درخواست مجدد پکن از مانیل برای خارج کردن کشتیهای جنگی زمین گیر شده از دریای جنوبی چین
خبرگزاری میزان - پس از آنکه مانیل به پکن گفت که منطقه را ترک نخواهد کرد، وزارت خارجه چین امروز درخواست خود را از فیلیپین تکرار کرد تا یک کشتی جنگی زمینگیر شده، که یک یادگار زنگ زده جنگ جهانی دوم است که به عنوان پایگاه مورد استفاده قرار میگرفت، از منطقه مورد مناقشه خارج کند.
اختلاف بر سر کشتی «توماس شول دوم» در دریای چین جنوبی پس از آن رخ داد که مانیل گارد ساحلی چین را به اقدامات بیش از حد و تهاجمی علیه کشتیهای فیلیپین متهم کرد.
وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد: چین بار دیگر از طرف فیلیپینی میخواهد که فورا کشتی جنگی توماس شول دوم را از منطقه خارج کرده و آن را به حالت اشغال نشده بازگرداند.
چین بارها از طریق مجاری دیپلماتیک با فیلیپین درباره موضوع کشتی توماس شول دوم ارتباط برقرار کرده، اما حسن نیت و صداقت این کشور نادیده گرفته شده است.
گارد ساحلی چین روز سه شنبه ویدئویی را منتشر کرد که نشان میداد کشتی این کشور در پنجم آگوست (۱۴ مرداد) به عنوان «اخطار» به کشتی فیلیپینی با آبپاش شلیک کرده و افزود که همیشه خودداری منطقی از خود نشان داده است.
این ویدئو نشان داد که آی از طریق آبپاش در نزدیکی کشتی کوچکتر فیلیپینی بدون برخورد به آن پاشیده میشود.
«جاناتان مالایا»، دستیار مدیرکل شورای امنیت ملی فیلیپین، اظهارات روز دوشنبه خود را تکرار کرد و گفت: فیلیپین هرگز پست ما در «آیونگین شوال» را ترک نخواهد کرد.
وی افزود: ما از چین میخواهیم که مسائل را با آبپاش یا لیزرهای نظامی که جان پرسنل فیلیپین را در معرض خطر قرار میدهد تشدید نکند، بلکه با مذاکرات صادقانه و سایر ابزارهای دیپلماتیک به موضوع رسیدگی کند.
تنشها بین دو کشور بر سر دریای چین جنوبی در زمان «فردیناند مارکوس جونیور»، رئیس جمهور فیلیپین افزایش یافته و مانیل به سمت آمریکا گرایش پیدا کرده که از مانیل در مناقشات دریایی خود با چین حمایت میکند.
وزارت خارجه چین در روز گذشته گفت که یک کشتی فیلیپینی را که «بر اساس قانون» به سمت ساحل چین حرکت میکرد، متوقف و فیلیپین را به دلیل نقض حاکمیت چین و رفتارها در دریای چین جنوبی محکوم کرد.
سفارت چین در فیلیپین روز سهشنبه اعلام کرد که سفیر چین در فیلیپین در دیدار روز دوشنبه با «ترزا لازارو»، معاون وزیر خارجه فیلیپین، با تکرار اظهارات وزارت خارجه پکن، گفت که چین چارهای جز پاسخ دادن به این اقدامات ندارد.
«هوانگ ژیلیان»، سفیر چین گفت: چین منتظر بازخورد طرف فیلیپین بوده و امیدوار است که هر دو طرف مذاکرات را در اسرع وقت آغاز کنند تا به طور مشترک صلح و آرامش در آبهای مربوطه حفظ شود.
چین مدعی حاکمیت تقریباً بر کل دریای چین جنوبی است که با آبهای مالزی، ویتنام، برونئی، تایوان و فیلیپین همپوشانی دارد.
انتهای پیام/