مرتضوی:

احیای حقوق معلولان از آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران است/ پذیرش بیش از ۴ هزار نفر در آزمون استخدامی معلولان

12:04 - 11 آذر 1402
کد خبر: ۴۷۴۷۲۵۸
احیای حقوق معلولان از آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران است/ پذیرش بیش از ۴ هزار نفر در آزمون استخدامی معلولان
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان یادآوری توصیه‌های دینی بر رعایت حقوق معلولان احیای حقوق این افراد را آرمان جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد.

خبرگزاری میزان- سید صولت مرتضوی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در مراسم گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت که امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه ۲ عامل بیماری‌های ژنتیکی و حوادث و سوانح موجب بروز معلولیت می‌شود گفت: بیماری‌هایی ژنتیکی به سبب پیشرفت علم کاهش یافته است، اما در حال حاضر در هر ساعت چندین نفر به دلیل حملات رژیم صهیونیستی به غزه به جامعه معلولان اضافه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی ما توصیه‌های فراوانی برای حمایت و توجه به معلولان وجود دارد، ادامه داد:  امام حسین (ع) فرمودندکه غفلت و فراموشی از نابینایان، ناشنوایان و معلولان عهدشکنی است و همچنین کوچک شمردن معلولان مورد نکوهش قرار گرفته است و از این رو احیای حقوق معلولان از آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی توضیح داد: ۲ تفکر درباره معلولان مطرح است یک تفکر خادم و مخدومی یعنی مدیریت باید در خدمت جامعه هدف باشد و ۲ ترحم و این در حالی است که امروز جامعه معلولان ما تحت هیچ شرایطی نیاز به ترحم ندارند بلکه می‌دانند براساس آموزه‌های دینی باید به آن‌ها توجه ویژه شود و ما به عنوان خادمین باید زبان و فهم مشترکی بین ارکان تصمیم ساز و مجریان در حوزه خدمت به معلولان باشیم و معلولان نباید تحت هیچ شرایطی در انزوا باشند و وظیفه ما خروج معلولان از انزوا است.

مرتضوی با اشاره به اینکه در مسابقات پاراآسیایی وجود چند عنصر را در جامعه معلولان شاهد بودیم، افزود: توکل به خدا، غیریت و شهامت، خردورزی و عقلانیت و ارادت به وطن از جمله این ویژگی‌ها بود.

 وی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم به شدت بر این باور است که باید به حقوق معلولان توجه کرد، بیان کرد: البته اندک توجهاتی شده است، اما کافی نیست و تلاش می‌کنیم با اقدامات خوبی که صورت می‌گیرد و با ایجاد فرصت مناسب موضوع اشتغال معلولان را رفع کنیم.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: به مسکن معلولان توجه ویژه شده و بالغ بر ۳۶ هزار واحد مسکونی طی ده  سال گذشته ایجاد شده و با قوت این راه را ادامه می‌دهیم. همچنین براساس گزارش‌های سازمان بهزیستی تاکنون هیچ متقاضی گیرنده خدمتی پشت نوبت نمانده است و در ۲ سال گذشته ۵۲۰ هزار معلول از خدمات سازمان بهزیستی استفاده کرده‌اند.

وی گفت: براساس پیگیری رئیس سازمان بهزیستی کشور برای اولین بار آزمون اختصاصی استخدام جامعه معلولان را برگزار می‌کنیم و ۴ هزار و ۳۰۰ نفر براساس این آزمون پذیرش می‌شوند.

محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این مراسم ضمن اشاره به اینکه حرف نو و رویکرد جدید به حوزه ماموریتی ما وارد شد، گفت:هدایت خط محتوایی سازمان در برنامه گفتمانی همیشه در دستور کار بوده است.

قادری ادامه داد: از سرمایه های اجتماعی در این دولت استفاده کردیم و ظرفیت سازی اجتماعی و به میدان آوری نهادها، دستگاهها و حلقه های میانی را انجام دادیم و ادبیات جدید و فاخری شکل گرفت و همانطور که می دانید اعتماد اجتماعی پایه و اساس شکل گیری سرمایه اجتماعی است و به امید خدا با اتصال درگاه‌های دانش پایه و پیوسته‌های فنی اعتباری مدل های موفق اشتراکی نیز بیش از گذشته توسعه پیدا می کند.

وی افزود: توجه به نظام مسائل با هسته سخت، بیمه، توانمندسازی برقراری فرادستگاهی سازمان بهزیستی این سازمان را در آینده نه چندان کوتاه به سازمان نسل نو تبدیل می‌کند.

قادری در مورد برنامه های پیش رو سازمان بهزیستی گفت: از اردوهای پیشرفت و مسئله محور با حضور جمع نخبگانی در سراسر کشور حمایت می‌کنیم.

لزوم توجه به رشد و توسعه فناوری برای کمک به معلولان 

احمد وحیدی، وزیر کشور نیز در این مراسم گفت: این جلسه محل بروز احساسات و عواطفی است که برای یک جامعه مهم است. جامعه بدون عشق و احساس اصولا جامعه نیست. جامعه زمانی شکل می‌گیرد که همدلی‌ها، همراهی‌ها و هم‌گویی‌ها شکل گیرد. یکی از فرصت‌های مهم مربوط به کم‌توان‌های ما القای این محبت و عشق در جامعه برای همبستگی‌های بیشتر است. یکی از فرصت‌های جامعه معلولان این است که با رشته‌های محبت، جامعه را به هم پیوند دهند.

وی ادامه داد: نکته دوم این است که به توانمندی‌های انسان ایمان بیاوریم. حضرت علی(ع) فرموده‌اند تو جهان اکبر هستی و در تو عالم بزرگی پیچیده شده است. این فرمایش مربوط به همه انسان‌ها است. افرادی که در یک بعد ممکن است ضعف داشته باشند در ابعاد دیگر این ضعف جبران شده است.

وزیر کشور ضمن اشاره به اینکه در قرآن کریم آمده است که ما سرنوشت هیچکس را تغییر نمی‌دهیم، مگر اینکه خودشان بخواهند، سرنوشتشان را تغییر دهند، گفت: اول فرد باید خود را باور کند تا بتواند سرنوشت خود را تغییر دهد. خانواده‌ها نیز نقش مهمی در این مسئله دارند، در جامعه عمومی نیز مدارس نقش مهمی دارند و باید در کنار فرد و خانواده بایستند و به باروری استعداد معلولان کمک کنند‌. 

وحیدی بیان کرد: ممکن است فرد کمبودهای جسمی داشته باشد که با پیشرفت دانش بخشی از این کمبودها قابل جبران است. باید در این حوزه به صورت علمی کار کنیم. توجه به رشد و توسعه فناوری برای کمک به معلولان باید مد نظر ما باشد. 

وحیدی با بیان اینکه زمینه پیشرفت زیادی در حوزه فناوری‌های کمک‌کننده به معلولان وجود دارد گفت: از شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه حمایت و آنها را تشویق می‌کنیم؛ باید شهرها مناسب‌سازی شوند تا امکان تردد راحت‌تر معلولان فراهم شود. مشاور معلول برای مسئولان باید در نظر گرفته شود تا بیشتر مشکلات جامعه معلولان را درک کنند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *