سفر وزیر دفاع عربستان به آمریکا؛ همکاری هستهای و عادیسازی محور گفتوگوها
خبرگزاری میزان - «خالد بن سلمان بن عبدالعزیز»، وزیر دفاع عربستان، که از روز دوشنبه برای دیدار با مقامهای آمریکایی به واشنگتن سفر کرده، در اولین گام با «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید دیدار و گفتوگو کرد.
محور اصلی این گفتوگوها پایان دادن به جنگ در نوار غزه و همکاریهای دفاعی مشترک بین ۲ کشور عنوان شده است.
«سالیوان» در این دیدار با اشاره به تلاشهای جاری برای تقویت همکاریهای دفاعی بین آمریکا و عربستان، از تنشزدایی قابلتوجه ریاض در یک سالونیم گذشته استقبال و مدعی حمایت واشنگتن از تلاشهای ریاض برای پایان دادن به جنگ غزه شد.
«خالد»، برادر «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان و سفیر سابق ریاض در آمریکاست. او همچنین بالاترین مقام عربستانی به حساب میآید که از زمان روی کار آمدن «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا به واشنگتن سفر کرده است.
«خالد بن سلمان» همچنین قرار است با «لوید آستین»، وزیر دفاع، «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا و چندین سناتور دیدار کند.
همکاری هستهای ریاض-آمریکا و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی
آمریکا و عربستان برای بیش از یک دهه بدون موفقیت درباره شرایط توافق برای همکاری هستهای مذاکره کردهاند. این مذاکرات اخیراً در چارچوب تلاشهای آمریکا برای میانجیگری برای توافق عادیسازی بین عربستان و رژیم صهیونیستی تشدید شده، که شامل بحثهایی درباره اینکه چگونه آمریکا میتواند حمایت خود از عربستان را تقویت کند، بوده است.
به گفته برخی کارشناسان، حال با توجه به عملیات طوفان الاقصی و حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، آینده عادیسازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی در هالهای از ابهام قرار دارد.
«فارن پالیسی» درباره روابط عربستان و آمریکا، معتقد است که ولیعهد عربستان اکنون یک سیاست خارجی ۳۶۰ درجهای را دنبال میکند که ریاض را به هیچ قدرت واحدی متصل نمیکند، بلکه این سیاست خارجی تضمینگر رابطه نزدیک ریاض با آمریکا، روسیه و چین به شکل همزمان است.
ناراحتی آمریکا از روابط عربستان با ایران و سوریه
پس از توافق عربستان و ایران برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک، «بیل برنز»، رئیس سازمان سیا به «بن سلمان» گفته بود که آمریکا احساس میکند ریاض در جریان از سرگیری ارتباط با ایران و سوریه، واشنگتن را نادیده گرفته است.
«یورو نیوز» نیز میگوید که اگرچه برخی از مقامهای آمریکا، توافق ایران و عربستان را کم اهمیت توصیف کردهاند، اما به نظر میرسد این ۲ کشور در تلاشهایشان برای بهبود روابط، جدی هستند.
همچنین به نظر نمیرسد که آمریکا از روابط عربستان و سوریه راضی باشد.
اما به نظر میرسد که عربستان دیگر توجه گذشته را به شکایتهای آمریکا ندارد و استدلالهایی را که در موضوع انتقال انرژی مطرح میشود و عمدتا نیز کشورهای غربی حامی آن هستند را «غیرواقعی» میداند؛ به همین دلیل نیز در سیاست خارجی خود رفتاری دیگر را در پیش گرفته است.
انتهای پیام/