توزیع ۱۴۲ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی در سال آینده/ معافیتهای مالیاتی شفاف شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، نشست خبری محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تشریح لایحه بودجه سال 98 آغاز شد.
نوبخت با اشاره به اینکه شفافیت ویژگی بودجه سال ۹۸ است گفت: در سال آینده ۱۴۲ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی توزیع خواهد شد که در کنار این مسئله یارانه غیر نقدی و غیر مستقیم نیز لحاظ شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص در آمدهای کشور گفت:برای سال آینده ۴۳۳ میلیارد تومان منابع عمومی از محل های مختلف مانند مالیات،حقوق گمرکی و سایر موارد است که در آنها موارد غیر در آمدها نیز لحاظ شده است.
وی افزود: برای کسب درآمد یه سری از دارایی های دولت واگذار می شود که ازنمونه های ان میتوان به دارایی های سرمایه ای مانند نفت و گاز و واگذاری های دارایی هایی مانند اوراق و سهام شرکت ها اشاره کرد.
نوبخت تصریح کرد: هزینه های لحاظ شده در ۳ سرفصل مانند بخش هزینه ای، تملک دارایی های سرمایه ای مانند بخش عمرانی و خرید اوراق نام برد.
وی در ادامه به بحث مالیات در بودجه سال آینده اشاره کرد و از اقدامی در راستای شفافیت در این بخش خبر داد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که در پیوستهای بودجه سال ۱۳۹۸ لیست تمام دستگاههایی که از معافیت مالیاتی برخوردارند را اعلام کردهایم تا جامعه و نمایندگان مجلس بدانند چه کسانی از مالیات معاف هستند.
در ادامه این نشست حمیدرضا محمدی معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: برای نخستین بار بودجه ریزی بر اساس عملکرد را برای سازمان های مختلف ارسال کردیم،به همین خاطر دارای ویژگی های مخصوص است که از مهمترین انها می توان به حمایت از معیشت های عمومی،سلامت و عدالت اجتماعی ،حمایت از تولید و اشتغال، توجه ویژه به علم و فرهنگ و محیط زیست،افزایش پایداری بودجه در مقابل تحریم ها و شوک ها، افزتیش شفافیت و انضباط بودجه ای اشاره کرد.
وی با اشازه به اینکه دولت بطرگترین بازیگر بازار ارز است،گفت: در راستای حمایت از معیشت مردم ۱۴میلیارد دلار ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومان فراهم می کنیم که به اقلام اساسی خانوار تعلق گیرد، ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای یارانه در نظر گرفته شده است،۷ هزارمیلیارد تومان برای استمرار طرح های مقابله با فقر در نظر داریم.
محمدی عنوان کرد: ۳۵ هزار میلیارد تومان برای استمرار اجرای طرح تحول سلامت، ۱۵ میلیارد تومان برای استمرار طرح توسعه و توازن منطقه، افزایش ۲۰ درصدی اعتبار یارانه نهادها و عوامل تولید کشاورزی و افزایش اعتبار خرید تضمینی گندم متناسب با افزایش آن لحاظ شده است.
معاون سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: استمرار برنامه طی باژ افرینی و شهری پایدار، استمرار برنامه تولید و اشتغال بخش کشاورزی، استمرار طرح های حوزه سیاست های فعال بازاز کار، استمرار برنامه اشتغال در حوره گردشگری ،صنایع دستی و میراث فرهنگی، استمرار برنامه حمایت از شرکت های دانش بنیان و توسعه،توسعه استمرار برنامه تولید و اشتغال حوزه صنعت و معدن از دیگر نمونه های مورد توجه بوده است.
وی در تو ضیح افزایش شفافیت و انضباط بودجه ای گفت: امسال برای نخستین بار بودجه مبتنی بر عملکرد برای تمام دستگاه ها خواهیم داشت، افزایش شفافیت بودجه ای در بخش های معافیت های مالیاتی و یارانه های پنهان، افزایش انضباط بودجه شرکت های دولتی مانند لحاظ بودجه شرکت های دولتی که در قانون بودجه سنواتی درج نمیشدند، امضای دوباره شرکت های زیان ده بر حسب عمکرد واقعی سال گذشته ، ارائه بودجه تلفیقی سازمان های مناطق آزاد بخشی از افزایش شفافیت و انضباط بودجه ای است.
محمدی خاطرنشان کرد: تقویت نقش استان ها در بودجه، سامان دهی بدهی های دولتی، فعال کردن عملیات بازار باز و سامان دهی ردیف متفرقه و مالی از سایر بندهای افزایش شفافیت و انضباط بودجه سال ۹۸ است.
نوبخت در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص مقابله به تحریم گفت: بودجه یک پیش بینی از منابع و مصرف برای نیل به اهداف است که ما تمام این مراحل به مسئله تحریم توجه شده است به گونه ای که در سال گذشته ۲ میلیون و ۴۱۰ هزار بشکه نفت صادر شد که در سال اینده این رقم را به یک و نیم میلیون بشکه رسانده ایم که این نشان از سهم ۲۷ درصدی وابستگی بودجه به نفت است.
رئیس سامان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه در بخش مصارف نیز موضوع تحریم لحاظ شده است، گفت: با توجه به درآمدها و هزینه ها پیش بینی افزایش ۲۰ درصدی برای کارمندان در نظر گرفته شده اما در نهایت تصمیم گیرندگان نمایندگان مجلس هستند و اگر منبع درآمدی در نظر دارند معرفی و پیشنهاد دهند.
نوبخت در خصوص اعمال مالیات بر خرید وفروش ارز و سکه گفت: این مسائل مربوط همانند تیغ ۲ دم است که می تواند تاثیرات متعددی دادشته باشد به همین خاطر برای اجرا ان به یک پختگی نیازمند است زیرا در غیر این صورت به فعالیت های زیر زمینی می انجامند به همین خاطر نیارمند جمع بندی بیشتری هستیم.
وی در خصوص تغییرات بودجه آموزش و پروش گفت: برای ردیف های مختلف بودجه آموزش و پرورش از حدود ۱۳ تا بیش از ۵۰ درصد افزایش بودجه داریم که این مسئله نگرانی برای این حوزه باقی نمی گذارد.
رئیس سازمان برنامه بودجه در زمینه قیمت بنزین گفت: افزایش قیمت بنزین آثار مثبتی مانند کاهش مصرف، کاهش قاچاق را به دنبال دارد اما از سویی اثار سویی مانند افزایش سطح عمومی قیمت ها به دنبال دارد که به همین خاطر در شرایط فعلی از این مورد دوری کرده ایم.