گفت‌وگو|

شیر مادر ضریب هوشی را تا ۱۰ واحد افزایش می‌دهد/ لزوم اقامت مادران در بیمارستان تا کسب مهارت شیردهی

8:07 - 07 مرداد 1402
کد خبر: ۴۷۲۵۸۴۲
شیر مادر ضریب هوشی را تا ۱۰ واحد افزایش می‌دهد/ لزوم اقامت مادران در بیمارستان تا کسب مهارت شیردهی
یک متخصص کودکان و نوزادان به بیان توضیحاتی در خصوص فواید تغذیه نوزدان با شیر مادر پرداخت.

خبرگزاری میزان - منصور بهرامی در گفت‌وگو با میزان در آستانه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در خصوص فواید تغذیه نوزدان با شیر مادر گفت: دهم مرداد هفته جهانی تغذیه با شیر مادر آغاز می‌شود، تغذیه با شیر مادر آنقدر مهم بوده است که مراجع بین‌المللی در تمام دنیا به مدت یک هفته بر روی این موضوع تاکید می‌کنند و سازمان بهداشت جهانی و یونیسف نیز کوشش می‌کنند هرسال تمام کشور‌ها اخباری در این خصوص انتشار دهند و وزرای بهداشت کشور‌ها در این رابطه فعالیت داشته باشند.

وی ضمن اشاره به اینکه انجام این اقدام حدود ۳۰ سال است که در دنیا رایج است و موجب شده تا تقریبا در تمام دنیا ارزش و اهمیت شیر مادر شناخته شود، ادامه داد: شاید در علم پزشکی موارد کمی باشد که تا این اندازه در موردش اتفاق نظر وجود داشته باشد، هنگامی که یک سوال را از پزشکان مختلف می‌پرسید ممکن است جواب‌های مختلفی بشنوید، اما در مورد تغذیه با شیر مادر تقریبا این اتفاق نظر وجود دارد که بهترین غذا برای نوزاد انسان شیر مادر است و شیر هر حیوان هم بهترین غذا برای نوزاد خودش است، اگرچه صنایع غذایی در کوشش فراوان کردند که شیر خشک تا حد زیادی شبیه شیر مادر باشد، اما مواردی در خلقت وجود دارد که غیر قابل دسترسی است، برای مثال آنزیم‌هایی در شیر مادر وجود دارد که صنعت نتواسته آن‌ها را تولید کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اگر روزی صنعت بتواند شبیه شیر مادر را به دنیا عرضه کند ارزش این کشف به اندازه کشف آنتی‌بیوتیک برای سلامتی است، افزود: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند انگار زندگی داحل رحم و قبل از تولد برایشان تداوم دارد، سینه‌های مادر به جفت و شیر مادر هم به خونی که از جفت می‌آید و به جنین می‌رسد تشبیه شده است و نشان می‌دهد تعذیه با شیر مادر تا چه حد اهمیت دارد.

این متخصص کودکان و نوزادان با اشاره به اینکه در آغوز یا کلستروم که بخش اول شیر مادر در هفته اول پس از تولد فرزند است تمام آنتی باد‌یها و مواد ایمنی بخشی که در بدن مادر از ابتدای زندگی‌اش بر اثر ابتلا به بیماری به وجود آمده موجود است اظهار کرد: جامعه پزشکی آغوز را همچون واکسن و حتی بهتر از آن می‌داند چرا که واکسن را باید در چند نوبت تزریق کرد و با درد و سایر عوارض همراه است در حالی که کلستروم یا آغوز ماده آماده است و این ماده ایمنی بخش موجب می‌شود تا عفونت‌های ریوی و گوارشی در کودکان کاهش یابد و به همین دلیل مرگ و میر کودکانی که شیر مادر می‌خورند به مراتب کمتر از نوزادانی است که از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند.

این پزشک متخصص با بیان اینکه شیر مادر همچنین از اسهال و عفونت‌های تنفسی در کودکان جلوگیری می‌کند و کمتر به مصرف دارو‌های مختلف نیاز دارند و هم مادر و هم کودک این دوران را راحت‌تر سپری می‌کنند، توضیح داد: استفاده از شیر مادر تنها برای سال‌های اول زندگی مفید نیست بلکه در سال‌های بعد هم تاثیر بسزایی در زندگی افراد دارد و برای رشد مغز مفید است، افرادی که با شیر مادر تعذیه شده‌اند رشد مغزی بهتر و ضریب هوشی ۷ تا ۱۰ واحد بالاتر از سایر افراد دارند و در دوران مدرسه یادگیری بهتری دارند.

وی عنوان کرد: کودکانی که شیر مادر می‌خورند اغلب چاق نمی‌شوند و چاقی در کودکانی که شیر خشک می‌خورند بیشتر است، همچنین افرادی که در کودکی شیر مادر خورده‌اند در بزرگسالی کمتر دچار بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند و فشار خون در آن‌ها کمتر از سایر افراد است.

این استاد دانشگاه ضمن اشاره به اینکه ابتلا به برخی سرطان‌ها در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، کمتر است، یادآور شد: به طور کلی شیر مادر در همه ابعاد سلامتی نقش دارند و هدیه‌ای سرآمد برای فرزند است، بهترین و ارزنده‌ترین هدیه‌ای که مادر می‌تواند به نوزاد تازه متولد شده‌اش بدهد شیر است چرا که شیر مادر علاوه بر نقش موثر بر سلامتی در دوران کودکی بر سلامتی در دوران‌های نوجوانی، جوانی و میانسالی نیز موثر است.

وی ضمن بیان اینکه در کشور‌های پیشرفته مادران اقبال بیشتری به تعذیه فرزندشان با شیر خودشان دارند، گفت: در این کشور‌ها تا زمانی که نوزاد شیر مادرش را نخورد از بیمارستان مرخص نمی‌شود و یکی از دلایلی که نوزاد را از بیمارستان مرخص کنند این است که مادرش مشکلی با شیر دهی نداشته باشد در حالی که در کشور ما مادرانی که زایمان طبیعی دارند حداکثر ۲۴ ساعت و مادرانی که سزارین کرده اند حداکثر ۴۸ ساعت در بیمارستان می‌مانند که این زمان برای به دست آوردن مهارت شیردهی کم است و مادر قبل از به دست آوردن مهارت شیردهی مرخص می‌شود و بیمه هزینه اقامت مادر و نوزاد را تا به دست آوردن این مهارت تقبل نمی‌کند و در مقابل هزینه‌های بسیاری برای بیماری نوزادانی که به دلیل نخوردن شیر مادر بیمار شدند را پرداخت می‌کند در حالی که اگر مادر چند روز در بیمارستان بماند تا مهارت شیردهی به دست آورد و با فواید این کار به خوبی آشنا شود حتما هم به نفع بیمه‌ها، مادر، نوزاد و همه کشور است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *