار نفر از داوطلبانی که در مراحل قبل رد صلاحیت و عدم احراز صلاحیت شده بودند خبر داده بود و روز گذشته نیز گفت که بیش از ۵۵۰ داوطلب دیگر انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند.
به این ترتیب تعداد نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر فراتر رفت؛ هرچند فهرست نهایی ۱۹ بهمن اعلام خواهد شد.
با اطلاع داوطلبان از نتایج بررسی صلاحیتها تنور انتخابات در حال گرم شدن است و نمایندههای برخی از جریانها و احزاب سیاسی با اظهار نظرهای مختلف و شرکت در مناظرههای دانشگاهی و رسانهای بهدنبال مطرح کردن برنامههای انتخاباتی خود هستند.
ما نیز در این خبر روزانه به مرور برخی از اظهارات مسئولین برگزاری انتخابات و شخصیتهای مطرح سیاسی فعال در احزاب مختلف که در رسانهها منتشر شده است خواهیم پرداخت.
محمدباقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه: ما به عنوان یک تشکل رسمی معتقدیم که باید از روشهای مدنی استفاده کنیم؛ انتخابات میتواند فرصتی باشد که ما از ابزار قوه مقننه و مجلس برای پیگیری مطالبات بهحق مردم برخوردار باشیم.
در هر حوزه اگر احزاب همسو فرد مطمئنی بهعنوان کاندیدا داشته باشند، از آنها حمایت خواهیم کرد که با هم رقابتی در انتخابات نداشته باشیم؛ این روند حتی برای احزاب اصولگرای معتدل نیز قابل تعمیم است. اگر چنین نشد روی یک فردی توافق میکنیم که همگرایی حداکثری با ما داشته باشد.
منصور حقیقتپور: اصولگرایان با دو یا سه فهرست در انتخابات مجلس دوازدهم حاضر میشوند.
رصد من نشان میدهد اکثر افراد شناسنامهدار اصلاحطلب قائل به شرکت در انتخابات و معتقد به فهرستدادن هم هستند. تحریمطلبان رقم و عددی نیستند.
اگر قرار است تغییراتی رخ دهد، با حضور گسترده مردم در انتخابات ممکن است و بدون این مسئله ممکن نیست.
محسن پاک آئین کارشناس مسائل بین الملل و سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان: مشارکت حداکثری مردم موجب همبستگی ملی، قدرت و استحکام ایران بخصوص در عرصه سیاست خارجی شده و اتکای نظام به آرای مردم و حمایت مردم با حضور در انتخابات، قدرت منطقهای و بینالمللی ایران را به طور فزایندهای افزایش داده است.
مشارکت گسترده مردم در انتخابات منجر به یاس و ناامیدی دشمنان میشود و میزان نمایش میدان انسجام ملی و قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران در داخل، قدرت چانه زنی ایران را در عرصههای جهانی و منطقهای را برای تامین منافع مردم و پیشبرد اهداف سیاست خارجی تقویت میکند.
حضور اکثریت مردم در انتخابات باعث میشود ترفندهای ایران هراسانه که کشورهای مختلف به خصوص آمریکا، رژیم صهیونیستی و چند کشور اروپایی علیه ایران دنبال کردند خنثی شود.
روزنامه دنیای اقتصاد: شاید مهمترین کارکرد یک انتخابات را بتوان سرمایه اجتماعی دانست. سرمایه اجتماعی سیاستمداران و دولتها اثر مستقیمی در میزان توفیق آنها در پیشبرد سیاستهایشان دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی: در حوزه خارجی میزان مشارکت مردم معنیدار است، به نظر من هر کسی به هر بهانه ای بخواهد بهانه گیری کند، تسویه حساب کند یا بخواهد هر حرفی بزند و قهر کند، خواسته و ناخواسته آب به آسیاب دشمن میریزد.
انتهای پیام/