ضرورت تغییر نگرشها به سمت پیشگیری در حوزه سلامت
خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، یونس پناهی در نشست کلان منطقه سه که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد با تأکید بر اینکه دانشگاه باید اجتماعی باشد و الزامات مرجع شدن را در چارچوبهای تعریف شده، ایجاد و تقویت کند، عنوان کرد: به رغم اینکه کشور اکنون در جایگاه ۱۵ تولید علم در جهان قرار دارد سرعت تولید علم متناسب با توانمندیهای موجود نیست و باید در این زمینه اقدام جدی صورت پذیرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر تغییر نگرشها به سمت پیشگیری در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: مطالعات علمی باید تقویت شود تا برای کشور، دستاورد به همراه داشته باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه حل مسائل فعلی کشور در محافل علمی به ویژه در حوزه اقتصاد بسیار حائز اهمیت است، عنوان کرد: نیازهای اولیه کشور در حوزه دارو و تجهیزات حوزه سلامت احصا شده و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: بیماریهای غیرواگیر، جمعیت، تغییرات آب و هوا و سلامت اجتماعی از مهمترین تهدیدات سلامت کشور هستند که بررسی هر کدام از این مسائل به دانشگاههای مختلف واگذار شده است تا مسائل مربوط به آن بررسی و راهکارهای آن مورد تحلیل و استفاده قرار گیرد.
پناهی بیان کرد: همچنین نیازهای آینده سلامت در حوزه پژوهش تحت عنوان آیندهپژوهی و آیندهنگاری در دست بررسی است تا با روشهای جدید مثل ژن درمانی و مهندسی بافت مورد واکاوی قرار گیرد.
وی افزود: بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقات دانشگاهی و ۴۰ مرکز غیر دانشگاهی تحقیقاتی در کشور فعال است که ۱۸۰ مورد آنها چارت ندارند و لازم است نه تنها در پژوهش حتی در آموزش هم در راستای نیازهای کشور رشته ایجاد کنیم.
پناهی با تاکید بر ضرورت ساماندهی و مرتبط بودن تحصیلات علمی در مراکز تحقیقاتی گفت: افرادی که در رشتههای غیرمرتبط تحصیل کردهاند و با هدف مرکز همراهی علمی ندارند باید با افراد شایسته که تحصیلات مرتبط دارند جایگزین شوند.
انتهای پیام/