جذب بیشتر اعضای هیئت علمی پژوهشی در فراخوان آینده
خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، یونس پناهی با بیان اینکه یکی از اقدامات این معاونت، بهکارگیری سربازان نخبه با مأموریتهای واگذار شده به مراکز تحقیقاتی بوده است، از تلاش برای جذب بیشتر اعضای هیئت علمی پژوهشی در فراخوان آینده جذب هیئت علمی خبر داد.
وی تخصیص گرنت (کمک هزینه) برای استادیاران جوان، فناوران برتر و همچنین گرنت برای مطالعات مبتنی بر شواهد در مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی را از اقدامات مهم این معاونت دانست و گفت: در تعریف عدالت معتقدیم که نخبگان باید در تصمیم گیریها دخیل باشند که در کمیتههای علمی نیماد از این ظرفیت استفاده میکنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به ۴ اصل استوار برای پیشرفت ایران اسلامی در سند تحول دولت مردمی، از طبقهبندی برنامهها در زمینههای عدالتمحوری، مردم پایه بودن، دانشبنیانی و خانوادهمداری به عنوان این اصول یاد کرد.
وی با بیان اینکه نیازمند یک سیستم بودیم تا بتوانیم سیاستهای کلان را به اقدامات در دو سطح ستادی و دانشگاهی گره بزنیم، افزود: انجام برنامهریزی دقیق و تحلیل وضعیت تحقیق و فناوری کشور در راستای کاهش آسیبها و چالشها در دستور کار است و باتوجه به نیاز به ایجاد زیر ساخت قوی و قوانین شفاف در زمینه زیست بوم فناوری کشور در حوزۀ سلامت، اقدامات قوی و خوبی انجام شده است.
پناهی با اشاره به طراحی نقشه راه افزایش تولیدات محصولات دانش بنیان برای اولین بار در کشور، خاطرنشان کرد: در این نقشه راه تمامی جوانب و ظرفیتهای کشور را بررسی کردیم و تولیدات محصولات دانشبنیان را به نیازهای مان گره زدیم، همچنین ظرفیتهایی تقویت صادرات را نیز احصا کردیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به تقسیم کار ملی، افزود: برای اولین بار مبحث مأموریت مداری و تقسیم کار ملی را بهعنوان دو سیاست کلی، در حوزه معاونت تحقیقات و فناوری اجرایی کردیم. در حوزه فناوری بر اساس زیرساخت موجود و ظرفیتهای نیروی انسانی به دانشگاه مأموریت دادیم که برای تولید محصولات دانشی موردنیاز کشور وارد شوند.
پناهی ضمن بیان حمایت از کسب کارهای نوین، گفت: رشد قابلتوجهی در محصولات نمونه اولیه داشته و در یک سال گذشته ۶۷۵ محصول نمونه اولیه داشته ایم. یکی دیگر از شاخصهای قابلتوجه، محصولات دانشبنیان تجاری شده است. در اینجا دانش به ثروت تبدیل میشود که در این حوزه ۹۳ محصول داشتیم که به خلق ثروت ختم شده است.
وی افزود: برای افزایش این آمار امیدوارکننده نیاز به تقویت زیرساختها داریم. از مهمترین سیاستهای این معاونت، توسعه زیرساختهای مرتبط با دانشبنیان و فناوری، افزایش مراکز رشد فناوری سلامت، افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان و راهاندازی مراکز نوآوری است.
معاون تحقیقات و فناوری با بیان اینکه توسعه زیر ساخت لازم جهت تصمیمگیری مبتنی بر دادهها انجامگرفته و تعداد قابل توجهی ثبت بیماریها در سال گذشته راهاندازی شده است، افزود: تحقیقات جهت دار شده چراکه که اعتقاد داریم باید به سمت تحقیقات پیشگیرانه، حرکت کنیم و بیماریها را در مراحل اولیه تشخیص دهیم؛ بنابراین عمده حمایتهای ما به سمت این نوع تحقیقات جهت پیدا کرده است.
به گفته پناهی، یکی از فعالیتهای این معاونت که از ابتدای دولت شروع شده توجه به جوانی جمعیت و حمایت از خانواده است که از مهمترین اقدامات در این زمینه میتوان به حمایت از طرحهای جوانی جمعیت از محل یک درصد، تشکیل کمیته جوانی جمعیت، سبک زندگی و خانواده در مؤسسه نیماد و حمایت از طرحهای کاربردی از این طرح، واسپاری مأموریت به کلان منطقه ۱ برای اجرای طرحهای کلان جوانی جمعیت و برگزاری همایش در بهمن ماه در خصوص ارزیابی تحقیقات انجام شده اشاره کرد.
وی از رسیدن به مرجعیت علمی و ورود به جمع سرآمدان علم و دانش در دنیا به عنوان یکی از مهمترین سیاستهای معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یاد کرد و افزود: تبیین نقشه مفهومی مرجعیت علمی، ورود ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی در سال ۲۰۲۳ به رتبه بندیهای جهانی، افزایش چاپ مقالات Q۱ حاصل از طرحهای نیماد شامل ۳۲۲ مقاله و حمایت از تحقیقات نافع در دانشگاهها از جمله اقدامات انجام گرفته در این زمینه است.
انتهای پیام/