نسخه مرگ رژیم صهیونیستی برای هزاران بیمار در غزه
خبرگزاری میزان - کسانی که از حملات هوایی، زمینی و دریایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه جان سالم به در بردهاند، در بحبوحه کمبود شدید داروها و شیوع جدی بیماریهای همهگیر، با خطر مرگ قریبالوقوع مواجه هستند.
محدودیت دارویی؛ حکم قتل برای بیماران و مجروحان غزه
ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) در گزارشی ممنوعیت رژیم صهیونیستی برای تدارکات پزشکی به بیمارستانها و داروخانهها در نوار غزه، بهویژه بیمارستانهای شهر غزه و مناطق این باریکه را به شدت محکوم کرد و این اقدام را حکم قتل هزاران مجروح و بیمار و یک سلاح دیگر نسلکشی خواند.
این اقدام با هدف وارد کردن صدمات شدید جسمی و روحی به مردم غزه به شمار میرود که در نهایت منجر به مرگ آنها میشود.
شواهد جمعآوری شده از مقامات پزشکی و صاحبان داروخانهها در نوار غزه نشان میدهد که بیش از ۳ ماه کامل از آغاز نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان فلسطینی، رنج بیماران در آنجا با سرعت بیسابقهای در حال افزایش است.
به گفته مقامهای پزشکی، کمبود شدید اکثر داروها، مسکنها و سایر لوازم و تجهیزات حیاتی مورد نیاز برای مراقبتهای اولیه، مراقبتهای اورژانسی و مراقبتهای مرکزی وجود دارد.
این کمبود حتی شامل واکسنهای کودکان و شیرخشک نوزادان نیز میشود و این وضعیت بیرحمانه بهداشتی بر همه بیمارستانها و بیماران در نوار تأثیر منفی میگذارد.
هیثم محمد، ۴۱ ساله، میگوید که «خالد»، پسرش پس از جراحی در بیمارستان شهدای الاقصی در دیرالبلح، به دلیل کمبود دستگاه استریلیزر، عفونت در جراحتهای پسرش گسترش یافت.
محمد گفت که موشک شلیک شده از سوی یک هواپیمای جنگی رژیم صهیونیستی در نزدیکی خانه آنها باعث اصابت ترکش به پسرش شد؛ خالد با دشواری و بدون بیهوشی تحت عمل جراحی قرار گرفت و از آن زمان از زخمهای عفونی ناشی از باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک رنج میبرد.
پزشکان او به خانواده گفتند که هیچ آنتیبیوتیکی مناسب برای مبارزه با این باکتریها در حال حاضر وجود ندارد.
روایتهای مطرح شده از سوی ساکنان نشان میدهد که بسیاری از آنها که خود و یا اطرافیان آنها به دلیل بمبارانهای رژیم صهیونیستی مجروح شدهاند، در تهیه دارو با مشکل مواجه هستند و نبود دارو مشکلاتی از جمله عفونت جراحات را برای آنها به همراه داشته است.
کمکهای پزشکی محدودی که از طریق گذرگاه مرزی رفح با مصر به نوار غزه میرسد، عمدتا شامل داروهای بیهوشی و سایر داروهایی است که برای جراحیهای پزشکی در نظر گرفته شدهاند و این محمولهها شامل هیچ دارویی برای درمان بیماریهای مزمن و سایر شرایط پزشکی نمیشود.
نگرانی درباره سلامت ۱۰ هزار بیمار
سلامت ۱۰ هزار بیمار در نتیجه عرضه بسیار محدود و یا ممنوعیت داروها برای بیماریهای مزمن مانند دیابت، فشار خون یا کلسترول بالا، چربی خون، بیماریهای ریوی و بیماریهای تنفسی به سرعت در حال بدتر شدن است.
در بحبوحه گسترش جدی بیماریهای همهگیر در مراکز پرجمعیت آوارگان نوار غزه، نهادهای امدادی و پزشکی نسبت به پیامدهای جدی کمبود دارو برای این بیماران مزمن هشدار دادهاند.
بیمارستانهای نوار غزه با کمبود شدید مایعات داخل وریدی، انسولین و لوازم بیهوشی دستوپنجه نرم میکنند.
علاوه بر این، تجهیزات پزشکی وابسته به برق مبتنی بر بیمارستان، مانند ونتیلاتورها، دستگاههای مخصوص نوزادان نارس، اشعه ایکس، سیتی اسکن، آنالایزرها و دستگاههای بیهوشی، روزبهروز کمتر و کمتر کاربردی میشوند.
کمبود داروهای آنتیبیوتیکی مشکل عمده دیگری است، زیرا خطر عفونت زخم را افزایش میدهد و همچنین کمبود اکثر مسکنها، پمادها و لوازم پزشکی از جمله ضدعفونی کنندههای سنتی مانند ید وجود دارد.
دهها زن باردار نیز به دلیل نبود داروهای رقیقکننده خون که از لخته شدن خون جلوگیری میکنند و همچنین داروهای تقویتکننده و ویتامینها، دچار سقط جنین شدهاند.
نوار غزه همچنین با کمبود شدید ذخایر واکسن مواجه است که به هزاران مورد بیماریهای عفونی در مراکز آوارگان داخلی منجر میشود، در حالی که بقایای تجزیهشده اجساد در سراسر نوار غزه خطری جدی است که ساکنان را به سمت یک انفجار فاجعه بهداشتی میکشد.
تنها ۹ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان و ۱۸ مرکز از ۷۲ مرکز مراقبتهای بهداشتی در نوار غزه در حال حاضر فعال هستند.
براساس دادههای منتشر شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، میانگین ضریب اشغال تخت در این بیمارستانهای فعال ۳۵۰ درصد و ضریب اشغال تخت در بخشهای مراقبتهای ویژه ۲۶۰ درصد است.
علاوه بر این، کمبود شدید غذا، سوخت، آب و برق به دلیل محاصره شدید رژیم صهیونیستی مانع از فعالیت بیمارستانها شده است.
بیمارستانهای غزه نیز با کمبود پرسنل پزشکی، بهویژه جراحان مغز و اعصاب، جراحان متخصص و پرستاران مراقبتهای ویژه دستوپنجه نرم میکنند، زیرا پرسنل پزشکی به دلیل دستور تخلیه رژیم صهیونیستی و مشکلات حرکت عمومی ناشی از حملات مداوم این رژیم، دسترسی به بیمارستانها را دشوار میدانند.
علاوه بر این کیفیت مراقبتهای پزشکی با توجه به منابع بسیار محدود و نوسانات ظرفیت تعیین میشود.
دهها هزار بیمار در نوار غزه در صورت دریافت نکردن دارو، تجهیزات پزشکی و سایر ملزومات، به تدریج و بهطور دردناک جان خود را از دست میدهند.
انتهای پیام/