تغییر در مرزهای مشترک ایران و ارمنستان پذیرفتنی نیست
خبرگزاری میزان - جمهوری آذربایجان در چند روز اخیر تحرکات نظامی جدیدی در مرز با ارمنستان آغاز کرده است، به باور کارشناسان تصرف کامل قرهباغ و ایجاد کریدور جعلی زنگزور و اشغال جنوب ارمنستان از اهداف جمهوری آذربایجان است.
در این رابطه شهریار حیدری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با میزان گفت: بعد از فروپاشی شوروری در مناقشه قرهباغ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان تنش به وجود آمد و آذربایجان توانست با بهرهگیری از توان رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه بخشی از سرزمینهایی که مدعی بود را بازپس گیرد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس ادامه داد: به صورت سنتی قرهباغ بخشی از خاک ارمنستان محسوب میشود و آذربایجان به دلیل اشغال مسیرهای منتهی به قرهباغ به عنوان یک اهرم با قدرت نظامی و بهرهگیری از توان رژیم صهصیونیستی، آمریکا و ترکیه به دنبال توسعه جغرافیایی خود است که هیچ گونه مبنای عقلی، تاریخی و ژئوپلیتیکی ندارد.
وی گفت: جمهوری آذربایجان چنانچه به مرزهای مشترک جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان که حدود ۴۷ کیلومتر است دستاندازی کند اقدام اشتباهی مرتکب خواهد شد که منطقه را دچار تفرقه و اختلاف میکند.
حیدری با بیان اینکه جمهوری آذربایجان و ارمنستان به جای استفاده اهرم نظامی مذاکره را در پیش بگیرند افزود: جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است میتواند میزبان خوبی برای حل و فصل این مناقشه باشد و همواره به عنوان کشور همسایه، دوست و دلسوز دولتها و ملتهای آذربایجان و ارمنستان اعلام آمادگی کرده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: هر گونه تغییر در مرزهای مشترک میان ایران و ارمنستان به هیچ وجه قابل تحمل نیست و ایران این موضوع را نمیپذیرد. بهتر است جمهوری آذربایجان در رفتار غیرکارشناسی خود تجدیدنظر کند.
وی گفت: امریکا و رژیم صهیونیستی به منابع نفتی و گازی در این منطقه طمع کردهاند و از سویی به فکر ایجاد تفرقه و تنش و تشکیل سرویسهای جاسوسی در شمال غرب ایران هستند.
حیدری با تأکید بر رصد کامل اطلاعاتی ایران بر موضوع قفقاز گفت: جمهوری اسلامی ایران بر نیتهای کشورهای فرامنطقهای اشراف کامل دارد و میداند حضورشان در آینده باعث ناامنی و تنش و تفرقه خواهد شد. امنیت ما در امنیت کشورهای منطقه و مرزها است و هرگونه ناامنی برای ما تهدید است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ایجاد ناامنی در مرزهای خود را نمیپذیرد گفت: ما به تمامیت ارضی ارمنستان اهمیت میدهیم و مرز ۴۷ کیلومتری ایران و ارمنستان جزو تمامیت ارضی ارمنستان محسوب میشود؛ ایران از نظر دییپلماسی مداخله خواهد کرد تا ناامنی در منطقه رخ ندهد.
وی تأکید کرد: بهتر است جمهوری آذربایجان بیش از این دستدرازی نکند. تمام تحرکاتش در این منطقه باعث تنش است و این اقدامات به صلاح و مصلحت جمهوری آذربایجان و منطقه نیست.
انتهای پیام/