غزه در یک قدمی فاجعه انسانی در زمستان
خبرگزاری میزان – قطعنامه پیشنهادی امارات برای آتشبس غزه در نهایت پس از چهار بار تعویق تاریخ رایگیری، تصویب شد؛ این قطعنامه صرفا بر گسترش کمکهای انساندوستانه به غزه تاکید دارد و بندهای مربوط به آتشبس آن به اصرار آمریکا حذف شدند.
آمریکا پیشتر نیز ۲ بار مانع تصویب قطعنامه آتشبس غزه در شورای امنیت شده بود.
جنگ در غزه در حالی وارد هفتادوهشتمین روز خود شد که شمار شهدای فلسطینی از رقم ۲۰ هزار نفر عبور کرد؛ ضمن اینکه سایه گرسنگی و سوءتغذیه سنگینتر از دیگر روزها در سرمای زمستان مردم غزه را تهدید میکند.
در زمستان ۲۰۲۳ غزه چه میگذرد؟
با گذشت بیش از ۲ ماه از زمان آغاز دور جدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) غزه در یک قدمی فاجعه انسانی قرار دارد؛ منابع این منطقه از بین رفتهاند و ۱.۹ میلیون نفر از جمعیت ۲.۴ میلیون نفری آن آواره شدهاند.
غزه در حالی وارد زمستان شد که سرمازدگی «هیپوترمی» به تهدیدی واقعی برای ساکنان آواره آن تبدیل شده است؛ باد و طوفان چادرها را از جا میکند و معدود وسایل آنها را خیس میکند؛ زیرساختها از بین رفتهاند و کمبود برق و سوخت خطر مرگ بر اثر سرما را افزایش داده است.
مردمی که در خانههای خود زندگی میکنند، وسایل چوبی زندگی مانند مبلمان را میسوزانند تا گرم شوند؛ غذایی باقی نمانده است.
دیگر حتی امید به رسیدن کمکهای بشردوستانه کمرنگ شده است، زیرا جادههای تخریب شده در زمستان مرگبار شدهاند.
اینها همه واقعیت زندگی کسانی است که در غزه زندگی میکنند.
نیازهای غزه چیست؟
کمکهای بشردوستانهای که تاکنون وارد غزه شدهاند، قطرهای در اقیانوس نیازهای این منطقه هستند که پیش از ۲ ماه محاصره کامل اخیر به مدت ۱۷ سال تحت محاصره قرار داشت.
غذا و پناهگاه کمیاب است؛ افراد در حال ساختن اردوگاههای خیابانی هستند؛ خانوادهها حتی نمیتوانند یک وعده غذایی را تامین کنند.
شرایط بهداشتی به شکل جدی رو به وخامت گذاشته است و خطر بالای شیوع بیماریهای همهگیر نگرانی درباره تلفات قابل توجه را افزایش داده است؛ بیماریهای ناشی از آب آشامیدنی ناسالم شیوع یافتهاند.
سوخت در غزه وجود ندارد؛ این امر علاوه بر ایجاد مشکل در گرمایش و پختوپز به قطع روند تصفیه فاضلاب منجر شده و به مانعی در دسترسی افراد به آب آشامیدنی تمیز تبدیل شده است.
غزه با وضعیتی روبرو است که فقط با کمکهای بشردوستانه بهبود نمییابد، بلکه جنگ علیه این منطقه باید پایان یابد.
کودکان غزه
کودکان غزه در پی جنگ ۲۰۲۳ بیشترین آسیب را دیدهاند؛ شمار بالای شهدای کودک سبب شده تا از غزه بهعنوان گورستان کودکان یاد شود.
بحران بشردوستانه در نوار غزه باعث شده تا وضعیت کودکان این منطقه بحرانی شود؛ ترومای جنگ ۲۰۲۳ میراث دردناکی برای این کودکان است.
در عین حال، آنها اکنون به دلیل نداشتن لباسهای زمستانی و وضعیت بهداشتی مخاطرهآمیز در معرض بیماریهای مختلف قرار دارند.
انتهای پیام/