استاندارد دوگانه اروپا در قبال برگزاری تظاهرات و تجمعات حمایت از فلسطین
خبرگزاری میزان - اروپا که مدتها از خود بهعنوان سنگر آزادی و دموکراسی یاد میکرد، بهتازگی با برخی از سوالات بحثبرانگیز پیرامون آزادی بیان دستوپنجه نرم میکند.
قلب بحث کنونی در تضاد فاحش بین برخورد دولتها با تظاهرات حامیان فلسطین و تجمعات حامیان رژیم صهیونیستی در سراسر کشورهای اروپایی نهفته است.
منتقدان و فعالان حقوق بشر انصاف و توازن آزادی بیان در این کشورها را زیر سوال میبرند، زیرا تظاهرات حامیان فلسطین با محدودیتهای مختلفی روبرو است؛ در حالی که تجمعات حامیان رژیم صهیونیستی بدون مانع ادامه مییابد و اغلب مقامهای دولتی فعالانه در این تجمعات شرکت میکنند.
محدودیت تظاهرات برای حامیان فلسطین
تظاهرات حامیان فلسطین در سراسر اروپا تحت اشکال مختلف محدودیتها قرار گرفته است؛ این موارد شامل ممنوعیتهای آشکار، محدودیت در اندازه تجمعات و ممنوعیت استفاده از برخی نمادها یا شعارها است.
مقامهای اروپایی این اقدامها را با ذکر نگرانی ادعایی درباره امنیت عمومی و بروز احتمالی خشونت توجیه میکنند.
با وجود این، منتقدان استدلال میکنند که این اقدامها بهطور نامتناسبی فعالان حامی فلسطین را هدف قرار داده و مانع از توانایی آنها در بیان آزادانه نظرات خود میشود.
آنها میگویند که محدودیتها عملا صدای مدافعان حقوق فلسطین را خفه کرده و نگرانیهای جدی در مورد وضعیت آزادی بیان در اروپا ایجاد میکند.
تاثیر لابیهای صهیونیستی و مشارکت دولتهای اروپایی
در حالی که تظاهرات و تجمعات حامیان فلسطین در حال محدود شدن است، تجمعات حامیان رژیم صهیونیستی بدون هیچ مانعی اجازه برگزاری مییابند.
این نابرابری با مشارکت فعال مقامهای دولتی اروپایی در تجمعات حامیان رژیم صهیونیستی بیشتر مشخص میشود.
این سوگیری درک شده به نگرانی درباره نفوذ گروههای لابی حامی رژیم صهیونیستی و انگیزههای سیاسی بالقوه پشت این محدودیتها منجر شده است.
حضور آشکار مقامهای دولتی اروپایی در تجمعات حامیان رژیم صهیونیستی پرسشهایی را درباره بیطرفی ادعایی دولتهای اروپایی و تعهد آنها به حمایت از آزادی بیان برای همه ایجاد میکند.
درخواستها برای یک رویکرد متعادل از سوی اروپا
وضعیت فعلی بحثهای گستردهای را برانگیخته و توجه زیادی را به خود جلب کرده است؛ فعالان و سازمانهای مدافع حقوق بشر خواستار رویکردی متعادلتر به این موضوع از سوی اروپا هستند.
آنها استدلال میکنند که محدودیتها برای تظاهرات حامیان فلسطین باید مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که آزادی بیان برای همه دیدگاهها حفظ میشود.
بحث در حال انجام بر نیاز دولتهای اروپایی برای تامل در رویکرد خود نسبت به آزادی بیان تاکید میکند.
این فرصتی حیاتی برای ارزیابی مجدد و اطمینان از حمایت از اصل اساسی دموکراتیک آزادی بیان، صرفنظر از نظرات بیان شده است.
بحثهای جاری درباره برخورد با تظاهرات حامیان فلسطین و تجمعات حامیان رژیم صهیونیستی در اروپا احتمالا به تکامل خود ادامه خواهد داد؛ این موضوع در هسته خود چیزی فراتر از تظاهرات و درباره ماهیت دموکراسی و حق آزادی بیان در اروپا است.
در حالی که کشورهای اروپایی با این مسائل پیچیده دستوپنجه نرم میکنند، اقدامهای آنها نه تنها ماهیت تظاهرات در خیابانهایشان را شکل میدهد، بلکه درک گستردهتر و کاربرد آزادی بیان در داخل مرزهایشان را نیز رقم خواهد زد.
یک رویکرد عادلانه و متعادل که به حقوق همه شهروندان برای بیان نظرات خود احترام بگذارد، در حفاظت از دموکراسی در اروپا بسیار مهم خواهد بود.
تظاهراتها در حمایت از فلسطین
روز گذشته دهها هزار معترض در سراسر غرب آسیا و بخشهایی از آسیا، اروپا و آمریکا در حمایت از فلسطینیها و محکومیت رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.
بهطور مثال در ترکیه، جمعیتی در بیرون مساجد تجمع کرده و ضد رژیم صهیونیستی و در حمایت از فلسطین شعار دادند.
در تظاهراتی در رم، پرچم بزرگ فلسطین به نمایش گذاشته شد و تظاهراتهایی در شهرهای دیگر اروپایی از جمله در شهر «براباند» دانمارک و در برلین برگزار شد که تعدادی از معترضان از سوی پلیس بازداشت شدند.
در نیویورک هزاران تظاهراتکننده حامی فلسطین به خیابانها رفتند.
گفته میشود که امروز قرار است تظاهرات بزرگی در حمایت از مردم فلسطین در لندن، پایتخت انگلیس برگزار شود.
انتهای پیام/