محاکمه منافقین؛ اقدامی ارزنده با ۴۲ سال تاخیر
خبرگزاری میزان - به گزارش مشرق، دیروز نخستین دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکرده و اعضای گروهک منافقین به صورت علنی و با حضور اصحاب رسانه و برخی خانوادههای قربانیان ترور و شاهدان عینی جنایات هولناک تروریستهای منافق در دهه ۶۰ در شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد. محاکمه منافقین مطالبه همیشگی ملت ایران بوده است. مطالبهای که با تاخیر ۴۲ ساله برگزار شد. این دادگاه اولین اقدام قضایی است که جمهوری اسلامی با وجود ادّله محکم برای محاکمه گروهکی که بنا بر آمارهای اعلام شده بیش از ۱۷ هزار نفر از مسئولان و مردم بیگناه را طی چهار سال ابتدای انقلاب و پس از آن ترورهای معروف از دانشمندان هستهای گرفته تا شهادت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح شهید سپهبد صیاد شیرازی را به شهادت رسانده است، برگزار میکند.
در رابطه با این پرونده و اقدام ارزنده دستگاه قضایی چند نکته وجود دارد:
۱. در طول این مدت که حمید نوری با نفوذ و فشار منافقین و با حکم دادسرای سوئد در فرودگاه استکهلم دستگیر و تاکنون بیش از ۶۰ جلسه مورد محاکمه قرار گرفته - در حالی که او تنها یک کارمند دون پایه در دستگاه قضایی بوده و هیچ جرمی را مرتکب نشده است -، این سوال برای خانوادههای ترورهای سالهای اولیه دهه ۶۰ و پس از آن ایجاد شده که چرا آنها با خبرهای دروغین یک شهروند ایرانی بیگناه را میتوانند بیش از ۵ سال در زندان بدون استفاده از وکیل و مدافعی نگه دارند، ولی ما در باره گروهکی که دستانشان تا آرنج به خون ملت ایران آلوده است، بیتفاوت بودهایم. درست است که محاکمه منافقین با تاخیر تقریبا نیم قرن فتح الفتوح به حساب نمیآید، ولی اقدام دستگاه قضا از آن حیث که بالاخره به مطالبه خانوادههای زجر کشیده و آسیب دیده در طول این سالها پاسخ داده شده است، ارزنده و قابل تقدیر است.
۲. نه تنها در قوانین جمهوری اسلامی، بلکه در همه کشورها وقتی گروهی اقدام مسلحانهای را آغاز میکند بدون اینکه حتی این اقدام خود را اعلام رسمی کرده باشد، از نگاه مردم و حکومت محکوم به مجازات است. این در حالی است که این گروهک پس از شورش ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ به صراحت در بیانیهای راهبرد خود را چنین اعلام میکند: «ما مجاهدین خلق با درک واقعبینانه از رژیم و آشتیناپذیری و متعارض شدن تضاد با رژیم ضد خلق، پس از ۳۰ خرداد، قاطعانه استراتژی مبارزه مسلحانه و در مرحله اول این استراتژی، ضربه یا ضربات تعیینکننده و مرحله یک تهاجمی (تهاجم به هر قیمت) و تشکیل آلترناتیو را در دستور کار خود قرار دادهایم.» کاری که روز گذشته دستگاه قضا انجام داد عملی بود که باید از فردای روز انتشار این بیانیه به جرم «اقدام مسلحانه» منافقین و دعوت به براندازی مسلحانه نظام برای محاکمه این جرثومههای فساد انجام میداد. یقینا اگر در آن روزها برعلیه آنها اعلام جرم میشد و این گروهک مورد پیگرد حقوقی و قضایی قرار میگرفت و با فرار آنها از کشور و قرار گرفتن در کنار رژیم بعثی عراق در دادگاههای بینالمللی بهدنبال شکایت و محاکمه آنها بودیم، امروز نه این میزان شهید ترور داشتیم، نه شاهد همکاری آنها با رژیم صهیونیستی برای خرابکاری در مراکز هستهای و مهم کشور. باید بررسی شود که بیتوجهی چهاردهه در محاکمه منافقین ناشی از «بی عملی» دستگاه قضا بوده است یا کم کاری دستگاههای اطلاعاتی که نتوانستهاند در تکمیل پرونده این گروهک تروریستی دست دستگاه قضایی را برای محاکمه آنها پر کنند.
۳. امروز که دستگاه قضا کمر همت بسته تا پرونده محاکمه ۱۰۴ نفر از عناصر اصلی این گروهک را به نتیجه برساند، نباید غفلت کرد که در کنار مراجع رسمی برای تکمیل پرونده منافقین، بخشهای غیردولتی (ان جی اوها) وظیفه سنگینی بر عهده دارند. فراموش نکنیم که در محاکمه حمید نوری آنچه این پرونده را به مرحله محاکمه رساند و بیش از ۶۰ جلسه را برای او تشکیل داد، سازماندهی منافقین و حضور آنها در دادگاه و بیان دروغها و مطالب غیر حقوقی آنها با فشار رسانهای بود. ما که نیاز به دروغ بافتن نداریم هم اظهارات منافقین و اطلاعیههای آنها پس از ترورهایی که انجام دادهاند در دسترس است و هم خانوادههای افراد ترور شده و هم اظهارات برخی مقامهای غربی و کشورهایی که این تروریستها در حمایت آنها بودهاند. باید یاد بگیریم در کنار فشار نهادهای رسمی، امروز ابزارهای غیررسمی میتواند در اعاده حقوق ملت و کشاندن منافقین پای میز محاکمه موثر واقع شده و مسیر را برای نهادهای رسمی هموار کند. یعنی همان امری که تاکنون مورد غفلت مسئولان جمهوری اسلامی بوده است.
۴. تا دیروز منافقین تصور میکردند خبر محاکمه آنها که دستگاه قضایی در مرداد ماه اعلام کرد یک شوی تبلیغاتی است، اما برگزاری اولین جلسه آن نشان داد دستگاه قضایی در این اقدام مصمم است و این همان انتظاری است که رهبر معظم انقلاب از دستگاه قضا در مقاطع مختلف داشتهاند. رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «وقتی که دشمن به شما زور میگوید، اگر شما یک قدم به عقب برداشتید، او جلو میآید؛ راه اینکه او جلو نیاید، این است که شما بِایستید.» امروز منافقین و دیگر گروههای تروریستی از برگزاری اولین جلسه دادگاه سه نفر از سران خود (مسعود رجوی، مهدی ابریشم چی و مریم رجوی) عصبیاند و ادامه جلسات محاکمه میتواند شیرازه فرپاشیده جریان نفاق را در خارج از کشور پاشیده ترکند و ضربه نهایی را بر پیکر تکیده این گروهک وارد کند و چنین کار بزرگی با همت دستگاه قضا، نهادهای اطلاعاتی و ان جی اوهای مردمی و رسانهها و در یک کار جمعی امکان پذیر است.
انتهای پیام/