جامعه ای که شفافیت در آن حاکم نیست جامعه نفاق است
به گزارش گروه جامعه به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد، صبح چهارشنبه ۲۱ آذرماه پنجمین مجمع دبیران شوراهای امر به معروف دستگاه های اجرایی با حضور رئیس و دبیر محترم ستاد کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست که با حضور دبیران شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های اجرایی و مدیران کل بازرسی وزارتخانه ها و سازمان ها به میزبانی شورای امر به معروف و نهی از منکر گروه صنعتی ایران خودرو در سالن شرکت ساپکو برگزار شد، حجت الاسلام طاهررضی دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر گروه صنعتی ایران خودرو، ضمن خیر مقدم گزارشی از شکل گیری شورا و کارگروه های تخصصی ذیل شورای امر به معروف و نهی از منکر گروه صنعتی ایران خودرو ارائه داد.
شورای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های اجرایی ۱۰ مهارت را برای فرهنگ سازی فریضتین در دستگاه خود مورد توجه قرار دهند.
سخنران بعدی این نشست، سید مهدی هاشمیان معاون امر به معروف و نهی از منکر دولت به مردم ستاد، ضمن اعلام برنامه و دستور جلسه ، به تشریح ۱۰ مهارت لازم برای توسعه و ترویج امر به معروف در دستگاه های اجرایی پرداخت.
در ادامه دبیران شوراهای امر به معروف و نهی از منکر بانک مرکزی، سازمان صداوسیما، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت معدن تجارت، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی، بانک کشاورزی، وزارت نیرو، دانشگاه جامع علمی کاربردی و ... به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
در ادامه نشست پنجمین مجمع دبیران شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های اجرایی، حجت الاسلام و المسلمین محبی دبیر محترم ستاد به بیان رویکردهای جدید ستاد پرداخت.
تفاوت های جامعه مومنانه و منافقانه و لزوم حاکمیت عقلانیت و قانون در جامعه با بکارگیری ابزار نظارت عمومی
حضرت آیت الله شیخ کاظم صدیقی رییس محترم ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و امام جمعه موقت تهران سخنران اصلی این نشست بود.رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ابتدای بیانات خود ضمن گرامی داشت سالروز ولادت سیدالکریم حضرت عبدالعظیم حسنی، تلاقی این نشست را با روز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی پر یمن و مبارک خواند و به حاضران در جلسه که از فعالان عرصه ترویج فریضتین امر به معروف و نهی از منکر هستند خسته نباشید و خداقوت گفت.
آیت الله صدیقی در مقدمه بیانات خود ضمن اشاره به آیاتی از قرآن کریم در سوره توبه«الْمُنَافِقُونَ وَالْمُنَافِقَاتُ بَعْضُهُم مِّن بَعْضٍ ۚ يَأْمُرُونَ بِالْمُنكَرِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ وَيَقْبِضُونَ أَيْدِيَهُمْ ۚ نَسُوا اللَّهَ فَنَسِيَهُمْ ۗ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ هُمُ الْفَاسِقُونَ /سوره توبه ۶۷»و آیه کریمه«وَالمُؤمِنونَ وَالمُؤمِناتُ بَعضُهُم أَولِياءُ بَعضٍ ۚ يَأمُرونَ بِالمَعروفِ وَيَنهَونَ عَنِ المُنكَرِ وَيُقيمونَ الصَّلاةَ وَيُؤتونَ الزَّكاةَ وَيُطيعونَ اللَّهَ وَرَسولَهُ ۚ أُولٰئِكَ سَيَرحَمُهُمُ اللَّهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَزيزٌ حَكيمٌ/ سوره توبه ۷۱»تاکید کرد اگر در مجموعه ای عضوی خراب باشد روی سایر بخش هاهم اثر می گذارد. ایشان ابزار عقلانیت و حاکمیت قانون در جامعه را مانع تعرض به حقوق فردی و جمعی دانست و گفت جامعه ای که قانون ندارد به ناکجاآباد می رود و ضمانت اجرای قانون، حکومت است و ابزار آن نظارت عمومی در جامعه است و ستاد امر به معروف و نهی از منکر اگر بخواهد روش هنرمندانه ای در پیش بگیرد باید مردم را با حقوق شهروندی شان آشنا سازد و اساسا حکومت برای مردم است نه مردم برای حکومت.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ادامه بیانات خود تاکید کرد جامعه ای که شفافیت در آن حاکم نیست جامعه نفاق است و در جامعه مناقانه تشویق به کار و فعالیت صورت نمی گیرد و امتیازطلبی و تبعیض، بروکراسی دست و پاگیر، مصرف شخصی بیت المال، مردم آزاری، پایمال کردن حق مردم، اتلاف حقوق عامه، مزیت طلبی بدون زحمت و عدالت شکل می گیرد.
وی ادامه داد در حکومت سالم دینی، گره گشایی و عدالت محور است و در این جامعه ایمانی بعضی مردم بر بعضی دیگر حق ولایت دارند و این ولایت همان امر به معروف و نهی از منکر است که به هم تذکر و امر و نهی عالمانه می کنند و آن را فضولی و دخالت در کار هم نمی دانند. این در حالی است که در جامعه منافقانه افراد جامعه ولایتی بر هم ندارند و بجای دعوت به خیر، یکدیگر را به منکر و پلیدی دعوت می کنند و از خوبی و معروف یکدیگر را نهی می کنند.
اولویت خود را بر برجسته سازی خوبی ها و معروفات و سپس نهی از بدی ها و منکرات قرار دهید. تحقق این امر نیازمند انقلاب سراسری است و نقش رسانه ها در این خصوص بسیار برجسته است.
آیت الله صدیقی در ادامه بیاناتشان به فرمایش امام علی (ع) اشاره کرد و گفت اولویت با برجسته کردن الگوها و خوبی ها و سپس نهی از منکرات کم کاری و بداخلاقی و بی اعتنایی به حقوق مردم در دل و در عمل است و تحقق این امر مهم جز از طریق یک انقلاب سراسری در این حوزه امکان پذیر نیست و در نتیجه در جامعه نیز ظهور و بروز می یابد و در این فضا ابزار رسانه و فضای مجازی و شبکه های رادیویی و تلویزیونی و خصوصا شبکه های اجتماعی بسیار موثر است. ایشان حرکت در راستای احیای فیضتین را همان تعبیر قرآنی دانست که می فرماید: «تَعَاوَنُواْ عَلىَ الْبرِّ وَ التَّقْوَى وَ لَا تَعَاوَنُواْ عَلىَ الْاثْمِ وَ الْعُدْوَانِ .»
ما باید قطرات پراکنده جامعه را به هم وصل کنیم و خودمان هم در این دریا هضم شویم. امر به معروف و نهی از منکر وسیله ای برای خودنمایی و تحقیر آحاد مردم نیست.
آیت الله صدیقی در بخش پایانی بیانات خود ضمن اشاره به آیه کریمه« ادْعُ إِلَى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ» با تاکید بر مردمی کردن این فریضه و فرهنگ سازی آن در میان مردم با استفاده از روش درست و پسندیده گفت، همه ما موظفیم مردم را نسبت به حقوق و تکالیف خود توجه دهیم و خودمان نیز پشتیبان آن باشیم و نه تنها خود را در مقابل مردم بلکه در کنار آنان و نوکر مردم بدانیم. وی تاکید کرد ما باید قطرات پراکنده جامعه را به هم وصل کنیم و خودمان هم در این دریا هضم شویم. امر به معروف و نهی از منکر وسیله ای برای خودنمایی نیست. وسیله ای برای تحقیر آحاد مردم نیست. بلکه امر به معروف تکریم مردم احترام گذاشتن به حقوق جامعه و افراد جامعه است.
ایشان گفت باید در ادارات مبلغ خوبی ها و خوبان باشیم و نسبت به ضعف ها و بدان بی مهری نشان دهیم. وی خون شهدا و رهبری جلیل القدر انقلاب اسلامی را به عنوان ظرفیت بزرگی در جامعه عنوان کرد و در پایان توفیق همه فعالان و دبیران شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های اجرایی کشور را در سایه توجهات و عنایات خاصه حضرت ولیعصر عج از درگاه خداوند متعال مسألت کرد.