تحرکات آمریکا عامل تشدید تنش در شبه جزیره کره

11:03 - 08 شهريور 1402
کد خبر: ۴۷۳۲۰۰۲
تحرکات آمریکا عامل تشدید تنش در شبه جزیره کره
کره شمالی بازدارندگی هسته‌ای خود را با هدف مقابله با تهدید‌های آمریکا در شبه جزیره کره افزایش داده است.

خبرگزاری میزان - پیونگ یانگ می‎گوید که نیروی دریایی آمریکا تمرینات نظامی تحریک‌آمیزی را در شبه جزیره کره آغاز کرده است. 

در همین حال «دیوید اوالالو»، مشاور ژئوپلیتیک بین‌المللی و تحلیلگر امنیتی، گفت که واشنگتن در گذشته بسیاری از وعده‌های معاهده را زیر پا گذاشته است. 

به گفته وی، اعتراض واشنگتن به بازدارندگی هسته‌ای کره شمالی «ریاکارانه» است. 

آمریکا رزمایش‌های نظامی دریایی را با ژاپن و کره جنوبی در جزیره «ججو» در دریای چین شرقی آغاز کرد که دومین مجموعه رزمایش‌های مشترک در منطقه اقیانوس آرام در ماه آگوست است.

نیروی دریایی کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرده که آخرین رزمایش‎ها با هدف تقویت موضع و قابلیت‌های واکنش در برابر «تهدیدات هسته‌ای و موشکی فزاینده کره شمالی»، انجام شده است. 

الزام کره شمالی برای توسعه بازدارندگی هسته‌ای

به گزارش «گلوبال تایمز»، کره شمالی طی ۱۵ سال گذشته پس از اینکه آمریکا از اجرای توافق برای ساخت نیروگاه اتمی آب سبک در این کشور شرق آسیا خودداری کرد، پیشرفت‌هایی در فناوری هسته‌ای، موشکی و ماهواره‌ای داشته است، در حالی که ۲ بار در سال تمرینات نظامی در مقیاس بزرگ را در نزدیکی خط آتش‌بس ۱۹۵۳ اجرا می‎کند.

این در حالی است که واشنگتن همچنان از محکوم کردن اشاعه تسلیحات هسته‌ای از سوی متحدانش از جمله رژیم صهیونیستی امتناع می‌ورزد.

کره شمالی مجبور شده است تا بازدارندگی هسته‌ای خود را توسعه دهد، زیرا همیشه این تهدید برای آن‌ها از سوی آمریکا وجود داشته است.

آمریکا تنها کشوری بوده که تا به حال از تسلیحات اتمی علیه کشور دیگری استفاده کرده است.

یک کارشناس مسائل بین‌المللی، می‎گوید: توافقی از سوی آمریکا با کره جنوبی وجود دارد که بر اساس آن واشنگتن چند زیردریایی هسته‌ای را به کره جنوبی منتقل خواهد کرد.

به گزارش «رویترز»، اوایل ماه گذشته نیز دومین زیردریایی اتمی آمریکایی پس از استقرار اولین زیردریایی اتمی آمریکا در این کشور در چهار دهه اخیر وارد کره جنوبی شد. 

زیردریایی «یو‌اس‌اس آناپولیس» در یک پایگاه دریایی در جزیره جنوبی «ججو» در کره جنوبی پهلو گرفت تا تدارکات نظامی را به عنوان بخشی از یک ماموریت عملیاتی نامشخص بارگیری کند.

پیش از این، زیردریایی «یو‌اس‌اس کنتاکی» حدود یک هفته قبل به بندری در «بوسان» در سرزمین اصلی کره جنوبی رسیده بود. 

تهدیدات از سوی آمریکا علیه پیونگ یانگ

همچنین اکنون اتحادی وجود دارد که بین آمریکا، ژاپن و کره جنوبی اعلام شده است؛ در طرف دیگر اندونزی در حال خرید F-۱۵ از آمریکاست؛ سپس موضوع فیلیپین وجود دارد؛ آمریکا به طور عمومی حمایت خود را از فیلیپین اعلام کرده است.

این موضوعات باعث می‌شود تا کره شمالی احساس کند که باید به هر وسیله‌ای از خود دفاع کند، چرا که هرچه تسلیحات هسته‌ای بیشتر به مرز‌های آن نزدیک شود، نگرانی‌اش نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به توانایی بازدارندگی فزاینده کره شمالی، آمریکا بار دیگر مذاکرات صلح «بدون پیش شرط» را مانند سال‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۱۷ پیشنهاد کرده است. 

اما بعید است که پیونگ یانگ پس از زیر پا گذاشته شدن بسیاری وعده‌های پیشین از سوی دولت‌های قبلی آمریکا، دوباره به واشنگتن اعتماد کند.

یک کارشناس آمریکایی، گفت: چگونه کره شمالی می‌تواند به ما اعتماد کند وقتی ما در سال ۱۹۹۴ تعهد ساخت نیروگاه راکتور هسته‌ای برای این کشور را زیر پا گذاشتیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *