بیش از ۳۳ میلیون ایرانی بدون پرداخت هزینه تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند/ افزایش تعداد داروخانهها یکی از دلایل کمبود دارو است
خبرگزاری میزان - محمد مهدی ناصحی، امروز (یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۲)، در نشست خبری در خود که در آستانه هفته دولت برگزار شد، گفت: پرداختهای بیمه سلامت طی ۲ سال گذشته منظم و به روز شده است و پرداختهای نسخ الکترونیک، داروخانهها و بیمه روستایی تا پایان تیر ماه پرداخت شده است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت توجه به امر پیشگیری، از تاسیس معاونت پیشگیری در حوزه مادران باردار، نوزادان، دیابت و فشار خون در بیمه سلامت خبر داد و افزود: بیمه سلامت تنها در پرداخت هزینههای درمانی نقش ندارد بلکه در سلامت مردم نیز نقش دارد، بیمه سلامت با تاسیس این معاونت سعی کرده سهم خود در سلامت مردم را انجام دهد چرا که شناسایی و غربالگری از هزینههای هنگفت درمانی جلوگیری میکند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه تاکنون ۱۵ میلیارد برای کاردرمانی، ۶ میلیارد فیزیوتراپی و هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برای معلولان تحت پوشش بهزیستی هزینه کردهایم، ادامه داد: تا کنون نگاه به اوتیسم در بیمه ضعیف بوده و ما سعی کردیم این مسئله را تقویت کنیم.
ناصحی با اشاره به اینکه تغییر شیوه سنتی به شیوه جدید در نسخ الکترونیک هم برای جامعه پزشکی و هم برای مردم سخت بود و این کار ناتمام را پس از ۱۸ سال تکمیل کردیم، اظهار کرد: با پیوستن بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح درصد قابل توجهی از نسخ به صورت الکترونیک نوشته میشود.
وی ضمن بیان اینکه پرونده الکترونیک نیز یکی دیگر از خدمات بیمه سلامت است که پیگیر تکمیل آن هستیم، توضیح داد: بیمه همگانی از ۳ دهک به ۵ دهک رسیده و بیش از ۳۳ میلیون ایرانی بدون پرداخت حق بیمه، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت به تشکیل صندوق بیماریهای صعب العلاج و سخت درمان اشاره کرد و گفت: ۱۰۷ بیماری در لیست قرار دادهایم و ۹۰ درصد بیماریها هم تحت پوشش هستند، ۵ تا ۱۰ درصد باقی مانده هم شامل بیماریهایی است که تعداد مبتلایان کمی دارند.
ناصحی ضمن اشاره به اینکه سال گذشته ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای بیماران خاص و صعب العلاج اختصاص دادهایم عنوان کرد: پرداخت هزینههای دارویی بیماران در صندوق بیماریهای صعب العلاج و سخت درمان به بالای ۹۰ درصد رسیده و پرداختی از جیب بیمار در حد ۵ تا ۱۰ درصد است.
وی افزود: غربالگری را برای پیشگیری از تولد نوزاد با بیماریهای خاص دنبال میکنیم و امیدواریم با انجام این کار، هزینههای سنگین درمان بیماریها را کاهش دهیم.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه ضعف بیمههای پایه در بیماران سرپایی در بخش خصوصی است ادامه داد: افرادی که به بخش خصوصی مراجعه میکنند باید هزینههای زیادی پرداخت کنند و ما تلاش میکنیم که این هزینهها از بیمه پرداخت شود، اگرچه هنوز نتوانستهایم قانون گذار را متقاعد کنیم که این کار به معنی سوق دادن مردم به بخش خصوصی نیست بلکه باتوجه به اینکه مردم در بخش سرپایی به بخش خصوصی بیشتر مراجعه میکنند این کار کمک به مردم محسوب میشود.
ناصحی با شاره به پوشش هزینههای درمان ناباروری توضیح داد: سقف دورههای درمان و سقف ریالی را در بخش دولتی برای درمان ناباروری برداشتهایم و در بخش غیردولتی نیز ۹۰ درصد تعرفه عمومی را پرداخت میکنیم.
وی گفت: در بخش دارویار اقدامات خوبی صورت گرفته است و یکی از علل کمبود دارو شاید افزایش تعداد داروخانهها است داروخانهها سه برابر افزایش پیدا کرده و باید انبار این داروخانهها پر شود لازم است برنامه ریزی شود تا مردم با مشکل مواجه نشوند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت درباره بیمه اتباع اظهار کرد: به حدود ۱۴۰ هزار نفر از بیمارانی که دارای بیماری صعبالعلاج هستند خدمات ارائه میشود و به اتباعی که به صورت مجاز وارد کشور شدهاند نیز با دریافت ۲ برابر حق بیمه خدمات ارائه میشود.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه ۱۴ خدمت دندانپزشکی تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارد، افزود:بخشی از خدمات دیگر را در قالب پیشنهاد به شورای عالی بیمه ارائه دادهایم که در صورت تصویب خدمات بیمهای بهتری در حوزه دندانپزشکی ارائه خواهیم کرد.
انتهای پیام/