مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه: پیشرفت‌های دفاعی نتیجه خودباوری است

11:50 - 27 تير 1402
کد خبر: ۴۷۲۴۲۲۸
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه: پیشرفت‌های دفاعی نتیجه خودباوری است
سردار «بلالی» پیشرفت کشور در حوزه دفاعی را محصول خودباوری دانست و گفت: کشورمان در جنگ نابرابر تحمیلی به تنهایی مقاومت کرد و این باعث شد تا مردم وارد میدان شوند و این تهدید را به فرصت تبدیل کنند.

به گزارش دفاع‌پرس، سردار «علی بلالی» مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز (سه‌شنبه) در افتتاحیه اردو‌های راهیان پیشرفت و امید ویژه دانش‌آموزان تهران (بخش دختران) که در پارک ملی هوافضای سپاه برگزار شد، اظهار داشت: این نمایشگاه پنج فرماندهی نیروی هوافضای سپاه اعم از موشکی، پدافندی، پهپادی، عملیات هوایی و فضایی را به نمایش گذاشته است؛ توانمندی‌هایی که امروز در این بخش‌ها داریم را با دوران دفاع مقدس مقایسه کنیم، میزان پیشرفت و تأثیرگذاری‌هایی که در دفاع از مرز‌های جمهوری اسلامی داریم، به خوبی قابل مشاهده است.

سردار بلالی افزود: دشمنان این مردم و نظام جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۹ جنگی را به ما تحمیل کردند که طی آن، ۸۷ کشور از دولت وقت عراق پشتیبانی‌های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی و ... انجام می‌دادند؛ به نحوی که در پایان جنگ تحمیلی مشخص شد که از ۱۱ کشور که سربازان آن‌ها در کنار ارتش عراق علیه رزمندگان کشورمان می‌جنگیدند، اسیر گرفته‌ایم و میزان کمک‌ها به شکلی بود که کشوری همچون فرانسه خلبان و هواپیمای جنگی اجاره‌ای در اختیار ارتش صدام قرار داد.

مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: علی‌رغم همه پشتیبانی‌ها و حمایت‌های بین‌المللی که از صدام در برابر ایران انجام می‌شد، کشورمان در این جنگ نابرابر به تنهایی مقاومت کرد؛ لذا این باعث شد تا مردم وارد میدان شوند و این تهدید را به فرصت تبدیل کنند تا اکنون به این پیشرفت‌ها برسیم؛ چون توانستیم به خودباوری دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: در زمان جنگ تحمیلی، هواپیما‌های ارتش صدام تا عمق کشور ما نفوذ و نیروگاه نکا را بمباران کردند، ولی نتوانستیم در برابر این اقدام آن‌ها واکنش خوبی نشان دهیم؛ چون سامانه‌های پدافندی خوبی نداشتیم؛ از سوی دیگر زمانی که ارتش عراق شهر‌های ما را بمباران و یا موشکباران می‌کرد، باز هم به دلیل نداشتن سامانه‌های موشکی نمی‌توانستیم مقابله به مثل کنیم.

سردار بلالی اضافه کرد: موضوع مورد اشاره عاملی شد تا با رایزنی‌هایی بتوانیم تعداد محدودی موشک از لیبی بخریم که ۳۰۰ کیلومتر برد داشتند و در صورت شلیک با انحراف هزار و ۵۰۰ متری به مقصد می‌رسید؛ موضوع داشتن موشک، ما را بر آن داشت تا ابتدا با مهندسی معکوس، دست به تولید موشک بزنیم که پس از آن به جهت کسب دانش و مهارت لازم موفق شدیم در بحث ساخت انواع موشک به خودکفایی برسیم؛ بدین صورت که اکنون برد موشک‌ها را از ۳۰۰ کیلومتر دوران دفاع مقدس به ۲ هزار کیلومتر و خطای آن را از هزار و ۵۰۰ متر به صفر و نقطه‌زنی رساندیم.

وی با اشاره به اینکه این موفقیت با شکست و تلاش‌هایی که در مسیر رقم می‌خورد به دست آمد، گفت: در عملیات بدر و خیبر، عراقی‌ها به وسیله هواپیما‌های باری از ارتفاع پنج کیلومتری بشکه شکسته، الوار و ضایعات را بر سر رزمندگان می‌ریختند، چون توانمندی زدن هواپیمای آن‌ها را نداشتیم، ولی بعد از جنگ با آزمون و خطا موفق شدیم به چنان توانمندی‌ای در حوزه پدافندی دست یابیم که پهپاد آمریکایی «گلوبال هاوک» را که رادارگریز بود را شناسایی کنیم و بر فراز مرز‌های آبی کشور در خلیج فارس آن هم در مسافت ۵۳ هزار پا با شلیک موشک سامانه بومی «سوم خرداد» مورد اصابت قرار دهیم.

مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه یادآور شد: در زمان جنگ با ایده شهید «مصطفی چمران» دو فروند پهپاد ساده ساختیم که به واسطه آن‌ها توانستیم ۵۰ هزار فریم عکس از مواضع دشمن بگیریم، اما بعد از دوران دفاع مقدس ابتدا با مهندسی معکوس پهپاد‌های غنیمتی توانستیم به تدریج به تولید پهپاد‌هایی دست بزنیم که هرکدام دارای فناوری و عملکردی متفاوت هستند.

سردار بلالی تأکید کرد: تلاش‌هایی که در حوزه پدافند هوایی و موشکی از دوران دفاع مقدس آغاز شد، اکنون به مرحله‌ای رسیده که باعث شده به واسطه آن‌ها به بازدارندگی دفاعی دست یابیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *