برگزاری و پخش دادگاههای عمومی برخط گسترش مییابد/ شفافیت، اتقان آرای قضایی و افزایش آگاهیهای حقوقی سه ویژگی مهم پخش دادگاههای عمومی به صورت برخط/ برگزاری دادگاههای عمومی برخط در راستای عمل به تاکیدات مقامات عالی قضایی و سند تحول قضایی شکل گرفته است
خبرگزاری میزان-یکی از ماموریتهایی که در سند تحول قضایی بر آن تاکید شده است رسیدگی به تظلمات، تعدیات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات است.
در این خصوص مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با توجه به تکالیف خود در سند تحول قضایی اقدامات متفاوتی انجام داده است. یکی از این اقدامات ضبط صدا و تصویر مراحل رسیدگی در دادسراها و دادگاهها و فراهم سازی دسترسی بر خط دادگاهها است که به تازگی روند اجرایی شدن آن آغاز شده است.
این تکلیف که یکی از تکالیف بلند مدت مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه است به عنوان یکی از راهبردهایی است که در ایجاد شفافیت در فرایند رسیدگی و صدور آرای قضایی در نظر گرفته شده است.
موضوع شفافیت همیشه مورد تاکید مقامات عالی قضایی قرار داشته است، علاوه بر آن جامعه نخبگانی کشور تاثیر هن را در اتقان آرای قضایی و از بین بردن شائبههای فرایند دادرسی مهم میدانند. شفافیت در برگزاری جلسات رسیدگی در متقن بودن آرای قضایی نیز موثر است و به اتقان آرای قضایی منجر میشود.
شفافیت، اتقان آرای قضایی و افزایش آگاهیهای حقوقی سه دستاورد مهم و بزرگ پخش دادگاهها به صورت برخط و علنی است، موضوعی که رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز به آن اعتقاد و بر گسترش این نوع دادگاهها تاکید دارد.
محمد کاظمیفرد رئیس مرکز آمار فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه یکی از تکالیفی که در سند تحول قضایی بر عهده مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه قرار گرفته است ضبط مراحل رسیدگی در دادسراها و فراهمسازی برخط دادگاهها است گفت: آنچه امروز و به تازگی اتفاق افتاده است ایجاد شرایطی است که بتوان این دادگاهها را به صورت برخط در اختیار عموم مردم قرار داد، اما موضوع مهمی که در برگزاری این نوع دادگاه وجود دارد دستاوردهای آن است. اتقان آرای قضایی و شفافیت، افزایش آگاهیهای حقوقی سه ویژگی مهم و ارزشمند برگزاری این نوع دادگاهها است.
محمد کاظمی فرد با تاکید بر اینکه در حال حاضر دادگاههای علنی برخط به صورت متناوب در برخی از استانها مانند خراسان جنوبی، تهران و یزد در حال برگزاری است، گفت: در این نوع از شیوه برگزاری دادگاه عموم مردم میتوانند حضور داشته باشند. این نوع جلسات رسیدگی در بالا بردن آگاهیهای قضایی، آشنایی با مباحث حقوقی، بالا بردن کیفیت آرا، بالا بردن کیفیت دفاع وکلا، بهرهمندی دانشجویان حقوق، نقد جامعه نخبگانی و دانشگاهی و افزایش ظرفیت نقد بسیار مثمر ثمر است.
انتهای پیام/