۸ اقدام ستاد ملی صبر در جهت گسترش صلح و سازش و تعمیق فرهنگ بخشایش در یک هفته
خبرگزاری میزان - صبر، گذشت، صلح و مهربانی از موضوعات آشنای فرهنگ ایرانی و آموزههای تاثیر گذار دینی مردم کشور است و تلاش برای حل اختلافات با تکیه بر باورها و ظرفیتهای مردمی در این موضوعات موجب افزایش ضریب سلامت روحی، روانی و آرامش اجتماعی شده و در نهایت به رضایت عمومی منجر میشود.
ستاد ملی صبر مخفف سه مفهوم «صلح، بخشایش و رضایت» است که به عنوان یک نهاد فرابخشی و مردمی در کنار مرکز توسعه حل اختلافات قوه قضاییه با همین فلسفه و جهت ایجاد و ترویج صلح و سازش با بهره مندی از ظرفیتهای مردمی تشکیل شد و با تجمیع تمامی ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی و حاکمیتی گامهای موثری در تحقق این امر برداشته است.
از طرفی در بدنه مردم و صنوف مختلف ظرفیتهای بالقوهای در ایجاد صلح و سازش در منازعات و اختلافلات وجود دارد که با تشکیل «ستاد ملی صبر» و جذب این ظرفیتهای مردمی با عناوین «صلح یار و سفیران صلح» موجب شد تا از افراد دارای نفوذ و معتمدان مردمی برای ایجاد صلح و سازش و اصلاح ذات البین بین طرفین دعوی استفاده شود.
حال ستاد ملی صبر توانسته با استفاده از این ظرفیتها و در قالب پویشهای مردمی مانند «به عشق حسین (ع) میبخشم» به حرمت علی (ع) میبخشم، به حرمت امام رئوف میبخشم و ...» در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی در راستای توسعه صلح وسازش و نهادینه کردن فرهنگ عفو گذشت بین مردم کشوراقدامات ارزشمندی انجام دهد.
از اقدامات ابتکاری و قابل توجه اخیر ستاد مردم نهاد صبر، تدوین نماآهنگی با عنوان «۶۰ ثانیه صبر است» که تنها در مدت زمان ۶۰ ثانیه برخی از اقدامات ستادهای ملی صبر سراسر کشور را بصورت هفتگی به تصویر میکشد، در گزارش زیر به اقدامات گنجانده شده در این نماآهنگ اشاره شده است.
آغاز پویش به عشق حسین (ع) میبخشم از ابتدای ماه محرم
با همت و برنامه ریزی ستاد ملی صبر، پویش مناسبتی «به عشق حسین (ع) میبخشم» در راستای توسعه و ترویج فرهنگ عطوفت، مصالحه و بخشایش بهعنوان یک پویش عمومی همزمان با اولین روز ماه محرم برگزار شد و تا اربعین حسینی ادامه خواهد داشت.
سال گذشته در قالب این پویش و با تلاش صلج یاران ستاد صبر در سراسر کشور و جلب رضایت اولیای دم، رهایی تعداد قابل توجهی از محکومان به قصاص نفس و بازگشت به زندگی آنان ممکن شد.
یک محکوم به قصاص با اجرای پویش «به عشق حسین (ع) میبخشم» پس از ۳ سال در استان هرمزگان به زندگی بازگشت
در آستانه ماه محرم و ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبداللّه الحسین (ع) و با آغاز به کار پویش سراسری «به عشق حسین (ع) میبخشم» تلاش و پیگیری مسئولان قضایی به ویژه دادستان مرکز استان هرمزگان و رئیس توسعه حل اختلاف استان به همراه اعضای شورای حل اختلاف و مددکاران زندان بندرعباس موجب شد تا اولیای دم به حرمت این ایام و به دلیل ارادت به حضرت سیدالشهدا (ع) از قصاص محکوم این پرونده بگذرند و در نتیجه، این زندانی پس از تحمل ۳ سال حبس از قصاص رهایی یافت.
تبلیغ پویش «به عشق حسین (ع) میبخشم» و توسعه فرهنگ گذشت توسط روحانیون و مبلغان دینی
در سالهای اخیر خوشبختانه روحانیون، ائمه جمعه و مداحان حسینی در تبلیغ و ترویج پویشهای مناسبتی به منظور ایجاد سازش بین مردم نقش موثری داشته اند، حجت الاسلام و المسلمین انصاریان نیز در سخنان اخیر خود در ماه محرم در خصوص اهمیت گذشت و بخشایش بیان کرد «دیگران را ببخشید تا خدا هم شما را ببخشد»
نشست ستاد صبر با ستاد سمنهای تهران
ستاد ملی صبر به منظور گسترش صلح و سازش و توسعه فرهنگ عفو گذشت از تمام ظرفیتهای مردمی موجود بهره میگیرد، نشست با ستاد سمنهای تهران نیز بر همین اساس صورت گرفت.
برگزاری دوره آموزشی برای صلح یاران اصناف در کرمان
باهمت ستاد صبر استان کرمان برای صلح یاران فعال در اصناف و اتحادیهها دروزه آموزشی برگزار شد.
پویش «به حرمت امام حسین (ع) میبخشم» در استان گلستان منجر به آزادی ۲ محکوم به قصاص شد
با آغاز پویش «به حرمت امام حسین (ع) میبخشم» در استان گلستان، یک محکوم به قصاص در زندان گرگان پس از ۷ سال و یک محکوم در زندان گنبدکاووس پس از ۱۷ سال، با پادرمیانی اعضای شورای حل اختلاف و صلح یاران به حرمت امام حسین (ع) و ماه محرم با جلب رضایت و گذشت اولیای دم بخشیده شده و به زندگی بازگشتند.
برگزاری دوره آموزشی و هماهنگی صلح یاران رضوی در همدان
باهمت ستاد صبر استان همدان دوره آموزشی و هماهنگی صلح یاران رضوی در بقعه متبرکه امامزاده عبدا... همدان برگزار شد.
افزایش صلح وسازش در نتیجه پویش حسینی
با آغاز برگزاری پویش «به حرمت امام حسین (ع) میبخشم» و تاسی مردم به بخشایش حسینی به حرمت ماه محرم، ایجاد صلح و سازش در سراسر کشور از جمله شهرهای «کردکوی استان گرگان، بیرم استان فارس، آستانه اشرفیه استان گیلان و...» افزایش یافت.
انتهای پیام/