تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی مکلف به رعایت استاندارد‌های بین المللی هستند

11:14 - 23 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۵۷۰۶
دسته بندی: جامعه ، عمومی
مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: در زمینه تجهیزات پزشکی باید مزیت‌های نسبی کشور را شناسایی کنیم و براساس این مزیت‌ها به رقابت با سایر کشور‌ها بپردازیم.

به گزارش گروه جامعه رضا مسائلی درخصوص خوداتکایی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی در کشور اظهار داشت:تاکیدبر خوداتکایی و کاهش وابستگی‌ها یکی از موضوعاتی است که وزارت بهداشت بدان توجه دارد. بر این اساس می‌بایست با ارزیابی دقیق، مزیت‌های نسبی کشور را شناسایی کنیم و براساس این مزیت‌ها در عرصه تولید تجهیزات پزشکی به رقابت با سایر کشور‌ها بپردازیم.

وی افزود: خوداتکایی به این معنی است که در‌های کشور را بسته و به تولید داخلی بدون رقابت بپردازیم درحالی که باید با استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی که در کشور وجود دارد، ضمن کسب تجارب و دانش سایر کشورها، به رقابت با آن‌ها بپردازیم.

مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در این خصوص ادامه داد: برای مثال، کشور ما با داشتن ظرفیت‌هایی در حوزه پتروشیمی، نفت و تولید محصولات پلیمری، توان رقابت با محصولات کشور‌های دیگر را دارد؛ بنابراین با استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور، می‌توان به رقابت با سایر کشور‌ها پرداخت. با این تفاوت که قیمت محصولات تولید داخل، از نمونه خارجی پایین‌تر بوده و این به نفع کشور است.

مسائلی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری‌هایی که در حوزه تجهیزات پزشکی انجام می‌شود، باید بازار ۴۰۰ میلیون نفری منطقه را هدف قرار دهد، در غیراین صورت هزینه - فایده یا میزان سرمایه گذاری ها، تنها برای بازار ۸۰ میلیونی ایران کفایت نخواهد کرد.

مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، بیان کرد: تولیدکنندگان باید حداقل برای بازار ۴۰۰ میلیون نفری منطقه، محصول تولید کنند تا سرمایه گذاری‌ها اثربخش باشد. در غیراین صورت هزینه‌های سربار تولید، قیمت تمام شده محصولات را افزایش می‌دهد و افزایش قیمت تمام شده محصولات حتی اگر ما به صورت تصنعی و غیر رقابتی نیز از آن‌ها حمایت کنیم به این معنا خواهد بود که از منافع عمومی هزینه کرده ایم، این در حالی است که هزینه کردن از منافع عمومی و ملی در بلندمدت، به راهبرد‌های استراتژیک کشور خدشه وارد می‌کند؛ بنابراین باید به گونه‌ای عمل کنیم که قیمت تمام شده محصولات تولیدکنندگان در کشور، کاهش پیدا کند. مهمترین نکته در کاهش هزینه‌های تمام شده تولید محصولات داخلی، افزایش تیراژ تولید و ارتقاء بهروری است. به همین دلیل همواره به راهبرد صادرات توجه ویژه‌ای داشته ایم.

وی از تنظیم و ابلاغ دستورالعمل‌های حمایتی از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی خبر داد و گفت: در حال تنظیم دستورالعمل‌هایی هستیم تا به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شود و براساس آن، دانشگاه‌ها از محصولاتی حمایت کنند که به کشور‌های دیگر صادر و وارد فضای رقابتی و بین المللی شده اند و در این زمینه نیز موفقیت‌هایی کسب کرده اند.

مسائلی اظهار داشت: توجه به راهبرد صادرات یکی از مهمترین نکاتی است که در وزارت بهداشت برآن تاکید شده است و تولیدکنندگان نیز دراین چارچوب حرکت می‌کنند. یکی از مهمترین زیرساخت‌های صادرات، اخذ استاندارد‌های بین المللی است. چنانچه قرار باشد محصولات داخلی ما در بازار‌های بین المللی حضور پیدا کرده و ثبت شوند، باید موفق به اخذ استاندار‌های بین المللی شوند.

مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت تصریح کرد: نظام رگولاتوری ایران در سال ۹۷ با برنامه ریزی‌های وزارت بهداشت تغییر ماهوی قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد. این تغییرات بر استاندارد‌های جهانی و اتحادیه اروپا تاکید دارد. در حال حاضر، تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی مکلف به رعایت این استاندارد‌ها هستند و در این چارچوب حرکت می‌کنند. همچنین اخذ استاندارد‌های جهانی، به ارتقای کیفیت محصولات و افزایش زیرساخت توسعه صادرات منجر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *