کاهش ۴۶ واحد درصدی تورم مسکن در ۵ ماه منتهی به شهریور ۱۴۰۲
خبرگزاری میزان - به گزارش شادا، احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت امروز (۲ آبان ماه) در نشست خود با خبرنگاران ضمن محکوم کردن اقدامات ددمنشانه رژیم صهیونیستی در قتل عام مردم مظلوم فلسطین، به تشریح آخرین وضعیت اقتصادی کشور پرداخت.
وی ادامه داد: برای ورود به بحث، مطابق رسم همیشه عرایض خودم در مقدمه را به ۲ بخش آمار حقیقی و اسمی اقتصاد تقسیم میکنم. در آمار مرتبط با بخش حقیقی اقتصاد، در روزهای اخیر شاهد انتشار گزارش رسمی بازار کار بودیم.
هم راستایی رشد اقتصادی با افزایش اشتغال
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای رشد اقتصادی در دولت سیزدهم، هم راستایی آن با افزایش اشتغال است، گفت: در واقع رشد اقتصادی ایجاد شده در ۲ سال اخیر، برخلاف رشدهای مقطعی در دهه ۹۰، رشد بدون اشتغال یا کم اشتغال نبوده، و شاهد این مدعا افزایش ۹۰۷ هزار نفری جمعیت شاغل در یکسال منتهی به پایان تابستان امسال است که موجب شده نرخ بیکاری در تابستان امسال با یک درصد کاهش به ۷٫۹ درصد برسد.
به گفته وی اثرات سیاستهای اقتصادی دولت به مرور نتایج خود را در بخش واقعی اقتصاد نشان میدهد.
سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: اگر خاطرتان باشد قبل از دولت سیزدهم، در چند برهه که شاهد کاهش نرخ بیکاری بودیم، نرخ مشارکت اقتصادی نیز کاهش یافته بود. یعنی کاهش نرخ بیکاری بدلیل کاهش نرخ مشارکت بود، اما آمار جدید بازار کار نشان میدهد کاهش نرخ بیکاری، همزمان با افزایش ۰٫۶ درصدی نرخ مشارکت اقتصادی رقم خورده است.
وی افزود: ضمن اینکه سهم اشتغال ناقص ۷٫۹ درصد است که نسبت به تابستان سال گذشته ۱٫۳ درصد کاهش نشان میدهد و شاغلان در بخش صنعت ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بوده که ۳۷۰ هزار نفر بیش از تابستان قبل است که این میزان اشتغال در حوزه صنعت، بالاترین سطح در تمام ادوار اقتصاد ایران است. تعداد شاغلان در بخش خدمات نیز به ۱۲ میلیون و ۴۵۹ هزار نفر رسیده که ۴۸۳ هزار نفر بیش از تابستان سال گذشته است که این میزان اشتغال در حوزه خدمات، بالاترین سطح ادوار گذشته اقتصاد ایران است.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: میزان اشتغال در بخش کشاورزی، ۵۹ هزار نفر افزایش یافته که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ و سالهای قبل از آن هم چنان در سطح پایینتری قرار دارد که البته یکی از دلایل کاهش اشتغال در حوزه کشاورزی چند سال خشکسالی پیاپی بوده است، اما پیش بینیهای هواشناسی نشان میدهد که در سال آبی ۴۰۳-۴۰۲ میزان بارشها رشد قابل توجهی خواهد داشت و حتی پیش بینی شده است بیش از متوسط سالیانه بارش داشته باشیم.
وی تاکید کرد: با توجه به برنامههای دولت برای خودکفایی در محصولات کشاورزی و هم چنین افزایش نزولات الهی، امیدواریم میزان اشتغال در بخش کشاورزی، از سال آینده رشد شتابانتری داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به تحولات بخش اسمی اقتصاد و یادآوری اینکه یکی از مهمترین آمار منتشر شده در روزهای اخیر، مربوط به شاخص تورم حوزه مسکن است، ادامه داد: با توجه به پیگیریها و دغدغههایی که کارشناسان و فعالان رسانه در خصوص اعلان رسمی تورم بخش مسکن داشتند، مرکز آمار ابتدای هفته جاری گزارش رسمی خود در این زمینه را منتشر کرد.
کاهش ۵ درصدی میانگین قیمت مسکن در تهران
وی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تورم در بازارهای دارائیها کاهشی و در مقاطعی نیز منفی بود، اکنون گزارش رسمی مرکز آمار درباره بازار مسکن نشان میدهد قیمتها در این بازار کاهش یافته است. میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در طول تابستان (انتهای شهریور نسبت به ابتدای تیرماه)، ۵درصد کاهش یافته است. ۴. تورم ماهانه در تیر ۲٫۸ واحد درصد، در مرداد ۰٫۷ واحد درصد و در شهریورماه ۱٫۷ واحد درصد کاهش یافته است.
وی گفت: همچنین تورم نقطه به نقطه مسکن در شهریور به ۷۵٫۲ رسیده که نسبت به تورم نقطه به نقطه مرداد ۸٫۹ واحد درصد کاهش یافته است. نسبت به تورم نقطه به نقطه اردیبهشت ۱۴۰۲ (۱۲۱ درصد) برابر ۴۶ واحد درصد کاهش یافته است؛ بنابراین به نظر میرسد که روند قیمتی در این بازار مهم، وارد سیکل کاهشی شده است و انتظار میرود که این روند همچنان ادامه پیدا کند.
وی با یادآور اینکه تورم سالانه (یکسال منتهی به شهریور) به ۸۳٫۹ درصد رسیده که نسبت به مرداد ۱٫۹ درصد افزایش داشته است، گفت: تعداد معاملات خرید در شهر تهران در شهریور بیش از ۳۰۰۰ فقره رسیده که نسبت به مرداد (۳۳۸۸ فقره) کاهش داشته است.
سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: بنظر میرسد علت کاهش معاملات، انتظار خریداران برای کاهش بیشتر قیمت است؛ و برای خرید دست نگه داشتهاند تا مسکن موردنظر خود را با قیمت کمتری بخرند.
کاهش قیمت مسکن با خروج تقاضای سوداگرانه
وی درباره مالیات بر عایدی سرمایه تصریح کرد: عمده دلیل روند کاهش تورم در بازار مسکن و همچنین کاهش معاملات در نیمه اول امسال، خروج تقاضای سوداگرانه از بازار بوده است. یعنی کاهش انتظارات تورمی، تقاضای سوداگرانه را از بازار مسکن خارج کرده است.
وی ادامه داد: براین اساس ما باید به سمتی برویم که اساسا تقاضاهای سفته بازانه نتواند بازار مسکن را تحت الشعاع قرار دهد. به همین جهت دولت و مجلس در صدد اجرای قانون مالیات بر سوداگری و دلالی هستند.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: اهتمام ما این است که تا پایان دولت سیزدهم، موضوع مالیات بر سوداگری و دلالی را به مرحله اجرا برسانیم.
حل موضوع سهام عدالت متوفیان بعد از ۱۵ سال سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به موضوع سهام عدالت متوفیان و انتظار ۱۵ ساله خانوادههای آنها برای حل این موضوع کفت: این موضوع حل و فصل شد تا خانوادههای متوفیان با کمترین دیوان سالاری اداری بتوانند انتقال سهام متوفیان را انجام دهند و در روزهای آینده و با تمرکز و اولویت بر روشهای غیر حضوری این امکان فراهم میشود.
به گفته وی بیش از سه و نیم میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت مشمول این موضوع میشوند.
انتهای پیام/