رایزنیهای امیرعبداللهیان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل
خبرگزاری میزان - «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، با «ایمن الصفدی»، وزیر خارجه اردن دیدار و گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به دیدار خوب قبلی انجام شده در اردن با پادشاه این کشور با حضور الصفدی و نیز همکاریهای خوب دو کشور در زمینههای مختلف، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارتقا روابط و افزایش همکاریها میان دو کشور اظهار داشت و افزود با توجه به امکانات و ظرفیتهای موجود، فرصتهای زیادی برای همکاری دوجانبه و منطقهای داریم.
وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به فضای مثبت منطقهای و روند روابط ایران و کشورهای عربی و اسلامی منطقه، روابط ایران و اردن نیز همسو با این روند و در راستای منافع دو ملت ارتقا یابد.
وزیر امور خارجه از تلاشهای خوب اردن در موضوع تولیت اماکن مقدسه اسلامی و مسیحی در فلسطین حمایت و از مواضع حمایتی اردن در حمایت از ملت فلسطین و قدس شریف تشکر کرد.
امیرعبداللهیان همچنین سلام رئیس جمهور کشورمان به پادشاه اردن را از طریق وزیر خارجه این کشور ابلاغ کرد.
ایمن الصفدی نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و ابراز تشکر از دیدگاههای خوب مطرح شده از سوی وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما خواستار روابط خوب و برادرانه میان دو کشور و گشایش صفحه جدیدی در روابط با ایران هستیم.
وی افزود: ما چالشهای مشترک زیادی در منطقه داریم که عبور از آنها جز با همکاری ما با یکدیگر میسر نیست و باید تلاش کنیم که روابط میان دو کشور، منعکسکننده روابط تاریخی برادرانه دو ملت باشد.
وزیر خارجه اردن سلام پادشاه کشورش خطاب به رئیس جمهور کشورمان را ابلاغ کرد.
دیدار امیرعبداللهیان و وزیر خارجه نیکاراگوئه
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین عصر روز گذشته (به وقت محلی) با «دنیس مونکادا»، وزیر خارجه نیکاراگوئه در محل اقامت خود دیدار و گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به دیدار خیلی خوب آیت الله رئیسی با «دانیل اورتگا»، رئیس جمهور نیکاراگوئه و نیز توافقات خوب انجام شده میان دو کشور در خصوص همکاریهای اقتصادی گفت: نیازمند شتاب بخشیدن به روابط هستیم. از جمله در حوزههای کشاورزی و فناوری و انرژی اسناد و توافقات خوبی داریم و میبایست اجرای این توافقات را با جدیت دنبال کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان بر ضرورت زمینهسازی برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تاکید کرد.
دنیس مونکادا وزیر خارجه نیکاراگوئه نیز گفت: ما مسیر خیلی روشنی را برای روابط دوجانبه تعریف کردیم و زمینه برای همکاری و گسترش روابط فراهم است.
وی افزود ایران و نیکاراگوئه دو کشور کشاورزی هستند و میتوانند در این زمینه همکاریهای خوبی داشته باشند.
وزیر خارجه نیکاراگوئه ادامه داد: تحولات مثبتی را در روابط دو کشور در ماههای گذشته شاهد بودیم و پویایی خوبی در روابط داشتیم و فضای همبستگی و دوستی حاکم است و در حوزه بینالمللی نیز همکاریهای خوبی داشتیم و برای تقویت هر چه بیشتر این روند آمادگی داریم.
دیدار وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل
امیرعبداللهیان در ادامه نیز در مقر سازمان ملل با «آنتونیو گوترش»، دبیرکل این سازمان دیدار و گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان در این دیدار گوترش را در جریان روندها و پیشرفتهای خوب حاصله در روابط ایران با همسایگان و برخی کشورهای عربی و اسلامی قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تبادل زندانیان با آمریکا و آزاد سازی داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی، گفت: در خصوص برجام همواره با شما مشورتهای خوبی داریم. تبادل پیامها با آمریکا ادامه دارد و طرح سلطان عمان هم همچنان روی میز هست و اگر طرفهای مقابل آماده باشند، ما برای بازگشت به برجام جدی هستیم تا در چارچوب ابتکار عمان همه طرفها به تعهدات خود در برجام برگردند.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز گفت: هر وقت آژانس در چارچوب فنی عمل میکند، امور در مسیر درست پیش میرود؛ اما هر وقت دیگران نظرات سیاسی خود را بر مسائل حرفهای آژانس ترجیح میدهند، اوضاع خراب میشود.
امیرعبداللهیان تاکید کرد که بمب هستهای در دکترین ایران جایی ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: آیت الله رئیسی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ابتکاراتی را مطرح کردند؛ از جمله بخش مهمی از سخنرانی ایشان مربوط به ضرورت حمایت از بنیان خانواده بود و لازم است در چارچوب سازمان ملل در زمینه حفاظت از بنیان خانواده سازوکاری داشته باشیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در زمینه بحران اوکراین نیز ضمن تشریح مواضع اصولی کشورمان گفت: ما به تمامیت ارضی کشورها از جمله اوکراین پایبندیم و جنگ را راه حل نمیدانیم.
گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز ضمن اظهار خرسندی از این دیدار و تشکر از به اشتراک گذاشتن نکات گفته شده از سوی وزیر امور خارجه کشورمان گفت: دیدار خوبی با آیت الله رئیسی داشتم.
دبیرکل سازمان ملل افزود: از ابتکارات دیپلماتیک شما در حل و فصل مشکلات، رفع موانع و توسعه روابط با کشورها تشکر میکنم.
دیدارهای امیرعبداللهیان با همتایانش از نیجر، اریتره و مالی
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین پس از دیدار با همتایانش از نیجر، اریتره و مالی در پیامی نوشت: در ادامه دیدارهای دیپلماتیک در نیویورک میزبان وزرای خارجه نیجر، اریتره و مالی بودم.
وی گفت: در چارچوب سیاست خارجی متوازن، گسترش مناسبات فرهنگی، سیاسی و تجاری با قاره آفریقا در دستور کار قرار دارد.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ایران مخالف هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی کشورهای مستقل این قاره کهن است.
پیام امیرعبداللهیان درباره دیدار با همتای عربستانی
وی همچنین در پیامی جداگانه درباره دیدارش با وزیر خارجه عربستان نوشت: امروز با «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان در نیویورک دیدار داشتیم.
وی گفت: طرفین با ابراز رضایت از روند روبهپیشرفت مناسبات دوجانبه، بر لزوم تنظیم سند جامع همکاری میان ایران وعربستان و فعالسازی خطوط حمل ونقل و تجارت تاکید کردیم.
امیرعبداللهیان همچنین در پایان این پیام روزملی عربستان را تبریک گفت.
دیدار امیرعبداللهیان و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، با «گیر پترسون»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه در محل اقامت خود دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به شرایط سخت اقتصادی سوریه و تاثیر تحریمها بر زندگی روزمره مردم اینکشور گفت: اقتصاد و معیشت مردم، مبارزه با تروریسم و ریشهکنی بقایای تروریستها، ارسال کمکهای انساندوستانه و بازگشت آوارگان از جمله موضوعاتی است که انتظار میرود سازمان ملل در آنها به دولت و ملت سوریه کمک کند.
گیر پترسون نیز در این دیدار گزارشی از روند ماموریت خود در سوریه ارائه کرد و ضمن تشریح دیدگاههای خود در خصوص روند سیاسی سوریه، مبارزه با تروریسم و مسئله آوارگان، از نقش حمایتی جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد.
دیدار و رایزنی امیرعبداللهیان و جیحون بایرامف
امیرعبداللهیان در ادامه دیدارهای دیپلماتیک خود در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با «جیحون بایرامف»، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار برخی موضوعات مورد علاقه دوجانبه و تحولات منطقه قرهباغ مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان از روند پیشرفت روابط میان دو کشور در زمینههای مختلف اظهار خرسندی و ابراز امیدواری کرد که در تکمیل این روند، به زودی شاهد بازگشت سفیر و دیپلماتهای جمهوری آذربایجان به سفارت این کشور در تهران و گشایش صفحه جدیدی در روابط دو کشور باشیم.
جیحون بایرامف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار، خرسندی کشورش را از دیدارهای اخیر هیاتهای مختلف دو کشور و نتایج حاصله ابراز داشت.
وی نتایج نشستهای اخیر مسئولان عالی مختلف دو کشور را سازنده و رو به جلو ارزیابی و برای برداشتن گامهای سازنده جدید میان دو کشور اظهار آمادگی کرد.
دو وزیر در خصوص برخی ابتکارهای دو و چندجانبه در راستای افزایش و ارتقای همکاریهای مشترک تبادل نظر کردند.
انتهای پیام/