آخرین روز ثبت اعتراض داوطلبان نمایندگی مجلس/ دولت حامی همه فعالان سیاسی در چارچوب قوانین کشور است
خبرگزاری میزان - انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز ۱۱ اسفند سال جاری برگزار میشود.
پس از اتمام مهلت بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیاتهای نظارت استانی و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات و تایید صلاحیت بیش از بیش از ۱۱ هزار نفر، شورای نگهبان به بررسی صلاحیتها خواهد پرداخت.
با اطلاع داوطلبان از نتایج بررسی صلاحیتها در هیاتهای نظارت از چند روز گذشته تنور انتخابات در حال گرم شدن است و نمایندههای برخی از جریانها و احزاب سیاسی با اظهار نظرهای مختلف و شرکت در مناظرههای دانشگاهی و رسانهای بهدنبال مطرح کردن برنامههای انتخاباتی خود هستند.
در این خبر روزانه به مرور برخی از اظهارات مسئولین برگزاری انتخابات و شخصیتهای مطرح سیاسی فعال در احزاب مختلف که در رسانهها منتشر شده است خواهیم پرداخت.
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات: بررسی که ما در بین ثبت نام کنندگان انتخابات مجلس انجام دادیم نشان داد از بین ۲۴۹۰۰ داوطلب ۴۷۰۳ نفر مستقل، ۲۷۲۵ داوطلب اصولگرا، ۱۵۶۰ نفر اصلاح طلب و یک تعدادی هم نامشخص و ثبت نشده بودند.
احزاب و گروه های سیاسی حتما فهرست خواهند داد.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در حکمی اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی را به عنوان رئیس ستاد مرکزی ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری منصوب کرد.
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور: بستر انتخابات الکترونیکی در کل کشور فراهم شده، منتظر تایید شورای نگهبان هستیم و اگر این اتفاق بیفتد رای دادن و شمارش آرا با دستگاه صورت میگیرد.
پیامرسانهای گپ، سروش، بله و ایتا و آی گپ موظف شدند تا در هر حوزه انتخابیه یک بستر مجازی برای تبلیغات نامزدها شکل بدهند.
بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ۱۰ نکته راهبردی را در خصوص اهمیت مشارکت مردم در انتخابات مطرح کرد.
۱- در اسلام هدف نهایی هر فعالیتی رشد و تعالی انسان است و توسعه انسانی بر هر امری مقدم است. مشارکت مردم از اصلیترین ابزار یادگیری اجتماعی و رشد فردی است بنابراین امری دینی است.
۲- در نگاه اسلامی مشارکت و رای دادن صرفا حق نیست که بتوان از آن صرفنظر کرد بلکه، چون هر فردی در مورد رشد و پیشرفت جامعه مسئول است هم حق است و هم وظیفه.
۳- مشارکت فراگیر از آنجا که فرصت رشد همگانی و برابر استعدادهاست، عین عدالت است و، چون نظارت جمعی را افزایش میدهد قطعا کاهنده فساد است و قدرت توزیع عادلانهای پیدا میکند و شفافیت به اوج میرسد.
۴- شکل گیری گفتگوی اجتماعی و مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش میدهد. فضا که مثبت شود ظرفیتها بر هم افزا میشود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیری، مطالبه گری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید اعتماد شوند تا اعتماد کنند.
۵- در فضای مشارکت فرصت برای کاهش تعارضات اجتماعی و افزایش وحدت اجتماعی فراهم میشود. فرصت احساس نیاز به یکدیگر و افزایش هماهنگی و بهره وری پیدا میشود.
۶- با مردمی سازی و مشارکت مردم، اشتباهات و سوگیری تصمیم گیریها کاهش پیدا میکند، چرا که هر کسی نقطه ضعف دیگری را برطرف میکند. با به میدان آمدن ظرفیتهای مردمی کارآمدی برای حل مسائل کشور افزایش مییابد.
۷- پشتوانه مردمی حاصل از مشارکت و افزایش مشروعیت و مقبولیت نظام، توان رایزنیهای بین المللی سیاست خارجی در راستای تحقق منافع ملی کشور را به طور چشمگیری افزونتر میکند.
۸- سلامت روانی جامعه در سایه مشارکت فراگیر با شکل گیری انسانهای سازگارتر، تفاسیر مشابه، ذهنیتهای مشترک و جامعه همگراتر ارتقاء پیدا میکند.
۹- اصل ۶ قانون اساسی بر اداره امور کشور به اتکاء آراء عمومی تاکید دارد و کارنامه انتخاباتی نظام جمهوری اسلامی با برگزاری ۳۹ مورد و به عبارتی هر ۱۴-۱۳ ماه یک انتخابات کارنامه درخشانی است.
۱۰- سیره امامین انقلاب هم همواره تاکید بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات بوده است و تاکید نمودهاند که نه تنها جمهوریت بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است؛ و هرگونه تبلیغ علیه مشارکت مردم را مخالفت با ایران، اسلام و جمهوری اسلامی دانستهاند.
روزنامه جامجم: بنا بر اظهارات سخنگوی شورای نگهبان، بیش از ۱۲هزار نفر برای نامزدی انتخابات مجلس تایید صلاحیت شدهاند که این رقم نسبت به دوره قبل (تعداد افرادی که در هیاتهای نظارت استانی تایید صلاحیت شدند) دوبرابر است. در این میان تنها قریب به یکسوم از متقاضیان با عدم تایید روبهرو شدهاند و بااینحال اکنون بهازای هر کرسی مجلس ۳۸ نفر تایید صلاحیت شدند که در حوزههای انتخابیه به رقابت خواهند پرداخت. رقابت ۳۸ نامزد برای هر کرسی بهارستان گواه بر این است که رقابتی جدی میان نامزدها رقم خواهد خورد و بدیهی است که فعالیت احزاب و جریانات سیاسی این رقابت را جدیتر هم خواهد کرد.
سخنگوی دولت: تمام تلاش دولت این است که انتخابات رقابتی و سالم برای مجلس قوی داشته باشیم چراکه مجلس قوی در کنار دولت قوی کمک رسانمردم خواهد بود. دولت حامی همه فعالان سیاسی در چارچوب قوانین کشور است و از سوی دیگر با خدمترسانی به مردم تلاش میکند ایجاد ظرفیت مشارکت پرشور در انتخابات را تامین کند.
محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی: ما میزان مشارکت در این دور انتخابات را بالای ۵۰ درصد پیشبینی میکنیم. طبق نظرسنجیها روند افزایش مشارکت خوب و صعودی است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور: به داوطلبانی که صلاحیتشان تایید شده فقط برای یکبار و در مرحله اول انتخابات هر دوره اجازه داده میشود تا ۱۵ روز قبل از روز اخذ رای، حوزه انتخابیه خود را از طریق وزارت کشور و یا حوزههای که در آن ثبتنام کردهاند، تغییر دهند.
طبق اعلام سخنگوی شورای نگهبان داوطلبانی که به هر علتی صلاحیتشان تایید نشده تا ساعت ۱۸ امروز، سهشنبه نوزدهم دی فرصت دارند در «سامانه داوطلب» شکایت خود را ثبت کنند.
در همین رابطه وزیر کشور با بیان اینکه، یازده هزار و ۱۶ نفر، مورد تائید هیئت نظارت قرار گرفته اند گفت: در قانون جدید انتخابات، فرصت رسیدگی به صلاحیت ها و اعتراض ها در مقایسه با ادوار گذشته بهتر شده است.
این خبر در حال تکمیل است...