رئیس کل دادگستری استان لرستان: استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس در دستور کار قضات قرار گیرد
خبرگزاری میزان_ حجتالاسلام والمسلمین سعید شهواری در نشست با قضات دادگستری شهرستان چگنی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) از زحمات همه همکاران قضایی و اداری این شهرستان تقدیر و تشکر کرد.
وی با اشاره به اینکه تمام برنامهریزی ما بر این است که جایگاه دادگستری استان را ارتقا بدهیم، بیان کرد: این ارتقا منوط به این است که کار در شهرستانها و بخشها به درستی انجام شده و تعامل خوبی بین رئیس، دادستان، قضات و کارکنان وجود داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین شهواری با اشاره به اینکه مهمترین موضوع از دید مسئولان قضایی رضایتمندی مردم است، ابراز داشت: برنامه عملیاتی، سند تحول و هر برنامه دیگری که در دادگستری اجرا میشود با هدف حل مشکلات و رضایتمندی مردم است.
وی با اشاره به اینکه پروندههای معوق و مسن ارتباط تنگاتنگی با رضایتمندی مردم دارد، بیان داشت: شعب نامتعارف یعنی تراکم پرونده و تراکم پرونده یعنی کار مردم لنگ است که باید کاهش شعب نامتعارف در دستور کار دادگستریهای استان قرار بگیرد.
وی ضمن تاکید بر اینکه کاهش ورودی پرونده باید در دستور کار باشد، ابراز داشت: یکی از راهکارهای کاهش ورودی پرونده که رضایتمندی مردم و افزایش صلح و سازش را در پی داشت ارجاع پروندههای تصادفات ماده ۶۱۶ و ۶۱۷ به شورای حل اختلاف بود که از همین راه کاهش ورودی قابل توجهی داشتهایم به همین سبب در این پروندهها شاکی و متهم کارشان به سرعت انجام و در نهایت افزایش صلح و سازش را به دنبال داشت.
رئیس کل دادگستری استان لرستان با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی و مدیر امور اراضی باید مکلف شوند تا بدون تشکیل پرونده با افرادی که اقدام به تغییر کاربری اراضی میکنند در همان ابتدا برخورد کند بیان کرد: برخی از دستگاهها وظایفی دارند که باید آنها را در قبال انجام وظایفشان پاسخگو کنیم و برای این کار ابزارهای قانونی متفاوتی در دسترس است که باید به نفع مردم از آنها استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس امروز یکی از مطالبات مهم قوه قضاییه است که باید به آن توجه شود، تاکید کرد: استفاده از ارفاقات قانونی، آزادی مشروط، تعلیق مجازات و پابند الکترونیک باید در دستور کار قضات قرار گیرد و زندانیانی که استحقاق عفو را دارند اسامی آنها در کمیسیون عفو مطرح شود.
حجتالاسلام و المسلمین شهواری استفاده از فناوریهای نوین را از ملاکهای ارزیابی برشمرد و گفت: استفاده از این ظرفیتها سبب کاهش هزینهها و مخاطرات شده که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه امروز باید ابلاغ الکترونیکی استان صد درصد شود، تصریح کرد: دادرسی برخط یک ظرفیت خوب است که مزایای زیادی برای ارباب رجوع و قضات دارد و با توجه به اینکه از تردد مردم جلوگیری میکند یک خدمت محسوب میشود.
رئیس کل دادگستری استان لرستان با تاکید بر اینکه ما به عنوان دستگاه قضایی مطالبهگر هستیم، بیان کرد:در بحث جادهها نقاط حادثهخیز آنها شناسایی و به مسئول مربوطه اطلاع داده شود و در صورت عدم رسیدگی با استفاده از ابزارهای قانونی با دستگاه مربوطه برخورد لازم انجام شود.
انتهای پیام/