پایان نامنویسی ازداوطلبان انتخابات مجلس و شروع بررسی احراز اولیه صلاحیت ها
خبرگزاری میزان _ به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: تفاوت انتخابات امسال با سایر دورههای گذشته وجود دو قانون جدید برای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به صورت جداگانه است.
وی با اشاره به پایان فرآیند نام نویسی نهایی از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز چهارشنبه سوم آبان ماه گفت: براساس قانون روزانه مدارک داوطلبانی که به صورت قطعی ثبت نام کرده اند همراه با پرسشنامه برای مراجع پنجگانه مندرج در قانون ارسال میشود و این فعالیت شکل گرفته تا احراز صلاحیت اولیه ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر داوطلب انتخابات مجلس در موعد مقرر انجام شود.
اسلامی با اشاره به اینکه دستگاههای پنج گانه ۱۰ روز فرصت دارند تا پاسخ بررسیها را به ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام کنند، تصریح کرد: به محض وصول نتایج از دستگاههای پنجگانه، ستاد انتخابات وزارت کشور موظف است، گزارش دریافتی را برای هیاتهای اجرایی در سراسر کشور ارسال کند.
وی افزود با اشاره به اینکه براساس قانون از ۱۳ مهرماه لغایت ۱۹ مهرماه هیاتهای اجرایی درکل کشور شکل گرفته اند، گفت: اکنون یک هزار و ۲۱۸ هیات اجرایی براساس حوزههای اصلی و فرعی در سراسر کشور فعال هستند که قانون اشاره میکند میباید این هیاتها در چارچوب یک تشکیلات اداری به همراه یک مجموعه مردمی که معتمدان مردم هستند، گزارش هر داوطلب را بررسی و اعلام نظر کنند و مدت زمانی که هیاتهای اجرایی فرصت اعلام نظر دارند ۱۵ روز هست.
اسلامی با تاکید بر اینکه طبق برنامه زمانبندی ستاد انتخابات وزارت کشور در ۱۸ آبان ماه اعلام نظر هیاتهای اجرایی را خواهد داشت، افزود: فرایند انتخابات پس از آن وارد مرحله هیاتهای نظارت و به بررسی صلاحیتها خواهد شد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه درچارچوب فرآیند شورایی انتخابات، اصلیترین مسوولیت بر عهده فرمانداران هست، اظهارداشت: فرمانداران در سراسر کشور در حال فعالیت هستند و از طریق سامانه جامع انتخابات اطلاعات لازم را دریافت میکنند و جلسات هیاتهای اجرایی نیز به صورت فشرده برگزار میشود تا براساس جدول زمانی انتخابات نتایج احراز صلاحیت اولیه داوطلبان اعلام شود.
وی در مورد فرآیند ثبت نام نهایی و آمارهای ثبت شده در پنجره واحد وزارت کشور از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در روز هفتم (سوم آبان ماه) و آخرین روز تعداد هفت هزار و ۸۵۶ نفر وارد پنجره واحد وزارت کشور شدند و مرحله قطعی ثبت نام را پشت سر گذاشتند.
وی با اشاره به اینکه فرآیند ثبت نام نهایی با ثبت آمار ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر از سراسر ایران اسلامی با موفقیت به پایان رسید و داوطلبان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی یک رکورد را شکل دادند، گفت: آمار ثبت شده نشان میدهد در دروه نهم مجلس پنج هزار و ۳۸۵ نفر، دوره دهم ۱۰ هزار و ۷۲ نفر، دوره یازدهم ۱۶ هزار و ۳۴ نفر و در این دوره بیش از ۲۴ هزار نفر برای نمایندگی مجلس اعلام آمادگی قطعی کردند.
وی با اشاره به اینکه پنجره واحد وزارت کشور روز چهارشنبه و درآخرین روز نام نویسی نهایی شاهد ترافیک سنگین بود، گفت: ترکیب سنی این دوره از نام نویسی نهایی داوطلبان انتخابات مجلس نشان میدهد که ۱۳ درصد داوطلبان خانمها و ۸۷ درصد آقایان هستند.
اسلامی در مورد ترکیب سنی داوطلبان با اشاره به اینکه بازه سنی ۳۰ تا ۵۰ سال با ۶۶ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند، گفت: آمار ثبت شده نشان میدهد بازه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال ۲۹ درصد، ۴۰ تا ۵۰ سال ۳۷ درصد، ۵۰ تا ۶۰ سال ۲۶ درصد و ۶۰ تا ۷۵ سال هشت درصد را به خود اختصاص داده اند.
وی در مورد ترکیب تحصیلی داوطلبان نیز گفت: ۱۵ درصد آنان مقطع دکترا، ۷۹ درصد کارشناسی ارشد، چهار درصد کارشناسی و دو درصد مدارک حوزوی هستند. ۲۲ درصد داوطلبان را نیز ایثارگران تشکیل میدهند و دو درصد نیز سابقه نمایندگی ادوار نهم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی را دارند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در مورد میزان استقبال براساس تفکیک استانها نیز استانهای البرز - تهران - قم - خراسان رضوی - چهارمحال و بختیاری - یزد - اصفهان - قزوین - فارس و گلستان را ۱۰ استان برتر ذکر کرد و گفت: در مورد حوزههای انتخابیه نیز کرج رتبه نخست را دارد. شهریار - تهران - مشهد - یزد - رابط کریم - اصفهان - اهواز -شیراز و قم نیز به ترتیب در این شاخص پیشرو در نام نویسی نهایی برای داوطلبی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستند.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز ۱۱ اسفند ماه امسال در سراسر ایران اسلامی برگزار میشود.
انتهای پیام/