کمتر از ۲ سال از دستور رییس قوه قضاییه مشکلات و موانع حقوقی ۱۶ ساله پتروشیمی گلستان حل شد/ پتروشیمی گلستان در آستانه شروع مجدد پروژه عمرانی
خبرگزاری میزان _ حدود ۶۰۰ روز قبل، در آذرماه ۱۴۰۰، در جریان سفر رسمی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به استان گلستان، موضوع موانع حقوقی احیاء و سرمایهگذاری در شرکت پتروشیمی گلستان که حدود ۱۶ سال راکد مانده و بیش از ۹۲ هزار سهامدار نیز داشته است، به استحضار رئیس قوه قضاییه رسید.
پس از آن، ریاست قوه قضاییه دستورات مقتضی را برای رفع موانع حقوقی احیاء و سرمایهگذاری در شرکت پتروشیمی گلستان صادر کرد. این دستورات رئیس عدلیه در قالب ۷ بند و ناظر بر تفویض اختیارات ویژه به ریاست دادگستری کل استان گلستان جهت پیگیری موضوع با تمرکز بر راهاندازی و احیای پتروشیمی صادر شد.
حال پس از گذشت حدود ۶۰۰ روز از صدور دستورات ریاست قوه قضاییه، موانع حقوقی احیاء و سرمایهگذاری در پتروشیمی گلستان با اتخاذ تدابیر و تمهیدات قضایی برطرف شده و زمینه گسترش فعالیت این واحد تولیدی که ۹۲ هزار سهامدار و ۲ هزار شاغل دارد، فراهم آمده است.
پنجشنبه ۲۶ مرداد ماه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جریان سفر غیررسمی و بدون تشریفات به استان گلستان در آیین رفع موانع حقوقی سرمایهگذاری در پتروشیمی گلستان که با جمع هزاران نفر از سهامداران پتروشیمی برگزار شد، تاکید کرد که باید با همدلی و همراهی و همکاری همه مسئولان و مردم، قدم به قدم مسائل و مشکلات کشور و استان در حوزههای مختلف بویژه حوزههای تولیدی برطرف شوند.
گفتنی است؛ در سفر استانی هیات دولت در سال ۱۳۸۴ به استان گلستان ایجاد مجتمع پتروشیمی در استان گلستان به تصویب رسید و در سال ۸۶ کلنگ احداث آن به زمین خورد.
برای این مجتمع پذیره نویسی عمومی انجام شد و ۹۵ هزار نفر از مردم عادی چیزی در حدود ۴۷ میلیارد تومان سرمایه خود را برای مشارکت در این طرح اقتصادی به مشارکت گذاشتند.
این طرح در مجموع فقط ۲۰ درصد پیشرفت در فاصله سالهای ۸۶ تا سال ۹۲ داشت و برای آن بیش از ۹۰ میلیارد تومان از منابع داخلی و حدود ۱۵ میلیون یورو از منابع ارزی صرف شده است، اما عملیات عمرانی احداث پروژه متوقف شد.
۲۶ آذرماه ۱۴۰۰ بود که رئیس دستگاه قضا در جریان سفر به استان گلستان در خصوص پرونده کثیرالشاکی «پتروشیمی گلستان» دستور داد تا این موضوع به صورت ویژه بررسی شود و در همین زمینه هم اختیاراتی به دادگستری استان گلستان برای پیگیری پرونده داده شد.
۴ روز پس از سفر رئیس دستگاه قضا، رئیس کل دادگستری استان گلستان گزارش این پرونده را جهت تفویض اختیارات بیشتر به دفتر رئیس قوه قضاییه ارسال کرد.
حیدر آسیابی در ۹ دی ماه نیز از ابلاغ دستورات جامع رئیس قوه قضاییه برای پیگیری پرونده پتروشیمی گلستان خبر داد و عنوان کرد: به دستور اکید رئیس قوه قضاییه باید تمام اهداف و اقدامات ما متمرکز بر رفع موانع حقوقی پیش رو و همچنین راهاندازی پتروشیمی باشد.
۲۷ دی ماه ۱۴۰۰ رئیس کل دادگستری گلستان از ورود هیئت کارشناسی شرکت پتروشیمی ایران به استان برای بررسی وضعیت طرح، اعتبارات و سرمایه گذاری مورد نیاز برای راهاندازی پتروشیمی خبر داد.
اسفند سال ۱۴۰۰ بود که ۴ شرکت فعال در حوزه پترشیمی برای سرمایه گذاری در پتروشیمی گلستان اعلام آمادگی کردند.
مرداد ماه ۱۴۰۱ مقدمات قانونی برای انتقال فعالیتهای پتروشیمی گلستان به هلدینگ خلیج فارس به عنوان سرمایه گذار جدید انجام و مقرر شد این هلدینگ ۲۲ هزار میلیارد تومان در پتروشیمی گلستان سرمایه گذاری کند.
با شروع فعالیت سرمایه گذار جدید، در فروردین امسال مجمع فوقالعاده پتروشیمی گلستان برگزار و مجوز افزایش سرمایه این شرکت به تصویب سهامداران رسید و سرمایه شرکت از ۴۷۳ میلیارد ریال با ۹۵۷ درصد افزایش به ۵۰۰۰ میلیارد ریال رسید.
با این رقم حجم سرمایه گذاری هلدینگ خلیج فارس در پروژه پتروشیمی گلستان به بیش از ۳۰ همت رسید.
۵ اردیبهشت ماه بعد از ۱۸ سال افزایش سرمایه پتروشیمی گلستان در پرتفوی سهامداران این شرکت نشست و ۱۷ خرداد ماه نماد این شرکت برای انجام معاملات در بورس باز شد و سهامداران توانستند سهام خود را معامله کنند.
حال کمتر از ۲ سال از سفر رئیس قوه قضاییه به استان گلستان موانع حقوقی پروژه پتروشیمی گلستان برطرف شده و در آستانه شروع مجدد عملیات عمرانی قرار دارد و به زودی علمیات تکمیل این پروژه آغاز میشود.
انتهای پیام/