صندوق بازنشستگی ۱ میلیون ۷۰۰ هزار بازنشسته دارد/ برنامهریزی برای اعطای وام به ۴۶۰ هزار نفر بازنشسته در سال جاری
خبرگزاری میزان - نعمت الله ترکی مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری، شب گذشته در برنانه تهران بیست درباره معضل بازنشستگان و مستمری آنها گفت: صندوق بازنشستگی کشور وظیفه ارائه خدمت به بازنشستگان را دارد، یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش ما قرار دارند و وظیفه ما است که در مقابل ارائه خدمت ۲۵ تا ۳۰ ساله خود از مستمری مناسبی برخوردار باشند.
وی در ادامه بیان کرد: صندوق بازنشستگی با ناترازی ورودی و خروجی مواجه است و اگر منابع و مصارف تراز نباشد به مشکل برخورد میکنیم. در حال حاضر، چون نسبت بین کارمندان و بازنشستگان تراز نیست ما بین ورودی و خروجی تناسب نداریم به همین دلیل صندوق بازنشستگی و بازنشستگان با مشکلاتی مواجه هستیم.
ترکی در ادامه بیان کرد: برنامه هفتم در بحث بازنشستگان باید اصلاح شود. از سال ۸۶ تا سال ۹۶ بحث تامین حقوق و مزایا کارکنان به شکل قانونی انجام نشده است. از سال ۹۶، ۹۷ و ۹۸ و تا پایان ۱۴۰۰ بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان انجام شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ برای بحث متناسب سازی ۹ هزار میلیارد تومان برای این موصوع در قانون بودجه در نظر گرفته، ولی چون نقدینگی نداشته اقدام به عرضه سهام کرده است، ولی اگر این سهام ظرفیت فروش نداشته باشد ما نمیتوانیم کاری بکنیم.
برنامه ریزی برای اعطای وام به ۴۶۰ هزار نفر بازنشسته در ۱۴۰۲
وی در ادامه درباره اعتراضات به پرداخت وام به بازنشستگان خاطرنشان کرد: وام به نسبت سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی داشته و به ۳۰ میلیون رسیده و برنامه ریزی شده که به ۴۶۰ هزار نفر بازنشسته وام اعطا شود. از سال ۹۸ به این سمت هم فرزندان آنها اگر وام ازدواج را نگرفته اند میتوانند اقدام کنند. حدود ۲ میلیون نفر بازنشسته تحت پوشش ما هستند و شامل بیمه تکمیلی هم میشوند.
ترکی خاطرنشان کرد: کسانی که برای دریافت وام ثبت نام کرده باشند در قرعه کشی شرکت میکنند و شانس زیادی برای دریافت وام دارند، به عبارتی هر بازنشسته میتواند در هر سال ۱۲ بار در قرعه کشی شرکت کند. دولت در بودجه ۱۴۰۱، ۸ هزار میلیارد تومان را به بیماران خاص اختصاص داده است و بر همین اساس این افراد تا سقف ۵۰ میلیون از پرداخت هزینه درمان معاف هستند.
ترکی ادامه داد: کاهش نسبت کمکهای دولت به صندوق بازنشستگی در برنامه هفتم قید شده است و باید تا پایان برنامه تمام این مسائل شفاف شود.
شان بازنشسته وام ۱۰ میلیونی با شرط و شروط است؟
علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه این برنامه گفت: یکی از سرمایههای امروز ما بازنشستگان هستند، اما آنها مطالبات جدی از ما دارند. یکی از مطالبات جدی آنها همسان سازی حقوق بازنشستگان است که تکلیف قانونی برنامه ششم بوده است. افزایش حقوق آنها مناسب نبوده است و در یکی دو سال اخیر اتفاقات محدودی رخ داده است.
بابایی کارنامی خاطرنشان کرد: سرانه بازنشستگان باید بسیار بالاتر از حال حاضر باشد. دولتهای گذشته باید برنامهریزی لازم را میداشتند تا با این مشکلات مواجه نمیشدیم. از دولت امروز هم توقع داریم که امنیت پایداری را برای بازنشستگان ایجاد کنیم.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: ما به شاخصهای توسعه پایداری با این شرایطی که بر کشور حاکم کرده ایم، نخواهیم رسید.
وی ادامه داد: شان بازنشسته این است که برای وام ۱۰ میلیونی تعداد زیادی شرط برای آنها بگذارند؟ باید بازنشسته به هر بانکی مراجعه کند وام به او پرداخت شود. شرایط خانوادههای بازنشستهها اصلا قابل تحمل نیست. بانک رفاه و تامین اجتماعی باید برای وامهای بازنشستگان یک اقدام جدی انجام دهند.
بابایی کارنامی ادامه داد: در ساختار بیمهای اقدامات سودآورانه در حال انجام است و به نامهای مختلف از افراد بیمه اخذ میشود و باید در برنامه هفتم این رویه غلط اصلاح شود.
دائمی شدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم در دستور کار قرار بگیرد
علی اصغر بیات رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی نیز گفت: در دو سال گذشته سامانهای را با کانون عالی بازنشستگان، بانک رفاه و تامین اجتماعی ایجاد کرده ایم که بازنشستگان بدون مراجعه حضوری از طریق سامانه مراجعه میکنند و درخواست وام میدهند. ۳۵ هزار فقره وام توزیع کردیم و اشکالاتی برای ۵ هزار و ۶۰۰ نفر به وجود آمده و مشکل آنها را هم تا ۲ روز دیگر حل میکنیم.
وی ادامه داد: بازنشستگان اگر چک برداشتی و اقساط معوقه نداشته باشند این مشکلات هم برای آنها به وجود نخواهد آمد. ما تاکنون یک میلیون وام سامانهای به مبلغ ۵، ۷، ۱۰ و ۱۲ میلیون به آنها اعطا میکنیم. برای پرداخت این وامها چند ارگان مسئول هستند و فقط کانون عالی بازنشستگان تصمیم گیرنده نیست.
بیات در ادامه بیان کرد: دائمی شدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان باید در برنانه هفتم توسعه پیگیری شود. فلسه بیمه تکمیلی این است که در بخش درمان به جامعه هدف خدمات بدهیم، ۴ میلیون و ۱۵۰ نفر تحت پوشش داریم و با آتیه سازان هم قرارداد داریم.
وی ادامه داد: توجه خاصی هم به بیماران صعب العلاج و بیماران سرطانی داشته ایم. شرکت بیمه گر با ۸۰۰ بیمارستان قرارداد دارند و ما تلاش داریم هم از درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی استفاده کنیم و هم تلاش کردیم پرداخت از جیب جامعه هدف را کم کنیم.
انتهای پیام/