رهاسازی آب آلوده به رادیواکتیو از نیروگاه هستهای فوکوشیما/موافقان و مخالفان چه میگویند
خبرگزاری میزان - کره جنوبی میگوید که هیچ مشکلی در جنبههای علمی یا فنی طرح ژاپن برای رهاسازی آب آلوده از نیروگاه هستهای ویران شده فوکوشیما نمیبیند، اما لزوما از این طرح حمایت نمیکند.
این در حالی است که ژاپن اعلام کرده که آزادسازی بیش از یک میلیون تن آب آلوده به رادیواکتیو تصفیهشده از نیروگاه اتمی فوکوشیما را در ۲۴ آگوست (دوم شهریور) آغاز خواهد کرد.
دولت کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد که توکیو، سئول را از تصمیم خود مطلع کرده و معتقد است ژاپن رهاسازی آب را طبق برنامه اجرا خواهد کرد.
سئول گفته است که «ما ارزیابی کردهایم که هیچ مشکل علمی و فنی در طرح رهاسازی آبهای آلوده وجود ندارد اما میخواهیم روشن کنیم که دولت ما لزوماً با طرح رهاسازی آبهای آلوده موافق نیست یا از آن حمایت نمیکند.»
مخالفان این طرح چه میگویند؟
به گزارش «ایبیسی نیوز»، مخالفت با طرح دولت ژاپن طیفی گسترده دارد؛ از دانشمندانی که جنبه زیستمحیطی رقیقسازی در مقیاس بزرگ را زیر سوال میبرند تا ماهیگیران محلی که از آسیب مجدد به کسب و کار خود نگرانند، آن هم درست در زمانی که این صنعت شروع به بهبودی از فاجعه اولیه کرده است.
بیشتر نگرانیها درباره ناتوانی دولت ژاپن در تصفیه کردن تریتیوم از پسماندها قبل از رهاسازی آن است.
دانشمندان اشاره کردهاند که ردیابی اثر قرار گرفتن در معرض دوز کم با تریتیوم و سایر رادیونوکلئیدها، در یک دوره زمانی طولانی دشوار است.
بخش بزرگی از مردم ژاپن نیز نسبت به پذیرش تضمینهای شرکت «تپکو»، که قبلا حقایق ناراحتکننده درباره اقدامات خود پس از فاجعه فوکوشیما را فاش نکرده بود، محتاط هستند.
این شرکت تنها در سال ۲۰۱۸ اعتراف کرد که پسماند ذخیره شده همچنان حاوی ترکیبات رادیواکتیو است؛ این در حالی است که این شرکت در ابتدا گفته بود که این ترکیبات با موفقیت تصفیه شدهاند.
«تپکو» همچنین احتمال نشست آب آلوده به اقیانوس را پنهان کرده بود، چرا که نمیخواست تا زمانی که مطمئن شود مشکلی وجود دارد، مردم را از این موضوع مطلع کند.
از سوی دیگر، انتشار پسماند رادیواکتیو نگرانیهایی را در کشورهای اقیانوس آرام، حتی کشورهایی مانند پاپوآ گینه نو و جزایر سالومون ایجاد کرده است.
این طرح به ویژه از سوی پکن که واردات غذاهای دریایی از ۱۰ استان ژاپن از جمله فوکوشیما را ممنوع کرده، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
«وانگ ونبین»، سخنگوی وزارت خارجه چین در ماه ژوئن گفته بود که ژاپن با اقیانوس به عنوان فاضلاب خصوصی خود رفتار میکند و رهاسازی آبهای آلوده را صرفا به این دلیل انتخاب کرده است که کمهزینهترین گزینه است.
آیا این طرح از حمایت برخوردار است؟
یک نظرسنجی که در اوایل جولای از سوی یکی از شبکههای خبری ژاپن انجام شد، نشان داد که تنها ۴۵ درصد از مردم ژاپن از طرح دولت حمایت میکنند.
در حالی که این میزان بیشتر از ۴۰ درصد مخالفان آن است، اما میزان حمایت از طرح دولت ژاپن که ماهها برای جلب حمایت افکار عمومی تلاش کرده، بسیار پایین است.
چرا دولت ژاپن بر اجرای این طرح تاکید میکند؟
با وجود ماهیت بحثبرانگیز این طرح و تاخیر در اعلام تاریخ آغاز فرآیند رهاسازی، دولت ژاپن اعلام کرده است که اجرای این طرح به تعویق نخواهد افتاد.
دولت ژاپن میگوید که مخازن آب نیروگاه باید تخلیه شوند؛ به گفته آنها، این کار باید انجام شود تا بتوان مخازن را جابجا کرد تا فضا برای کمک به روند از بین بردن نیروگاه باز شود.
«تپکو» استدلال میکند که با وضعیت موجود ذخیره مخازن، شرایط در صورتی که زلزله دیگری رخ دهد وخیم خواهد شد.
«فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن همچنین به تازگی با نمایندگان صنعت ماهیگیری ملاقات کرده و به آنها اطمینان داد که دولت تدابیر لازم را برای جلوگیری از بروز تبعات مضر ناشی از این طرح در نظر گرفته است.
انتهای پیام/