حمایت ایران از مقاومت فلسطین/جزئیات دیدار امیرعبداللهیان و هنیه/واکنش به اعزام ناوگان نظامی آمریکا به منطقه/ایران متناسب با نیاز خود از داراییهای آزادشده بهرهبرداری میکند
خبرگزاری میزان - ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی حاضر شد و به پرسشهای آنها درباره آخرین تحولات حوزه سیاست خارجی پاسخ داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر اخیر هیئت ایرانی به عراق، گفت: در سفر هیئت ایرانی به بغداد درباره موضوعهای دوجانبه از جمله توافقنامه امنیتی توضیحاتی داده شد؛ از جمله این توضیحات اینکه دولت عراق متعهد است که این روند را تکمیل کند؛ در عین حال، اشاره شد که کمیته مشترک ناظر به توافق است؛ بازرسیهای میدانی دوجانبه در حال پیگیری هستند.
کنعانی درباره تحولات قفقاز، اظهار کرد: آنچه برای ما حایز اهمیت است، صلح و ثبات در قفقاز است؛ مسیر سیاسی بهترین مسیر برای حل مسائل جمهوریهای ارمنستان و آذربایجان است؛ این مسیر مهمترین سازوکار منطقه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای آواره کردن مردم غزه، اظهار کرد: مقاومت در دفاع از خود توانمند است و رژیم صهیونیستی از ترس همین توانمندی از مقابله مستقیم با مقاومت اجتناب کرده است؛ رژیم صهیونیستی در تلاش است تا کوچاندن اجباری ساکنان غزه را عملی کند؛ بمباران مداوم غزه نشاندهنده این است که رژیم صهیونیستی بین مقاومت و شهروندان تفکیکی قائل نیست.
وی تاکید کرد: مقاومت مسلحانه برآمده از فلسطین است و ما در فلسطین دوگانگی نمیبینیم؛ اشغالگران باید این سرزمین را باید ترک کنند و ملت فلسطین سرزمین خود را ترک نخواهد کرد.
کنعانی درباره ابعاد جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، تاکید کرد: جنگ جاری، جنگ رژیم صهیونیستی علیه حماس نیست، بلکه جنگ علیه ملت فلسطین است؛ در اصل مقاومت، گروههای فلسطینی متفقالقول هستند و مقاومت را تنها راه دسترسی به حقوق خود میدانند؛ گروههای مقاومت تاکید میکنند که آنچه در حال رخ دادن است، جنگ ضدبشری صهیونیستها علیه ملت فلسطین است.
کنعانی درباره روند رابطه ایران و مصر، گفت: علاقهمندی مشترک و اتفاقنظر برای توسعه همکاری میان ایران و مصر میان طرفین وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره انتقال کمکهای بشردوستانه به غزه، اظهار کرد: تنها گذرگاهی که امکان انتقال کمک به غزه را دارد، گذرگاه رفح است؛ فشار صهیونیستها زیاد است تا کمکهای انسان دوستانه به غزه منتقل نشوند؛ ما مطلع هستیم مصر در تلاش است تا کمکهای انسانی به غزه که در شرایط خاصی است، منتقل شود.
وی تاکید کرد: این نیازمند همکاری صلیب سرخ جهانی است؛ وزیر امور خارجه در نشست بیروت و در دیدار با نماینده ویژه دبیرکل صحبت و اعلام آمادگی کرد که ایران کمکهای خود را به غزه گسیل کند؛ امیدواریم مصر بتواند به تلاشهای خود ادامه بدهد و با همکاری کشورهای اسلامی کمکها به غزه منتقل شود.
کنعانی درباره روند آتی تحولات فلسطین در صورت تداوم جنایتهای رژیم صهیونیستی، گفت: همانطور که اقدامهای تحریکآمیز کابینه نتانیاهو علیه مردم فلسطین به واکنش مقاومت فلسطین منجر شد، تداوم اقدامهای جنایتکارانه جاری نیز میتواند اوضاع را از کنترل خارج کند.
وی با تاکید بر اینکه باز شدن جبهه جدید نمیتواند محدود به یک طرف باشد، تاکید کرد: صهیونیستها خود را در معرض کسانی قرار میدهند که خودشان را متعهد به دفاع از ملت فلسطین میدانند؛ این پیام روشنی است که ملت فلسطین در دفاع از خود دست بسته نیست.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، صحنه، صحنه روشنی است؛ ارتکاب جنایتهای جنگی، بیثباتی و ناامنی ایجاد خواهد کرد و این به نفع رژیم صهیونیستی و حامیانش نیست.
کنعانی درباره موضوع داراییهای آزادشده ایران، گفت: در این زمینه هیچ اتفاقی رخ نداده است؛ این منابع در دسترس ایران است و متناسب با نیاز خود از آن بهرهبرداری خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای مقامهای آمریکایی مبنی بر نقش ایران در عملیات طوفان الاقصی، اظهار کرد: این ادعاها، اتهامهای باطلی هستند، زیرا ایران دیدگاه خود را در این باره بهصورت صریح اعلام کرده است.
وی تاکید کرد: مقاومت فلسطین اعلام کرده در چارچوب حق طبیعی خود عمل کردیم و موضوع روشن است؛ ادعاهای مقامهای آمریکایی با انگیزههای سیاسی مطرح میشوند.
کنعانی درباره موضع ایران در مورد ابتکار کمربند و جاده، گفت: ما از ابتکار کمربند و جاده که راه برای رونق تجاری در مسیر کشورهای این کمربند هموار میکند، استقبال کردیم؛ اینگونه ابتکارها، ابتکاراتی با نگاه به منافع مشترک هستند.
کنعانی تاکید کرد: ایران در عمل نشان داده که هیچگاه از حمایت از مقاومت شانه خالی نکرده است؛ ما بارها اعلام کردیم از حق مشروع فلسطین حمایت میکنیم و این موضوع پوشیدهای نیست؛ ما هم به سازمان ملل و هم در گفتوگوی تلفنی با همتای مصری برای ورود کمکهای بشردوستانه خود اعلام آمادگی کردیم؛ ایران از مصر خواست تا برای انتقال کمکهای بشردوستانه ایران همکاری کند.
وی همچنین گفت: در جلسهای که با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس داشتیم، اعلام شد که بر اثر شلیک موشک به سه مجتمع مسکونی دهها فلسطینی شهید شدند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دیدار اخیر وزیر امور خارجه کشورمان با سران مقاومت فلسطین در دوحه، پایتخت قطر، اظهار کرد: مقاومت توانست درباره مسائل خودش تصمیم بگیرد و گروههای فلسطینی مقاومت را حق طبیعی خود میدانند؛ گروههای فلسطینی میگویند بارها از طرق مختلف به رژیم صهیونیستی هشدار دادیم که مسجدالاقصی خط قرمز ما است.
وی با اشاره به اینکه گروههای مقاومت فلسطینی درباره روند آتی متناسب با شرایط خود تصمیم میگیرند، گفت: مقاومت ایستادگی در مقابل صهیونیستها را حق خود میداند.
کنعانی همچنین اظهار کرد: آنچه گروههای فلسطینی به طرف ایرانی منتقل کردند، این بود که کشورها تلاش کنند که جنایتهای صهیونیستها علیه شهروندان و ساکنان غزه متوقف شود و موضوع قطع آب، برق و سوخت برطرف شده و یک کریدور انسانی برای انتقال مجروحان ایجاد شود.
به گفته وی، گروههای فلسطینی گفتند که ما برای مقاومت مشکلی نداریم و مقاومت تا مدتهای طولانی میتواند در میدان نبرد، مقاومت را استمرار دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر، گفت: انتظار مقاومت، تلاش کشورهای اسلامی برای پایان دادن به وضعیتی است که طی آن رژیم صهیونیستی جنگ را به عرصه نبرد علیه شهروندان کشانده است؛ انتظار دیگر آنها این بود که سازمان همکاری اسلامی یک موضع منسجم در قبال فلسطین داشته باشد و کشورهای اسلامی نیز در این موضوع صدای متحدی داشته باشند.
وی با اشاره به آمادگی مقاومت فلسطین، اظهار کرد: در سایه بمباران مستمر رژیم صهیونیستی مقاومت قادر به امدادرسانی به غیرنظامیان غزه نیست؛ آنها همچنین آمادگی خود برای آزادی اسرای غیرنظامی را به ما منتقل کردند.
کنعانی درباره بیانیه ادعایی الیزه، اظهار کرد: آنچه آنها روایت کردند به خودشان مربوط است؛ دلیل بحران در منطقه اشغالگری رژیم صهیونیستی و شکلگیری یک رژیم نامشروع در منطقه است.
وی گفت: تا زمانی که اشغال در منطقه وجود دارد و عدهای از رژیم صهیونیستی حمایت کنند، بحران هم وجود خواهد داشت؛ با این رویکرد که عدهای چشمان خود را به جنایتهای رژیم صهیونیستی ببندند، هیچگاه صلح در منطقه شکل نخواهد گرفت.
کنعانی تاکید کرد: ما با نگاه به ضرورت جلب توجه بیشتر نسبت به حساسیت مسائل در فلسطین طبیعتا از تلاشهای دیپلماتیک دریغ نخواهیم کرد؛ ایران مسئولیتهای شورای امنیت را نیز یادآوری کرده است.
وی با اشاره به وخامت اوضاع انسانی در غزه، گفت: همه معتقدند شرایط نگرانکننده است و در صورت عدم پایان دادن به جنایتهای رژیم صهیونیستی تنشها میتواند افزایش یابد.
کنعانی درباره عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای منطقه، اظهار کرد: اقدامی که برخی کشورهای منطقه درباره عادیسازی انجام دادند، اقدامی غیرقابل قبول است؛ ما بارها اعلام کردیم که این اقدام کمکی به ثبات در منطقه نکرده و برای هیچ طرفی در منطقه تولید امنیت نمیکند؛ رژیم صهیونیستی امنیت خود را در چارچوب بیثباتی طراحی کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: آنهایی که فکر میکردند عادیسازی میتواند بازدارنده جنایت صهیونیستها باشد، اکنون با مشاهده آنچه در جریان است، دریافتند که تصوراتشان درست نبوده است؛ این ملت فلسطین است که سرنوشت خود رقم خواهد زد.
کنعانی درباره احتمال حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه، تصریح کرد: آنچه انجام شد اقدام جریانهای مقاومت فلسطین در پاسخ به جنایتهای مستمر رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها بود؛ طرح این دست از موضوعها برای انحراف اذهان عمومی است.
وی در ادامه گفت: این دولت آمریکا است که در موضع حمایت از رژیم صهیونیستی قرار گرفته است؛ گسیل ناوگان نظامی به آبهای منطقهای معنا و مفهومی جز حمایت از متجاوز ندارد؛ این دولت آمریکا است که باید پاسخگو باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ابعاد گسترده طوفان عملیات الاقصی، گفت: صحبت از یک گروه مقاومتی که زمینهساز شرایط جاری شده، تقلیل سطح موضوع است؛ مقاومت حق ملت فلسطین است؛ همه از گروههای مقاومت فلسطینی حمایت میکنند؛ رژیم صهیونیستی در میدان شکست خورده و برای جبران شکست همه توان خود را برای مقابله با ملت فلسطین به کار گرفته است؛ آنچه در غزه میگذرد، نقض حقوق بشر و ارتکاب جنایت جنگی است.
وی در ادامه اظهار کرد: ما شاهد حضور چشمگیر و گسترده ملتهایی هستیم که در کشورهای مخالف به حمایت از فلسطین در خیابانها حضور دارند؛ ما موضع خود را بهطور علنی و بیانیه خود را اعلام کردیم.
کنعانی درباره اقدامهای ایران در حمایت از مردم فلسطین، تاکید کرد: حمایت از حقوق ملت فلسطین مسئولیت دولتها و مجامع جهانی است؛ ایران بهعنوان یک کشور مسئول و متعهد به حقوق مظلومین در جهان درباره فلسطین با حساسیت و دقت، حمایت از حقوق ملت فلسطین را مورد توجه قرار داده است؛ ایران هم در حوزه سیاسی و هم در حوزه بینالمللی تلاشهای خود را برای دفاع از ملت فلسطین و پایان دادن به کشتار بیرحمانه فلسطینیها افزایش داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه ایران با نگاه به حساسیت مسئله تلاشهای دیپلماتیک خود را آغاز کرده است، اظهار کرد: گفتوگو با همتایان در کشورهای اسلامی، عربی و منطقهای شروع شده است؛ با کشورهایی که در حوزه شورای امنیت دارای نقش هستند و همچنین گفتوگو با دبیرکل سازمان ملل انجام شده است؛ تحرکات و تلاشهای دیپلماتیک ایران بهطور ویژه ادامه دارد و این تلاشها استمرار مییابند.
به گفته وی، ایران علاوه بر تاکید بر ضرورت برگزاری این نشست، آمادگی خود را برای میزبانی از آن هم اعلام کرد.
کنعانی درباره سناریوهای آتی ضروری در غزه، اظهار کرد: بمباران و موشکباران مناطق مسکونی غزه باید قطع شود؛ این جنگ علیه مردم غزه و فلسطین باید متوقف شده و امکانات درمانی به منطقه گسیل شود؛ بیتردید مستندسازی این جنایتها یک ضرورت انکارناپذیر است و سازمانهای حقوق بشری در این زمینه مسئولیت دارند.
کنعانی درباره مسئولیتهای بینالمللی در قبال جنایتهای در جریان رژیم صهیونیستی علیه غزه، تصریح کرد: مسئولیتهای بینالمللی که از آن دم زده میشود، شامل رژیم صهیونیستی نیز است، اما آیا این رژیم را در دادگاههای بینالمللی بازخواست میکنند؟ آیا کمیته حقیقتیاب برای بررسی جنایتهای این رژیم تشکیل میشود؟
وی در ادامه گفت: مسئولیت کشورهایی که در کنار رژیم صهیونیستی قرار دارند، به اندازه مسئولیت صهیونیستها زیاد است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تحولات جاری در غزه، گفت: ما شرایط دردناکی را در باریکه غزه شاهد هستیم؛ حملات ناجوانمردانه صهیونیستها به مردم بیگناه این منطقه سبب رقم خوردن لحظات تاریخی از مقاومت ملت غیور فلسطین شد که قدمتی هزاران ساله در این سرزمین دارند.
وی، همچنین اظهار کرد: پرده از چهره نفاق آشکارتر از همیشه افتاده و ملتهای جهان دریافتهاند که در ورای شعار حقوق بشر زنان و کودکان چه چهره دروغینی نهفته است؛ امروز در روز جهانی غذا، صهیونیستها کودکان مظلوم و بیگناه فلسطین را از ابتداییترین نیازهای خود محروم کردند.
کنعانی تصریح کرد: امروز غزه در محاصره کامل زمینی است و رژیم صهیونیستی ناتوان از رویارویی، تمام توان جنگی خود را در مقابل شهروندان یک منطقه مظلوم و محاصره شده بهکار گرفته است؛ کسانی که مدعی دفاع از حقوق بشر بوده و همواره به دنبال پیگیری اهداف سیاسی خود در مقابل دیگر دولتها و ملتهای مستقل هستند، چشمان خود را بر روی این حقایق و تصاویر بستهاند.
انتهای پیام/