سازمان ملل درصدد تنظیم مقررات هماهنگ برای پلتفرم‌های اجتماعی

15:42 - 16 آبان 1402
کد خبر: ۴۷۴۳۲۹۸
سازمان ملل درصدد تنظیم مقررات هماهنگ برای پلتفرم‌های اجتماعی
یک نظرسنجی جهانی نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد مردم جهان نگران انتشار اطلاعات نادرست آنلاین هستند.

خبرگزاری میزان – سازمان ملل در پی نگرانی‎ها درباره انتشار اطلاعات نادرست آنلاین، برنامه‌ای را برای مقابله با این پدیده اعلام می‌کند.

به گزارش «گاردین»، براساس یک نظرسنجی جهانی، بیش از ۸۵ درصد از مردم جهان در مورد تاثیر اطلاعات نادرست آنلاین نگران هستند.

«آدری آزولای»، مدیرکل یونسکو، نهاد فرهنگی سازمان ملل، گفت که اطلاعات نادرست و سخنان نفرت‌محور آنلاین - که از سوی پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی تسریع و تقویت می‌شود - خطرات عمده‌ای برای انسجام اجتماعی، صلح و ثبات به همراه دارد.

«آزولای» در حالی که از برنامه‌ریزی طرحی برای دولت‌ها، تنظیم‌کننده‌ها و پلتفرم‌ها از سوی سازمان ملل خبر می‌داد، گفت: برای حفاظت از دسترسی به اطلاعات، ... و در عین حال حفاظت از آزادی بیان و حقوق بشر به مقررات نیاز فوری بود.

به گفته وی، یک نظرسنجی به سفارش یونسکو نشان داد که نیاز به مقررات موثر چقدر مبرم شده است.

نظرسنجی «ایپسوس» از ۸ هزار نفر در ۱۶ کشور از جمله اتریش، کرواسی، آمریکا، الجزایر، مکزیک، غنا و هند نشان داد که ۵۶ درصد از کاربران اینترنت اخبار خود را عمدتا از رسانه‌های اجتماعی دریافت کرده‌اند؛ این در حالی است که میزان دریافت اخبار از تلویزیون ۴۴ درصد و از سایت‌های رسانه‌ای ۲۹ درصد بوده است.

براساس نظرسنجی مذکور، رسانه‌های اجتماعی منبع اصلی اخبار تقریبا در هر کشوری بودند، با وجود این، اعتماد به اطلاعات این پلتفرم‌ها کمتر از رسانه‌های سنتی بود.

در همه ۱۶ کشور مورد بررسی، ۶۸ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که رسانه‌های اجتماعی جایی است که اخبار جعلی بیشتر از برنامه‌های پیام‌رسان (۳۸ درصد) گسترش یافته است؛ ضمن اینکه اطلاعات نادرست عمدتا به‌عنوان یک تهدید ملموس تلقی شده و ۸۵ درصد گفتند که نگران تاثیر آن هستند.

در عین حال، ۸۷ درصد نیز گفتند که اطلاعات نادرست قبلا تاثیر زیادی بر زندگی سیاسی ملی داشته است و در انتخابات ۲۰۲۴ نقش خواهد داشت.

رئیس بخش آزادی بیان یونسکو نیز در این باره گفت: در حال حاضر، بیش از ۵۰ کشور برای رسانه‌های اجتماعی مقرراتی را تنظیم کرده‌اند.

به گفته این مقام یونسکو، دست‌کم یکی از پلتفرم‌های اصلی به نهاد ۱۹۴ عضوی سازمان ملل گفته است که یک چارچوب حاکمیت جهانی منسجم را بر گسترش سیستم‌های ملی و منطقه‌ای ترجیح می‌دهد؛ سازمان ملل قصد دارد در سال ۲۰۲۴ کنفرانس جهانی تنظیم کننده‌ها را سازماندهی کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *