ایجاد الگوهای متناسب فرهنگی اجتماعی توسط شهرداری برای خدمترسانی به مردم کلانشهر تهران
خبرگزاری میزان- محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سومین اجلاسیه مجمع روسای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استانها اظهار کرد: در مجموعه شهرداری تهران با ایجاد الگوهای متناسب فعالیت فرهنگی اجتماعی برای شهر از طریق ایجاد قرارگاههای مختلف با استفاده از ظرفیتهای بومی و تخصصی به خدمترسانی در عرصه فرهنگی و اجتماعی به مردم کلانشهر تهران پرداختهایم.
وی افزود: قرارگاه جهادی شهرداری تهران به نام حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) نامگذاری شده و بنا داریم تا در همه محلات تهران گروههای جهادی فعال داشته باشیم که این قرارگاهها با چند قرارگاه دیگر مانند قرارگاه تعلیم و تربیت و قرارگاه سلامت ارتباط و پیوستگی دارند. تاکنون چند جلسه با گروههای جهادی کلانشهر تهران برگزار کردهایم و تلاش نمودیم تا در کارهایشان به عنوان پشتیبان و حامی به خوبی ایفای نقش کنیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: قرارگاه گردشگری و مراکز تفریحی نیز یکی دیگر از قرارگاههای مجموعه شهرداری تهران است که هم اکنون در گام نخست با تشکیل هلدینگ گردشگری شهرداری تهران اقدامات خوبی را برای اجرای برنامههای حوزه گردشگری تهران تدارک دیدهایم و در ادامه نیز قرار است سازمان گردشگری شهرداری تهران ایجاد شود.
توکلی زاده اظهار کرد: همچنین قرارگاه تعلیم و تربیت در مجموعه شهرداری تهران به عنوان یکی از مهمترین محورها در امر فعالیت اجتماعی به شمار میرود و با توجه به حوادث و فتنههای اخیر که گریبان قشر نوجوان و جوان ما را گرفت به یک موضوع فعالیت جدی برای ما تبدیل شد. البته به دلیل اینکه بخش تعلیم و تربیت حوزه تخصصی ما نیست از حوزه علمیه کمک گرفتیم و مربیانی را با هماهنگی حوزه علمیه برای این امر اختصاص دادیم و با کمک آموزش و پرورش و امور مساجد توانستهایم این قرارگاه را تقویت کنیم.
وی ادامه داد: برای حرکت بهتر و مستحکمتر در مسیر، مساجد خاص را به عنوان پیشران کار قرار دادیم و قرار شد با استفاده از مساجدی که دارای ظرفیت تعلیم و تربیت هستند این قطار را به حرکت در بیاوریم و در مجموع تا امروز ۳۵۲ مسجد بعنوان لوکوموتیو پیشران شناسایی و وارد قرارگاه تعلیم و تربیت شدهاند و کارهای جمعی و گروهی این مساجد را حمایت میکنیم. در تابستان امسال حدود ۴۰ هزار نفر در این مساجد و قرارگاه تعلیم و تربیت حضور یافتند و از برنامههای این قرارگاه بهرهمند شدند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: در گام دوم نیز قرار شده که هر کدام از این مساجد، ۲ مدرسه متوسطه (یکی پسرانه و یکی دخترانه) را در منطقه خود در امور فرهنگی و اجتماعی و تعلیم و تربیت اسلامی ایرانی پشتیبانی کنند و در مجموع به حدود ۷۰۰ مدرسه و با در نظر گرفتن ظرفیت همین مساجد؛ نقاط فعال در این قرارگاه به ۱۰۰۰ نقطه میرسد که کار را با محوریت مسجد جلو خواهیم برد و در فاز بعدی نیز همین مساجد اثرگذار قرار است با حمایت مجموعه شهرداری تهران متولی پشتیبانی فرهنگی یک بوستان در منطقه خود نیز باشند.
توکلی زاده افزود: قرارگاه فرهنگ و هنر را هم در این مدت دوره جدید مدیریت شهری تهران با برگزاری مراسمات میدانی و رخدادهای خیابانی با بهرهگیری از تجربیات جمعی از آنچه پیش از این صورت گرفته بود به مرحلهای رساندیم که مراسمات بزرگی همچون عید غدیر، ولادت حضرت رسول اکرم (ص)؛ محرم و صفر و دیگر مراسمات مهم دینی و ملی را با حضور چندصدهزار نفری مردم در تهران برگزار کردیم و این اتفاق مهم و ویژهای در دوران جدید مدیریت شهری کلان شهر تهران بود.
وی در ادامه با اشاره به رخدادهای بزرگ خیابانی و میدانی اظهار کرد: ریز رخدادهای تعریف شده در هر رخداد بزرگ خیابانی و میدانی را به گونهای طراحی و اجرایی کردیم که خانواده رکن اصلی آن باشد و پایه این رخدادها را نیز در جشن قرار دادیم و ثابت کردیم که جریان انقلابی تنها در مراسمات و رخدادهای عزاداری قوی نیست و جشنها را نیز به بهترین شکل طراحی و اجرا میکند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: معاونت زنان و خانواده نیز از زیرمجموعههای دیگر در شهرداری تهران است که چند رویداد ویژه در حال طراحی دارند و در حوزه زیرساختی و ایدهپردازی در حال تلاش و کار هستند. اقشار خاص مانند زنان سرپرست خانوار و توانمندسازی آنها و توسعه مراکز کوثر در دست انجام است.
توکلیزاده در ادامه افزود: در حوزه رسانه نیز با طراحی پویشهایی در فضای مجازی به دنبال اثرگذاری هستیم و ما از آن پویشها به نام پویش ۳۶۰ درجه نام میبریم و هیچکس مانند شهرداریها نمیتوانند پویش ۳۶۰ درجه را اجرا کنند چراکه اتوبوس، تاکسی، مترو، بوستان و مجموعههای مختلف تحت مدیریت شهرداری دارای ظرفیتهای فراوان برای اجرای پویشها هستند.
وی در پایان اظهار کرد: موضوع بعدی کار ما جشنوارهها است که ما جشنواره آرمان که متبرک به نام شهید آرمان علی وردی عزیز هست را در حسینیه جماران افتتاح کردیم و رویدادهای مختلفی ذیل این جشنواره در حال انجام و پیگیری است و جامعه هدف این جشنوارهها نوجوانان و جوانان و خانواده به طور خاص هستند که تا امروز بسیار استقبال خوبی از این جشنواره در تهران صورت گرفته است.
انتهای پیام/