اولین نشست مراقبان سلامت و مشاوران مدارس برگزار شد
خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، اولین نشست مراقبان سلامت و مشاوران مدارس با شعار "همه با هم برای سلامت مدرسه" صبح امروز (یکشنبه ۷ آبان ماه) در سالن اجتماعات امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار شد.
در این نشست که با حضور جمع زیادی از مراقبان سلامت و مشاوران مدارس و با حضور معاون آموزشی وزارت بهداشت و جمعی از مدیران وزارتخانههای بهداشت و آموزش و پرورش برگزار شد، سخنرانیهایی از سوی مدیران درباره موضوعات نهادینه کردن سلامت روان در نظام تعلیم و تربیت، آسیبهای روانی و اجتماعی در دانش آموزان، جوانی جمعیت، تفاهمنامههای وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش در حوزه سلامت و توانمندسازی نیروی انسانی انجام شد.
وزارت بهداشت از شرکای اصلی اجرای سند ملی ائتلاف نظام مراقبت اجتماعی است
امیر تجلینیا، مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در این نشست نیز، گفت: ۴ سال کشور درگیر کووید ۱۹ است و طبیعتاً این همهگیری، آسیبهایی به سلامت روان و اجتماعی دانش آموزان به ویژه بر دختران وارد کرده است.
وی با بیان این که بدون توجه به سلامت، آموزش و پرورش اثربخش نیست، افزود: اگر تعداد دانش آموزان کشور را ضربدر عدد ۱۸ تقسیم بر عدد ۱۰۰ کنید حداقل دانش آموزان در معرض خطر و اگر تعداد دانش آموزان را ضربدر عدد ۵ و تقسیم بر عدد ۱۰۰ کنید تعداد دانش آموزان پرخطر و اگر تعداد دانش آموزان را تقسیم بر عدد ۱۰۰ کنید تعداد دانش آموزان دارای فوریتهای سلامت بدست میآید.
مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: آسیبهای اجتماعی و اختلالات در آموزش و پرورش تولید نمیشود بلکه محل بروز آنها در آموزش و پرورش است که از ابتدای دوره دوم ابتدایی بروز مییابد و برای کنترل اختلالات و آسیبهای اجتماعی نیازمند همکاریهای سایر بخشها و دستگاههای مرتبط هستیم.
وی با تقدیر از شعار این نشست مبنی بر "همه با هم برای سلامت مدرسه" بیان کرد: آموزش و پرورش در حوزه آسیبهای اجتماعی تنها یک چهارم نیروی مورد نیاز را در اختیار دارد و برای اجرایی کردن اسناد بالادستی به کمک سایر دستگاهها نیاز دارد.
مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: اسناد برای ما تکالیفی تعیین کرده که شناسایی دانشآموزان در معرض خطر، ارائه خدمات مشاوره فردی و گروهی و سپس ارجاع به بخشهای بهداشت و بهزیستی از جمله این تکالیف هستند.
تجلی نیا افزود: در سند ملی ائتلاف نما ما ۱۴ شریک داریم. این سند از سال ۹۴ شروع شده و به عنوان یک مدل خوب، دو بار مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
وی ادامه داد: تمام دستگاهها در این سند مشارکت خوبی دارند از جمله وزارت بهداشت که از شرکای اصلی ماست.
وی در پایان با اشاره به این که مقام معظم رهبری فرمودهاند به دانشآموزان طوری خدمت کنید که به فرزندان خود میکنید، یادآور شد: ۹۰ درصد فعالیتها در سند ائتلافنما پیشگیری در سطح ۱ و ۱۰ درصد پیشگیری در سطوح ۲ و ۳ است.
گفتنی است، برگزاری کارگاه مراقبتهای نجات بخش برای دانش آموزان توسط تکنسینها و کارشناسان اورژانس کشور، بخش پایانی این نشست بود.
انتهای پیام/