گفت‌وگو|

مزایای جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت؛ از تاثیرات مثبت زیست‌محیطی تا افزایش درآمد کشور

8:00 - 02 مهر 1402
کد خبر: ۴۷۳۵۷۱۷
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
مزایای جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت؛ از تاثیرات مثبت زیست‌محیطی تا افزایش درآمد کشور
یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه جمع‌آوری گاز‌های مشعل از نظر اقتصادی دارای مزیت است، گفت: افزایش درآمد کشور مهم‌ترین عامل اقتصادی طرح جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت است.

خبرگزاری میزان _ کارشناسان حوزه انرژی اعتقاد دارند که طی ۲۵ سال اخیر به طور متوسط ۴۰ درصد از گاز‌های همراه نفت در کشور سوزانده می‌شود. به گفته آن‌ها این حجم گاز، حدودا ۴۲ میلیون مترمکعب در روز معادل ۶۵ درصد گاز مصرفی واحد‌های پتروشیمی است.

در همین راستا وزارت نفت اعلام کرده که جمع‌آوری گاز‌های ۵۲ مشعل میادین شرق کارون معادل تولیدات یک فاز پارس‌جنوبی است و جمع‌آوری آن باعث اضافه‌شدن ۲۰ میلیون مترمکعب به حجم گاز کشور می‌شود. 

وزیر نفت گفته است که جمع‌آوری گاز‌های مشعل، کمک‌کننده به حجم گازی کشور و تامین‌کننده خوراک پتروشیمی‌ها است و باعث جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست می‌شود.

در همین راستا وزارت نفت قول داده تا پایان دولت سیزدهم تمامی گاز‌های مشعل مربوط به شرق کارون را جمع‌آوری کند. 

در همین باره حسن مرادی، کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: ایران از سال‌های گذشته از تاثیرات زیان‌بار گاز‌های مشعل اطلاع داشت و حتی قراردادی را با کشور ترکیه مبنی بر جمع‌آوری آن منعقد کرد. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه قرارداد با ترکیه مبنی بر جمع‌آوری گاز‌های مشعل با مشکلات سیاسی همراه و متوقف شد، افزود: در دولت‌های گذشته اراده‌ای برای جمع‌آوری این نوع گاز‌ها وجود نداشت و همین مساله باعث شد که کشور از مزایای آن بهره‌مند نشود. 

مرادی با تاکید بر اینکه دولت باید مصمم‌تر به مساله جمع‌آوری گاز‌های مشعل بپردازد، گفت: عدم سرمایه‌گذاری مناسب یکی از مشکلاتی است که این طرح با آن مواجه است و باعث‌شده به‌صورت بنیادی این طرح بر روی زمین بماند.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به اینکه گاز مشعل از عملیات حفاری نفت حاصل و موجب تولید گاز‌های زیست‌محیطی مخرب می‌شود، تصریح کرد: ایران از نظر فناوری امکان جمع‌آوری گاز‌های مشعل را دارد و تنها باید توجه به این مساله افزایش یابد. 

وی یکی از مزایای این طرح را افزایش درآمد کشور دانست و اعلام کرد: جمع‌آوری گاز‌های ۵۲ مشعل میادین شرق کارون معادل تولیدات یک فاز پارس‌جنوبی است و همین عدد می‌تواند بر درآمد کشور اثرگذار باشد. 

این کارشناس حوزه انرژی در ادامه افزود: استفاده از گاز‌های مفید حاصل از جمع‌آوری گاز‌های همراه مانند گاز سی‌ان‌جی و برخی از مشتقات دیگر برای کشور صرفه اقتصادی دارد.

مرادی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مزایای طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل، مسائل زیست محیطی است، تاکید کرد: این مزیت نه‌تنها برای ایران؛ بلکه برای کل جامعه جهانی مفید است. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *