لزوم توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد/ استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی در مسیر پیشگیری از جرایم

14:44 - 13 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۲۹۶۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رفاهی در جمع نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد سراسر کشور در مشهد بر لزوم توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی در مسیر پیشگیری از جرایم تأکید کرد.

لزوم توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد – استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی در مسیر پیشگیری از جرایمبه گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی و ارتباطات دادگستری خراسان رضوی، سید علی اصغر رفاهی مستشار قضایی و مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه در کارگاه تربیت مدرس با موضوع خانواده ویژه سازمان‌های مردم نهاد در مشهد با اشاره به ثبت بیش از ۱۵ میلیون پرونده در سال گذشته در قوه قضائیه، گفت: چنانچه هر پرونده طی سه مرحله مورد دادرسی قرار گرفته باشد می‌توان گفت که در سال چیزی حدود ۵۰ میلیون دادرسی در مراحل مختلف در مجموعه قوه قضائیه به انجام می‌رسد که رقم قابل توجه و در عین حال هشدار دهنده‌ای است.

وی با اشاره به حجم بالای ثبت پرونده در قوه قضائیه خاطرنشان کرد: برای کنترل وضع موجود هیچ راهی جز توجه بیش از پیش به پیشگیری از وقوع جرایم و تخلفات نداریم و در این زمینه سازمان‌های مردم نهاد در بکارگیری مشارکت‌های مردمی می‌توانند نقش مؤثری ایفا نمایند.

رفاهی با اشاره به برنامه‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه افزود: یکی از مهمترین راهبرد‌های این مجموعه؛ تلاش در جهت توانمندی سازی نیروی انسانی بعنوان یکی از اساسی‌ترین منابع توسعه کشور؛ از طریق سازمان‌های مردم نهاد و مشارکت‌های مردمی می‌باشد.

وی افزود: برای فائق آمدن بر مشکلات موجود و حل معضلات اجتماعی نیازمند یک نهضت همگانی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم هستیم و در این زمینه آحاد جامعه از جمله گروه‌های مرجع مانند مبلغین مذهبی، اساتید حوزه و دانشگاه، انجمن‌های اولیاء و مربیان، اصحاب رسانه و مطبوعات و ... می‌توانند به نقش آفرینی بپردازند.

رفاهی خاطر نشان کرد: حدود ۱۴۰۰ برنامه با مدیریت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در سراسر کشور در حال اجراست که در این برنامه ها، تأسیس و افزایش سازمان‌های مردم نهاد و ایجاد شبکه ارتباطی بین سمن‌های تخصصی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه با اشاره به برخی از برنامه‌های در دست اجرا گفت: برای نمونه در استان خراسان رضوی بعنوان یک استان پیشرو در پیشگیری از وقوع جرایم طرح توانمندی سازی دهیاران در شهر‌های چناران و نیشابور به اجرا درآمده و هم اکنون نیز در حوزه کارگری در شهرستان سبزوار در حال برنامه ریزی هستیم.

وی اجرای طرح «صبا» را از دیگر برنامه‌های این معاونت دانست و افزود: با استفاده از ظرفیت‌های مردمی به دنبال توانمندسازی روستائیان عزیز بعنوان یک قشر ارزشمند و مولد هستیم و انشاء الله امیدواریم در سایه تعاملات موجود و با انگیزه بالا، اراده قوی، اعتماد به کار فوق العاده و تلاش جهادی بتوانیم در اجرای تکالیف شرعی، قانونی، اجتماعی و انسانی موفق عمل کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *