اقدامات حمایتی سازمان زندانها از محکومان قبل و پس از آزادی/ گفتوگو با مددجویی که پس از آزادی از زندان ۳ مغازه مکانیکی در گرگان راهاندازی کرده است
خبرگزاری میزان- «توسعه کمی و کیفی اشتغال مددجویان، جزو برنامههای اولویتدار سازمان زندانهاست چراکه حرفه آموزی و اشتغالزایی را بهترین بستر برای اجرای مهمترین مأموریت سازمان یعنی اصلاح و تربیت و بازسازگاری زندانیان میدانیم»؛ این جملات بخشهایی از سخنرانی غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندانها در گردهمایی همافزایی توسعه اشتغال زندانیان کشور است که روز سوم اسفندماه سال گذشته برگزار شد.
رئیس سازمان زندانها در ادامه سخنان خود، با اشاره به توسعه آمار کمی اشتغال در زندانها نیز توضیح میدهد: از ابتدای سال هدفگذاری کردیم که تا پایان شهریور ۳۰ درصد و تا پایان سال به ۵۰ درصد اشتغال برسیم. براساس گزارشات تا پایان شهریور به ۲۸ درصد و تا پایان بهمن به بالای ۴۸ درصد اشتغال در زندانها رسیدهایم. امیدوارم با عزم جدی و اراده راسخ تا پایان سال به هدفگذاری خود برسیم.
سال گذشته، میزان اعتبار قابل توجهی در بودجه، برای اشتغال زندانیان در حین گذران دوران محکومیت و پس از آن در نظر گرفته شده بود که توانست تکانهای محکم و اثربخشی به بخش اشتغال مددجویان در ندامتگاهها و بازداشتگاههای کشور و پس از آن، بدهد.
نهفقط اشتغالزایی برای زندانیان بلکه توسعه اشتغال برای خانواده زندانیان و توانمندسازی آنان، ازطریق انجمن حمایت زندانیان در سراسر کشور پیگیری میشود چراکه در دوره جدید مدیریتی سازمان زندانها، نگاه ویژهای به توسعه کمی و کیفی پابند الکترونیک و بهرهمندی زندانیان با جرایم سبک از این تأسیس قانونی وجود دارد.
حال از آنجاکه کمترین تخلفات، در بندهای کارگری زندانها گزارش میشود، اشتغالزایی برای زندانی و هم برای سازمان زندانها امری سودمند و اثربخش است و توسعه آن، موجب کاهش تخلفات و آسیبهای درون زندان و البته عموم جامعه میشود.
به همین منظور هم هست که اشتغال، با توجه به تأکیدات بسیار زیاد رهبر معظم انقلاب، جزو اولویتهای سازمان زندانها قرار گرفته و در طول سالهای اخیر، قدمهای زیادی برای تحقق این مهم، در دستورکار مسئولان قضایی امر قرار گرفته است.
هم اکنون تعداد زیادی کارگاه، گلخانه، واحد تولیدی و آموزشی در داخل و اطراف زندانهای کشور برای مهارت آموزی و اشتغال زندانیان ایجاد شده است که محصولات تولیدی مددجویان در بازارهای داخلی و خارجی بفروش میرسد و از این طریق حقوق ماهیانهای نیز به مددجویان و خانوادههای آنها تعلق میگیرد.
اما از آنجا که سازمان زندانها قصد دارد در بیرون از زندان نیز حامی و پشتیبان مددجویان باشد، با اعطای وام به آنها سعی میکند زمینه اشتغال و کارآفرینی آنان در محیط پس از زندان را نیز فراهم کند تا بدینوسیله هم باب درآمد زایی برای این زندانیان باز شود و هم با مشغول شدن آنها از بازگشت شان به زندان نیز جلوگیری کند.
یکی از این موارد که با اختصاص تسهیلات بانکی یکی از مددجویان توانسته برای خود کارآفرینی کرده و تعدادی کارگر را نیز همراه خود مشغول کند، توسط ستاد دیه گرگان در استان گلستان رقم خورده است.
عبدالرضا در گفتوگو با میزان، با اشاره به تسهیلات بانکی که پس از گذران دوران محکومیتش برای اشتغالزایی در اختیارش قرار گرفته است، اظهار کرد: بنده مکانیک هستم از آنجاکه پس از آزادی از زندان، مغازهای برای کار نداشتم در مغازه دیگران کار میکردم و برای تامین هزینه زندگی خود و خانوادهام تلاش می کردم.
وی افزود: در مغازه دیگران مشغول به کار بودم تا اینکه حدود شش ماه قبل، نامهای از ستاد دیه شهرستان گرگان دریافت کردم که در آن نوشته بود، مددجویان آزاد شده میتوانند وام اشتغال و کارافرینی دریافت کنند که بسیار خوشحال شدم و اقدامات لازم برای دریافت وام را شروع کردم.
پاکروان خاطرنشان کرد: روند دریافت وام بخاطر اینکه نتوانستم ضامن به بانک معرف کنم، طولانی شد. در ابتدا تقاضای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی به بانک مهر ایران ارائه کنم اما نتوانستم ضامن پیدا کنم و درخواستم منحل شد؛ خلاصه بعد از تلاشفراوان و کمک های زیاد ستاد دیه در شهرستان گرگان توانستم ۶۰ میلیون تومان وام بگیرم که قرار شد دوباره وامی بدهند تا بتوانم تعداد افراد بیشتری را مشغول به کار کنم.
این مددجوی کارآفرین گفت: پس از دریافت وام، مشغول به کار شدم و سه مغازه مکانیکی باز کردم و هم اکنون ۶ کارگر در این سه مغازه با بنده مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه واقعا از این حمایت ستاد دیه شهرستان گرگان راضی هستم و توانستم رویای خود را واقعیت ببخشم، گفت: حدود ۶-۷ ماه است این مغازهها را باز کردم اما ابزارهایم کم است و لازم است وامی دریافت کنم تا بتوانم ابزار بخرم و کارم را گسترش دهم.
پاکروان یادآور شد: این وام توانست بساط اشتغال بنده و شش نفر کارگر دیگر را فراهم کند که مسلما پرداخت وام به دیگر مددجویان نیز حتما اثرات خوبی در زندگی آنان و خانواده هایشان خواهد داشت.
انتهای پیام/