مرگو میر ناشی از آلودگی هوا در چهار گوشه جهان
خبرگزاری میزان - برآوردهای جدید نشان میدهد که آلودگی هوا بیش از نیم میلیون نفر را در سال ۲۰۲۱ در اتحادیه اروپا به کام مرگ کشانده است.
محققان آژانس محیط زیست اروپا، ۲۵۳ هزار مرگ زودهنگام را به غلظت ذرات ریز موسوم به PM۲.۵ نسبت دادند.
به گفته کارشناسان، میزان آلودگی هوای این کشورها در سال ۲۰۲۱ از حداکثر دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی، یعنی پنج میکروگرم بر متر مکعب فراتر رفت.
۵۲ هزار مرگ دیگر به دلیل سطوح بیش از حد دی اکسید نیتروژن و ۲۲ هزار مرگ ناشی از قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض سطوح بیش از حد ازون بود.
«ویرجینیوس سینکویچیوس»، کمیسر محیط زیست اتحادیه اروپا، گفت: ارقام منتشر شده به ما یادآوری میکند که آلودگی هوا همچنان مشکل شماره یک بهداشت محیطی در اتحادیه اروپا است.
پزشکان میگویند: آلودگی هوا یکی از بزرگترین عاملهای مرگومیر در جهان است؛ اما اگر کشورها اقتصاد خود را پاکسازی کنند، آمار مرگومیر به سرعت کاهش مییابد.
سازمان بهداشت جهانی که دستورالعملهای کیفیت هوای خود را در سال ۲۰۲۱ تشدید کرد، هشدار میدهد که هیچ سطحی از آلودگی هوا را نمیتوان ایمن تلقی کرد، اما برای برخی آلایندهها حد بالایی در نظر گرفته است.
پارلمان اروپا در ماه سپتامبر به هماهنگ کردن قوانین کیفیت هوای اتحادیه اروپا با سازمان جهانی بهداشت رای داد، اما تصمیم گرفت این کار را تا سال ۲۰۳۵ به تعویق بیندازد.
آلودگی هوا در آمریکا
براساس گزارش انجمن ریه آمریکا، از هر چهار نفر در آمریکا یک نفر، یعنی بیش از ۱۱۹ میلیون نفر، با تهدیدهای ناشی از آلودگی هوا روبرو هستند که میتواند به سلامت آنها آسیب برساند و عمر آنها را کوتاه کند.
این گزارش میگوید: سالها تحقیقات علمی اثبات کرده است که میزان ذرات معلق هوا و گاز ازون تهدیدی علیه سلامت انسان است و خطر تولد پیش از موعد، بیماریهای ریه و کاهش عمر را در پی خواهد داشت. برخی از گروههای جمعیتی بیشتر از دیگران در معرض این خطرات قرار دارند.
براساس یک مطالعه انجام شده در سطح ملی، بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۰، بیش از ۴۶۰ هزار مرگ در آمریکا ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ثبت شده است.
آلودگی هوا در آسیا
گزارشی جدید نشان میدهد که آلودگی هوا هر سال باعث مرگ زودرس ۲ میلیون نفر در جنوب آسیا میشود. این منطقه ۹ شهر از ۱۰ شهر با بیشترین آلودگی در جهان را در خود جای داده است.
از جمله این کشورهای آلوده میتوان به بنگلادش، بوتان، هند، مالدیو، نپال، پاکستان و سریلانکا اشاره کرد.
گزارش بانک جهانی میگوید که ساکنان جنوب آسیا در معرض آلودگی هوای محیطی بسیار ناسالم، بهویژه در مناطق پرجمعیت و فقیر هستند.
تلفات آلودگی هوا در آفریقا
یک گزارش نشان میدهد که آلودگی هوا به مرگ بیش از ۵۶ هزار و ۴۰۰ نفر مرگ در قاره اروپا در سال ۲۰۲۲ منجر شده است.
هوای آلوده همچنین در سال ۲۰۱۹ جان ۱.۱ میلیون نفر را در سراسر آفریقا گرفت که از مجموع تلفات ناشی از مصرف دخانیات، الکل، تصادفات وسایل نقلیه موتوری و آب ناسالم فراتر رفت.
انتهای پیام/