​ملاک انتخاب آثار بخش دیوارنگاری شهری شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر چیست؟

16:13 - 24 دی 1402
کد خبر: ۴۷۵۴۵۴۸
​ملاک انتخاب آثار بخش دیوارنگاری شهری شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر چیست؟
شهاب‌الدین شکیبا دبیر بخش دیوارنگاری شهری شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر ملاک انتخاب آثار این بخش را انتقال مفهوم و پیام اثر در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مخاطب دانست.

خبرگزاری میزان- طبق اعلام ستاد خبری شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر، سید شهاب‌الدین شکیبا دبیر بخش دیوارنگاری شهری شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر و مدیر اداره نقاشی دیواری سازمان زیباسازی درباره حضور این بخش در جشنواره فجر اظهار داشت: برای اولین بار جشنواره هنر‌های تجسمی فجر به بحث دیوارنگاری شهری پرداخته است. در این پرداخت، هنر به صورت کاربردی مورد تاکید واقع می‌شود.

وی ادامه داد: دیوارنگاری‌ها در دو حالت انتخاب می‌شوند. در مورد اول بین کار‌هایی که طی ۳ سال گذشته خلق شده است طرحی انتخاب می‌شود که به روی دیوار کشیده شود. در مورد بعدی بر اساس دیواری که مدنظر ما است، هنرمند کاری را طراحی می‌کند. در این دوره نوعی از طراحی که مختص دیوار و موضوع موردنظرمان باشد را ملاک قرار داده‌ایم. به طور مثال دیواری با عنوان دیوار آتش‌نشان را در میدان آتش‌نشان داریم که هنرمند در این راستا خلق اثر انجام می‌دهد و به این ترتیب، هنرمندان آثار جدیدی را ارائه می‌دهند.

شکیبا درباره روند انتخاب آثار بخش دیوارنگاری شهری گفت: در این دوره ضمن بررسی و ارزیابی آثار ارائه‌شده در شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر، حق دیوارنگاری ۳ اثر را برای سازمان زیباسازی خریداری خواهیم کرد. همچنین از ۴۰ اثری که در ۳ سال گذشته شاخص بوده‌اند نیز آثاری انتخاب می‌شود. در نهایت طبق تفاهم صورت‌گرفته و حمایت اداره نقاشی دیواری سازمان زیباسازی شهر تهران، امتیاز اجرای سه اثر منتخب جشنواره توسط اداره نقاشی دیواری این سازمان خریداری و با نظارت هنرمند بر دیوار‌های مناسب شهر تهران اجرا خواهد شد.

دبیر بخش دیوارنگاری شهری شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر ادامه داد: آثار مذکور در سطح شهر به نمایش در می‌آید و موجب ایجاد بازار هدفی برای هنرمندان می‌شود. به این ترتیب، هنرمندان می‌توانند آثارشان را برای فروش ارائه کنند. ضمن اینکه نگاه هنرمندانه‌تر در دیوارنگاری‌های شهری به ما کمک می‌کند تا آثار بهتری را داشته باشیم. هرچه بانک هنرمندان ما قوی‌تر باشد خروجی‌های هنری‌مان در سطح شهر بهتر خواهد بود.

وی با اشاره به ملاک‌های مورد نیاز برای انتخاب آثار بخش دیوارنگاری شهری خاطر‌نشان کرد: یکی از ملاک‌های مهم این بخش این است که هنرمندان در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانند مفهوم و پیام را به واسطه آثار خود منتقل کنند و جزو جاذبه‌های بصری شهر واقع شوند. زمانی که هنرمند، اثری را خلق می‌کند، در بهترین حالت ممکن اثر او در گالری قرار می‌گیرد و تعدادی مخاطب در مدتی محدود می‌توانند این اثر را ببینند، اما زمانی که یک اثر روی دیوار کشیده می‌شود، میلیون‌ها بار توسط مخاطبان دیده خواهد شد که اعتبار خوبی به هنرمند می‌دهد؛ چرا که حداقل ۱۰ سال هنر آن هنرمند روی دیوار می‌ماند. این کار مشوق جذابی برای هنرمندان حاضر در فجر شانزدهم خواهد بود.

شکیبا در پایان گفت: بخش دیوارنگاری شهری یکی از بخش‌های جنبی جشنواره هنر‌های تجسمی فجر است. برای نقاشی اثر روی دیوار، در مرحله اول به خود هنرمند پیشنهاد می‌شود. برخی از هنرمندان که توانایی این کار را ندارند، آن را به ما واگذار می‌کنند و در ادامه، با توجه به نوع اثر، مجری دیوارنگاری را انتخاب می‌کنیم.

شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر به دبیرکلی امیر عبدالحسینی و دبیری هنری مسعود زنده‌روح کرمانی، بهمن امسال در موزه هنر‌های معاصر تهران، مراکز معتبر نمایشگاهی پایتخت و سایر استان‌ها برگزار می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *