رئیس سازمان قضایی استان تهران: بیمارستانهای نظامی دارای استاندارد و شاخصهای مطلوب درمانی را شناسایی، تشویق و اطلاع رسانی میکنیم
خبرگزاری میزان - جلسه پیشگیری از قصور و تخلفات پزشکی در بیمارستانهای نیروهای مسلح استان تهران با عنوان نشست مشترک مدیران طب و قضا با حضور مسئولین و قضات سازمان قضایی استان تهران، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی، رئیس سازمان پزشکی قانونی استان تهران، رئیس اداره نظارت بر موسسات درمانی، پاراکلینیکی و بیمارستانی وزارت بهداشت به میزبانی سازمان قضایی نیروهای مسلح استان تهران برگزار شد.
علی افتخاری رئیس سازمان قضایی استان تهران در این نشست گفت: در طول ۴ دهه انقلاب اسلامی ایران وضعیت پزشکی ما رو به رشد و توسعه بوده است و به برکت جمهوری سلامی ارتقا و افزایش چشمگیری در در بحث کادر درمان و تجهیزات پزشکی داشته ایم.
وی با بیان اینکه ایام شیوع بیماری کرونا کادر درمان و پزشکی بصورت شبانه روزی و طاقت فرسا خدمات پزشکی مطلوبی به ملت ایران و بیماران ارائه دادند که کار بسیار سختی بود، ولیکن موجب نمود و تبلور نقش مهم کادر پزشکی در سطح جامعه شد بیان کرد: در حقیقت این نشست مشترک در راستای حمایت و صیانت از کادر درمان در مقابل آسیبهای حین درمان و پیشگیری از تخلفات و قصور پزشکی با آموزش حقوقی و قضایی به جامعه پزشکی نیروهای مسلح است.
تصریح کرد: بخشی از جامعه پزشکی ما درصدد مهاجرت هستند که بایدر در خصوص نگهداشت و حفظ آنان چاره اندیشی شود تا در آینده دچار چالش و فقر نیروی پزشکی و درمانی نشویم و این بنوعی زنگ خطری برای جامعه پزشکی ما است.
وی با بیان اینکه وقتی مردم به بیمارستانهای دولتی مراجعه میکنند توقع دارند این مراکز را که نظام جمهوری اسلامی ایران برای رفاه و سلامت شهروندان راه اندازی کرده خدمات مطلوب و بموقع در اختیار مردم و نیروهای مسلح قرار دهند که انتظار بجایی هم هست، گفت: مردم در حوادث و تنگناها جهت تظلم خواهی به دستگاه قضا مراجعه میکنند، سیستم سلامت کشور هم به همین صورت است زمانی که فردی بیمار میشود برای حفظ جان و سلامت به شما و بیمارستان مراجعه میکند پس هر دو دستگاه در یک راستا که حفظ سلامت و جان، و آبروی مردم است گام بر میدارند.
افتخاری ادامه داد: ما در دستگاه قضایی به این موضوع توجه داریم و از بیمارستانهای نظامی انتظار داریم که الگوی دیگر بیمارستانها و سیستم درمانی باشند و در این رابطه هدف ما این است در قدم اول بیمارستانهایی که استانداردها و شاخصهای مطلوب درمانی را رعایت میکنند شناسایی، تشویق و اطلاع رسانی کنیم تا الگویی برای دیگر مراکز درمانی باشند.
همچنین دادستان نظامی استان تهران در این نشست گفت: پیشنهاد میشود اطباء بیمارستانهای نیروهای مسلح در سامانه ثنا اطلاعات خود را ثبت کنند تا ابلاغهای قضایی با در نظر گرفتن محرمانگی برای خود شخص ارسال شود تا هم شأن پزشکی رعایت شود و هم اینکه خود فرد فقط ابلاغ را مشاهده کند، لذا تدبیری شود که کلیه پزشکان شاغل در بیمارستانهای نیروهای مسلح مجهز به سامانه ابلاغ شوند.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی با بیان اینکه دادستان نظامی بعنوان مدعی العموم و متولی حقوق عامه خود را در کنار مدیران میبیند و الزاما در مقابلشان نیستیم و میتوانید از ظرفیت سازمان قضایی در راستای پیشگیری و آموزش بهره ببرید تاکید کرد:اگر تخلفی در مجموعه رخ میدهد خودتان اعلام کنید، اعلام جرم شما باعث شفافیت در مجموعه میشود و کادر درمان مجاب میشوند در کنار مدیران باشند، یک مدیر فعال و هوشمند تخلفات و گلوگاهها را شناسایی و به مرجع قضایی اعلام میکند و از یک بازوی قدرتمند کمک میگیرد تا در کنار سایر موارد مدیریتی و حمایتی از یک نیروی قدرتمند و حامی در جهت تحقق اهداف عالی بهره ببرد و در این مسیر ما الزاما مقابل شما نیستیم.
وی ادامه داد: خوب است که پروندههای پزشکی را مطالعه، بررسی و آسیب شناسی کنیم تا قضات سازمان قضایی بیایند و آن الزامات قضایی را تدوین و آموزش دهند.
دادستان نظامی استان تهران با بیان اینکه نیروهای مسلح در همه ابعاد نماد نظم و اقتدار و خط مقدم پیشرفتها و تولیدات خوب میدانیم و مایه مباهات و افتخار است گفت: در امر درمان هم باید بدینگونه باشد و اعتقاد ما بر این است نیروهای مسلح در امر درمان هم باید الگو باشند، ارائه خدمات در بیمارستانهای نیروهای مسلح خوب است، اما باید بهتر از این باشد.
وی ادامه داد: مورد دیگر اینکه نظریهها و رویهها در کمسیونها متفاوت است و خروجی مصوبات در کمسیونها و موضوعات یکسان، دیده شده که با یک دیگر متفاوت است و بعضا در کمیسیونی سختگیرانه است و در کمسیون دیگر آسان گیر و این تفاوت در معافیتها و تعیین سطحها دیده میشود که گاها باعث رانت شده و افراد میگویند به آن کمسیون بروید که آسان گیر است.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی تاکید کرد: در شیوه پذیریشها تدبیری شود که کمسیونها عملکرد یکپارچه داشته باشند و از یک رویه واحد پیروی کنند.
وی تصریح کرد: رویکرد ما در دادسرای نظامی توجه به حقوق عامه در نیروهای مسلح است و خود نیروهای مسلح جامع دوستان میکشند اعلام میکنیم در بحث حقوق عامه جدی هستیم.
در ادامه سخنران دیگر علی رهبرپور معاون قضایی رئیس سازمان قضایی استان تهران گفت: سازمان قضایی نیروهای مسلح به عنوان مرجع قانونی برای صیانت از نیروهای مسلح قدم برداشته ودرموارد مختلف به منظور هم اندیشی واستفاده ازنظر وتجربه متخصصان وکارشناسان خبره برآن است که ضمن انجام وظایف قانونی خود درراه پیشگیری ازوقوع جرم ازهمه ظرفیتها استفاده وبهره برداری نماید تشکیل چنین جلساتی برای تداوم کار وبهره گیری ازظرفیتهای موجود میتواند دراین مسیر قضات وکارکنان را درانجام وظیفه یاری کند.
علی رهبر پور علت ورود سازمان قضایی نیروهای مسلح دربحث قصور پزشکی پزشکان نظامی را وظیفه خاص نظامی پزشکان وپرستاران وکادردرمان نظامی در زمان خدمت که همان طبابت وانجام امور مربوط به بهداشت ودرمان است دانست و گفت: شاید به نظر برسد که قصور و تقصیر پزشکی یکی هستند، در حالی که اینطور نیست. این ۲ مفهوم بهمعنی کوتاهیکردن هستند، اما تفاوتهایی دارند. تقصیر پزشکی یعنی عمل پزشک با نوعی قصد و عمد همراه بوده است، در حالی که قصور پزشکی یعنی بیمار در نتیجه غفلت پزشک جان خود را از دست داده یا دچار نقص عضو شده است که در هر صورت، پزشکی که در انجام وظایفش کوتاهی کند مستحق مجازات است و در قانون، مجازات قصور و تقصیر پزشکی تفاوت چندانی ندارند که مجازات قصور پزشکی در مواد ۴۹۵ و ۴۹۶ قانون مجازات اسلامی مشخص شده است.
همچنین خرمند معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور ضمن تشریح وظیفه ذاتی این سازمان در خصوص سیدگی انتظامی به تخلفات حرفهای شاغلین حرف پزشکی از طریق هیئتهای انتظامی گفت:ریشه برخی از تخلفات و جرایم در حوزه پزشکی نامناسب بودن تعرفههای پزشکی است که باید در اصلاح و متناسب سازی تعرفههای پزشکی در راستای خدمات رسانی بهتر چاره اندیشی شود.
در ادامه حاجی میرزائی رئیس اداره نظارت بر موسسات درمانی، پاراکلینیکی و بیمارستانی وزارت بهداشت و فروزش رئیس سازمان پزشکی قانونی استان تهران به تشرح وظایف، اختیارات و چالشهای این دو سازمان و اداره پرداختند و مواردی را در پیشگیری از در خصوص قصور پزشکی یادآور شدند.
انتهای پیام/