دورههای آموزشی در راستای کاهش موارد قصور پزشکی برگزار میشود
خبرگزاری میزان - بهزاد ولیزاده گفت: با هدف کمک به کاهش موارد قصور و خطاهای پزشکی و ارتقای سطح آگاهی پزشکان و کادر درمان از حد و حدود وظایف، اختیارات و موازین قانونی، بخشی از برنامههای آموزشی پزشکی قانونی با موضوع پیشگیری از قصور ویژه جامعه پزشکی و همکاران شاغل در بخش بهداشت و درمان برگزار میشود.
مدیرکل امور آموزشی و همکاریهای علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: سازمان پزشکی قانونی کشور به دلیل مواجهه با پروندههای شکایت از کادر درمان و رسیدگی به این پروندهها در کمیسیونهای پزشکی قانونی، دورههای آموزشی را با تمرکز بر روی خطاها و اشکالات رایج در امر درمان در راستای کاهش موارد قصور و خطاهای پزشکی و افزایش اطلاعات جامعه پزشکی از اصول و آموزههای قانونی برگزار میکند.
وی افزود: با این رویکرد، شرکت در این دورهها زمینه ساز کاهش قصور و خطاهای پزشکی در جامعه است و میتواند منجر به ارتقای سطح ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم شود.
مدیرکل امور آموزشی و همکاریهای علمی سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به برگزاری ۱۲۰ دوره مدون بازآموزی برای جامعه پزشکی طی سال گذشته (۱۴۰۱) در کشور، تصریح کرد: در نیمه اول سال جاری نیز ۷۵ دوره مدون بازآموزی برای جامعه پزشکی برگزار شده که طی این دورهها علاوه بر آموزههای قانونی، روشهای برخورد مناسب با بیماران، رعایت اخلاق پزشکی، روشهای صحیح و قانونی مستندسازی و. برای پزشکان، پیراپزشکان و سایرکارکنان حوزه درمان ارائه شده است.
ولیزاده با بیان اینکه بر اساس پروندههای ارجاعی به کمیسیونهای پزشکی قانونی در برخی تخصصها و رشتههای پزشکی شاهد بروز خطاها و موارد قصور بیشتری هستیم، افزود: در برگزاری دورههای ویژه جامعه پزشکی، قطعا رشتهها و تخصصهایی که بیشترین میزان خطا و شکایات را دارند در اولویت برگزاری دورههای بازآموزی قرار میگیرند و تمرکز بیشتری روی آنها وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه صرف نظر از میزان خطا و شکایت، پزشکی قانونی کلیه رشتههای پزشکی را برای برگزاری دورههای بازآموزی مخاطب قرار میدهد، ادامه داد: با این هدف و به منظور انتقال دانش پزشکی قانونی به گروههای مختلف پزشکی، پیراپزشکی و ...، علاوه بر برنامههای مدون بازآموزی دارای امتیاز، پزشکی قانونی در سال ۱۴۰۱ با اعزام متخصصان و کارشناسان پزشکی قانونی به مراکز دانشگاهی و بیمارستانها بیش از ۳۵۰ و در نیمه نخست سال جاری ۱۷۷ ارائه مطلب به شکل سخنرانی داشته است.
به گفته وی همچنین بر اساس تفاهم نامههای منعقد شده بین دانشگاهها و سازمان در حد امکان متخصصان پزشکی قانونی در کمیتههای مرگ و میر بیمارستانها شرکت میکنند.
برگزاری دورههای آموزشی در راستای افزایش تعامل با قضات
مدیرکل امور آموزشی سازمان ادامه داد: علاوه بر دورههای ویژه پزشکان و کادر درمان میتوان به برگزاری دورههای کارآموزی ویژه کارکنان و کارشناسان داخلی سازمان در راستای رسیدن به وحدت رویه و ارتقای سطح کارشناسی، برگزاری دورههای آموزشی عملی مشترک با مراکز علمی و تحقیقاتی از قبیل دورههای ویژه ماماها، پزشکان، دستیاران، دانشجویان حقوق، کادر نیروی انتظامی و. در بخشهای مختلف سازمان اشاره کرد.
وی همچنین به برگزاری دورههایی در راستای افزایش تعامل با قضات نیز اشاره کرد و گفت: با هدف تعامل بهتر، بررسی و رفع برخی مشکلات و ابهامات در قوانین و روشهای اجرای آن، دورههای آموزشی ویژه قضات برگزار میشود که در این دورهها قضات با توانمندی و جایگاه سازمان پزشکی قانونی کشور در کشف علمی جرایم آشنا میشوند که همین امر موجب کاهش اطاله دادرسی و جلوگیری از رفت و برگشت غیرضروری پروندهها بین مراجع قضایی و پزشکی قانونی خواهد شد.
به گفته وی برگزاری این دورهها به قضات کمک میکند که با وظایف و نقاط ضعف و قوت پزشکی قانونی بیشتر آشنا شوند و از این مجموعه علمی به عنوان یک دستگاه کارشناسی تخصصی استفاده بهتری ببرند.
ولیزاده همچنین با اشاره به اینکه سازمان به دلیل نوع کار و خدمات خاص خود از فضای آموزشی و پژوهشی منحصربه فردی برخوردار است که میتواند مورد استفاده نهادهای علمی کشور قرار گیرد، خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای آموزشی سازمان که در قالب تفاهمنامههایی با مراکز علمی و دانشگاهی اجرا میشود، فراهم کردن بستر برخی آموزشها برای کسب مهارت عملی در انجام برخی اعمال جراحی خاص و پیچیده است که این کار با رعایت موازین شرعی و اخلاقی و با کسب رضایت از اولیای دم، پس از اخذ مجوزهای مربوطه برای گروههای مختلف متخصص مثل جراحی مغز و اعصاب، جراحان عمومی، متخصصین گوش و حلق و بینی و ... صورت میگیرد.
وی در ادامه با اشاره به بخش دیگری از فعالیتهای آموزشی سازمان در تهیه درسنامهها و محتواهای آموزشی افزود: طی سنوات اخیر درسنامههای متعددی در حوزههای آموزشی پزشکی قانونی به کارآموزان پزشکی، دندانپزشکی، روانپزشکی، متخصصین پزشکی قانونی و ... تهیه شده است که به صورت مستمر و در راستای اصلاح و به روزرسانی آنها اقدام میشود.
ولیزاده گفت: در کنار آن استفاده از سایر راهکارهای آموزشی از قبیل تهیه لوحهای آموزشی به صورت فیلم و نرم افزار، راه اندازی سایتهای آموزشی و ... در دستور کار این دفتر قرار دارد که با مشارکت اعضای هیات علمی و متخصصان متعدد سازمان صورت میگیرد.
استانهای برتر آموزشی معرفی شدند
مدیرکل امور آموزش و همکارهای علمی سازمان در ادامه سخنان خود به موضوع رتبه بندی استانها از نظر فعالیتهای آموزشی نیز اشاره کرد و گفت: به منظور تشویق و ترغیب استانها و همکاران برای مشارکت بیشتر در امور آموزشی، ارزیابی عملکرد آموزشی مراکز پزشکی قانونی استانها همه ساله براساس شاخص و معیارهایی همچون میزان و کیفیت دورههای آموزشی برگزار شده برای قضات، کارشناسان پزشکی قانونی، همکاری با مجامع علمی، دانشگاهی و ... صورت میگیرد و استانهایی که دارای بهترین فعالیتهای آموزشی بوده اند، معرفی میشوند.
وی افزود: بر اساس شاخصها و اهداف آموزشی تعیین شده، اسامی استانهای برتر آموزشی در سال ۱۴۰۱ به شرح زیر است: (گفتنی است گروه بندی استانها در حوزه امور آموزشی بر اساس تعداد کارکنان و کارشناسان متخصص آن استان، امکانات در اختیار، وجود مراکز علمی و دانشگاهی فعال در استان و. صورت گرفته است.)
اسامی رتبههای برتر در گروه اول: تهران، فارس و گیلان
اسامی رتبههای برتر در گروه دوم: البرز، گلستان و یزد
اسامی رتبههای برتر در گروه سوم: بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان
ولیزاده در پایان ابراز امیدواری کرد: با مشارکت و همراهی صاحبان علم و اندیشه و بهره گیری از توانمندیهای علمی و عملی متخصصان و اندیشمندان درون وبرون سازمانی شاهد ارتقای هر چه بیشتر کیفیت ارائه خدمات پزشکی قانونی به مردم و جایگاه علمی سازمان در منطقه باشیم.
انتهای پیام/