افزایش احساس هویت و تعلق محلهای در محلات پایتخت
به گزارش گروه جامعه ، معاونت برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، سکینه اشرفی، در گفتگویی با بیان اینکه برنامه سوم توسعه شهر تهران، در سه سطح شهر، منطقه و محله تدوین میشود، اظهار کرد: بر اساس مصوبه سیاستگذاری شورای اسلامی شهر تهران که در اسفندماه سال گذشته ابلاغ شد، برنامه سوم توسعه شهر تهران باید در سطوح مختلف و با مشارکت ذینفعان مختلف تدوین شود که در همین راستا، سند توسعه محلات، به عنوان جزئیترین سند توسعهای در پایتخت با همکاری مردم، شورایاریها و سمنها در دست تهیه است.
وی اضافه کرد: با توجه به شناخت خوبی که دفاتر نوسازی محلات از موقعیتهای محلی دارند، کار تدوین برنامه توسعه محلات به این دفاتر واگذار شده که برای ۱۵۰ محله تا پایان امسال و برای سایر محلات شهر تهران نیز تا پایان سال آینده، این برنامه توسعه آماده میشود.
معاون شهردار تهران گفت: ۱۵۰ محلهای که امسال برنامه توسعه آنها تدوین و به شورای شهر ارائه میشود، عمدتاً محلات دارای بافت فرسوده یا در معرض آسیبهای اجتماعی هستند که نیاز به مداخله فوری و جدی در آنها احساس میشود؛ البته برنامه توسعه محله، با توجه به ویژگیهای هر محل، برای همه محلات به طور خاص تهیه خواهد شد.
اشرفی، مهمترین رویکرد در برنامه توسعه محلات را استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی دانست و گفت: اگر مردم در تصمیمگیری نقش داشته باشند، احساس تعلق در آنها ایجاد شده و در زمان اجرای این تصمیمات هم مشارکت بهتری در سطح محله خواهند داشت و از این طریق، امور بهتر پیش میروند.
وی ادامه داد: مردم باید به محله باور داشته باشند و احساس هویت و تعلق به محله را در خود تقویت کنند، تا بتوانند در امور محله مشارکت بهتری داشته باشند.
معاون شهردار تهران، تاکید کرد: در برنامه منطقه و محله، توجه به شکوفایی و بارورسازی قابلیتهای درونی، پیریزی، روند توسعه درونزا و متکی بر استعدادها و امکانات منطقهای و محله مورد نظر است.
وی تصریح کرد: توانمندسازی موضوع کلیدی برای ارتقای مشارکت در فرآیندهای شهروندی است و توانمندسازی وقتی اتفاق میافتد که مردم، به طور فردی و جمعی، زندگی بهتری رای خود تصور، تعیین و پیگیری کنند.
اشرفی ابراز امیدواری کرد که با تدوین، تصویب و اجرای سند توسعه محلات شهر تهران، زیستپذیری و شهروندمحوری در سطح پایتخت، ارتقای چشمگیری داشته باشد.