دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی از مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه بازدید کرد
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ؛ به نقل از واحد خبر مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، پیش از ظهر امروز، دکتر فیروزآبادی به همراه معاونان و مدیران ارشد مرکز ملی فضای مجازی، از مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه بازدید کرد.
در ابتدای این جلسه که چهار ساعت به طول انجامید، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات، ضمن خیر مقدم به میهمانان، به تشریح اهم فعالیت و خدمات صورت گرفته در مرکز با هدف تحقق «عدالت الکترونیک» پرداخت.
دکتر شهریاری با اشاره به تاریخچه تأسیس مرکز، روند رو به رشدِ مجموعه را محصول اعتماد ریاست محترم قوه قضائیه و اهتمام مدبرانه همکاران مرکز بر شمرد و افزود: با عنایت به ترسیم وضعیت موجود مرکز، بر آن شدیم تا با طراحی معماری نوین و رو به تحول دستگاه قضائی در فضای مجازی، گام مهم و سرنوشت سازی را به سوی وضعیت مطلوب برداریم که این مهم در تشریح ۴ لایه مهم و راهبردی شامل: توانمندسازهای نهادی، فناوری، درون سازمانی و فرایندها و خدمات، قابلیت عملیاتی شدن را دارد.
وی در تشریح لایه نخست از بازطراحی دستگاه قضائی، گفت: در این لایه با مدیریت و راهبری صحیح و اصولی ستادی و استانی، میتوان از ظرفیتهای انسانی شامل توانمندیهای عمومی، تخصصی و فرهنگسازی بهره برداری لازم را جهت اصلاح قوانین و مقررات و تدوین آییننامهها و دستور العملهای کاربردی داشت.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات ادامه داد: در لایه دوم از این مهندسی جدید، توسعه زیرساخت نرمافزاری مانند برنامههای کاربردی، بانکهای اطلاعاتی و ... به همراه توسعه زیرساخت سختافزاری مانند رایانهها، چایگرها و ... مد نظر قرار گرفته است که با تحقق توسعه در حوزه نرم افزار و سخت افزار، میتوان به توسعه زیرساخت شبکه مانند فیبر نوری، پهنای باند و ... پرداخت تا با تأمین و توسعه زیرساخت امنیتی در نرمافزار، سختافزار و شبکه و تدوین استانداردهای آن، لایه فنی از معماری نوین، تکمیل گردد.
این عضو شورای عالی فضای مجازی کشور، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لایه سوم از طراحی نوین و رو به تحول قوه قضائیه، خاطر نشان ساخت: در مبحث درون سازمانی و فرایندها، با خدمت رسانی به قضات، کارکنان و ذینفعان درون قوه به همراه تولید و تحلیل آمار و اطلاعات، مدیریت دانش، نظامهای هوشمند و ... میتوان بستر لازم را جهت ساماندهی درون سازمان با هدف بهبود فرایندها توسعه بخشید و مدیریت منابع سازمان (ERP) و تعاملات بین ستادی و صفی در استانها و سازمانهای وابسته با در نظر گرفتن بازمهندسی و طراحی فرایندها در حوزه قضایی و اداری را بعنوان یکی از ارکان کلیدی این لایه، ارتقاء بخشید.
دکتر شهریاری در پایان با تبیین «خدمات» بعنوان لایه چهارم از معماری نوین دستگاه قضا، تأکید کرد: خدمات قضایی به مردم، تعامل با ضابطان قضایی و دستگاههای اجرایی همراه با تعامل با وکلا، کارشناسان، بخش خصوصی و ... از راهبردیترین اصول این لایه محسوب میشود که با همکاری مجموعه خانواده بزرگ قوه قضائیه، قابلیت اجرایی شدن برای تحقق «عدالت الکترونیک» را دارد.
خاطر نشان میسازد، در این جلسه معاونان و مدیران مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز حضور داشتند و هریک به ارائه اهم اهداف، برنامه ها، دستاوردها و مزایای سامانههای مختلف این مجموعه پرداختند که گزارش کامل این مباحث در بخش بعدی خبر، تشریح خواهد شد.
گفتنی است در این دیدار، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی را آقایان: جعفری – قائم مقام -، خوراکیان – معاون محتوا -، مهدیون – معاون تنظیم مقررات -، حسین پور – مدیرکل ارتباطات و روابط عمومی – و حسینی - مدیرکل حوزه ریاست و دبیرخانه شورا – همراهی میکردند که در پایان این نشست، از «مرکز مراقبت الکترونیک» و «دفتر خدمات الکترونیک قضائی ویژه» در محل مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه بازدید بعمل آوردند.