اوجاقی: سرانه ورزش در تهران یک سوم میانگین جهانی است/ باید یک میلیون نفر را درگیر برنامههای ورزشی کنیم
خبرگزاری میزان - حسین اوجاقی، مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران در نشست خبری که صبح امروز به منظور تشریح برنامههای این سازمان در هفته تربیت بدنی برگزار شد، اظهار داشت: وظیفه ورزش شهروندی در دنیا برعهده شهرداریها است. یکی از برنامههای تحولی شهردار تهران، تحول نرم است که بیشتر بر انسانهای شهر تکیه میکند. یکی از نهادهای اجرای این تحول، سازمان ورزش است. ورزش یکی از موضوعاتی است که این سلامت جسمی و روانی و روحی را ایجاد میکند و معضلات اجتماعی را نیز کمتر میکند.
وی افزود: ورزش شهروندی یک چتر برای انواع ورزشهاست و برای اقشار مختلف ایجاد انگیزه میکند. حلقه مفقوده ما در ورزش، اخلاق مداری است که تلاش میکنیم در مسیر آن حرکت کنیم. ما به دنبال ترویج ورزش و ایجاد حال خوب برای مردم از طریق ورزش هستیم.
مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران با اشاره به اینکه سرانه این سازمان یک سوم میانگین جهانی است، ادامه داد: متاسفانه کودکان ما دچار چاقی شدهاند که این موضوع رابطه مستقیم با ورزش دارد. به همین دلیل سعی میکنیم با برگزاری مسابقات و جشنوارههای مختلف، در مسیر کمک به حل این موضوع حرکت کنیم. ما از طریق استفاده از زیرساختهایمان و همچنین تعریف رویدادهای مختلف به مردم خدمات میدهیم. در این باره رویکردهای خانه محور، محله محور و مسجد محور را دنبال میکنیم تا به اهداف برسیم.
اوجاقی گفت: رویکرد «قهرمان شهر» را برگزار کردیم و تصمیم گرفتیم در این باره برای ۱۰ درصد جمعیت پایتخت برنامهریزی کنیم. به ما از سوی شهردار تهران تکلیف شد که یک میلیون نفر را درگیر برنامههای ورزشی کنیم. الان مرز یک میلیون نفر را رد کردهایم و هر منطقه متناسب با ظرفیت خود، تعهد خود درباره جذب افراد را محقق کردهاند. هدف ما این است که حداقل یک میلیون نفر درگیر فعالیتهای بدنی شوند. به همین منظور پیشنهاد دادیم که برنامههای ورزشی در فضای پارک یا خیابانها اجرا شود و در واقع یک «خیابان ورزش» به مرحله اجرا دربیاید و رشتههای مختلف در کنار هم انجام شوند.
وی عنوان کرد: دو سال قبل ۶۹ مجموعه ورزشی در تهران بسته بودند که ما ۶۲ مجموعه را از راههای مختلف بازگشایی کردیم. آن ۷ مجموعه باقیمانده نیز در حال حل موضوعات مختلف هستند و بازگشایی آنها در دستور کارمان است.
اوجاقی با اشاره به راهاندازی «ایستگاه ورزش» گفت: در ایستگاههای ورزش شهرداری قوانین تعریف شده وجود دارد؛ از جمله نوع استفاده از پوشش عرف، موسیقیهای متناسب با فرهنگ که صدا و سیما گرفته شدهاند. در کنار آن گروههایی هستند که مورد تایید ما نیستند و در واقع خودجوش هستند. در این باره به عوامل ذیربط اعلام شده است که رسیدگی لازم صورت بگیرد.
مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران گفت: یکی از موضوعات خانواده محور در تهران، کوهپیمایی است. ما با کمک سازمان گردشگری و هیأت کوهنوردی تهران، به دنبال مطالعاتی برای احیای یکسری مسیرهای جدید کوهپیمایی هستیم تا خانوادههای بیشتری در این مسیرها قدم بردارند.
وی خاطرنشان کرد: هدف ما از «قهرمان شهر»، موضوع هویت بخشی به محلات است. کسی که قهرمان محله و منطقه میشود، مورد افتخار دوستان و آشنایان قرار میگیرد و این مسئله باعث میشود که جمعیت زیادی را به ورزش ترغیب کند و این از اهمیت زیادی برخوردار است. سازمان ورزش در حوزههای اجتماعی و فرهنگی یک بخش کمکرسان به سایر نهادها است. برای مثال در مهمانی ده کیلومتری، وسایل تفریحی و ورزشی قرار داده شد تا سهم خود را ایفا کنیم.
اوجاقی اظهار داشت: به مناسبت هفته تربیت بدنی، ۶۲ پادکست نیز تولید شده که در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. همچنین گفتمان ورزش همگانی را مدنظر قرار دادهایم که میتواند شرایط خوبی را رقم بزند. ما همچنین در حال حرکت به سمتی هستیم که بتوانیم بحث فروش بلیتها و سانسها به صورت الکترونیکی را فراهم کنیم. در واقع فاز یک بحث هوشمندسازی در سازمان ورزش، در هفته تربیت بدنی کلید میخورد.
مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران تصریح کرد: باید به این موضوع نیز اشاره کنم که یک بی تحرکی و کم تحرکی زیادی در تهران وجود دارد که نزدیک به ۵۳ درصد جمعیت میشود و ما وظیفه سنگینی در رفع این شرایط به دوش داریم.
وی در پاسخ به این سوال که سازمان ورزش شهرداری تهران چه برنامهای برای اجرای برنامههای مختلف برای افراد جانباز و معلول دارد؟ گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که این قشر از طریق ورزش اعتماد به نفس و خودباوری لازم را کسب کنند. به همین منظور المپیاد جانبازان و معلولین را هر ساله در رشتههای خاص این قشر برگزار میکنیم.
انتهای پیام/